Ett litet videoklipp



Här hittade jag ett videoklipp från helgens semifinal på Railway.

Klicka här

Framförhållning


Javisst =) Eller nåt i den stilen!

Jag har nyss lagt in mina räkningar så dem dras direkt inatt då lönen kommer inseglandes. Får en jäkla pisslön, men men.. Så är det då man inte jobbar tillräckligt! Hoppas bara att pengarna räcker till allt jag måste inhandla, annars blir det kärvt!

Jag håller på att bli galen här hemma, måste härifrån helt enkelt. Dessvärre är den enda planen jag har för tillfälet att åka på ICA och köpa ägg. Är ju Torsdag idag (pannkaka) och då måste man ha ägg till smeten för bövelen!

NU ska jag vika ihop tvätten som aldrig blev gjort igår (jag somnade på soffan istället), ladda ur+i diskmaskinen, köra en tvättmaskin och sen ska vi nog gå ut, jag och hundarna.
   Vilket liv hörrni: "Jag och Hundarna".. Jisses..!

Hejdå

Kniiip


Ja det är vad jag tänker göra.

Ni förstår, en höggravid kvinna med en rackarns hosta är ingen bra kombination. Tänker inte gå in på detaljer, men ni ska veta att det blir ett å annat extra trosbyte ;)
 
image404


Jag har sammandragningar (inget ovanligt i det) för tillfället och ongen har bestämt sig för att leva rövare under tiden. Vilket har resulterat i att min mage värker =(

Jag är även snorig, skitnödig och smått illamående. Jag har hosta och slem i halsen. Hostar jag för hårt kommer det nån droppe kiss.Jag har slut på ljudböcker som jag ej lyssnat på och vill därför ej gå och lägga mig riktigt ännu, har svårt att somna nämligen och hatar att ligga och vända och vrida på mig. Mest för att det just nu i mitt tillstånd är en fysisk omöjlighet att vända och vrida på mig.Jag har så fruktansvärt ont i ljumskarna så jag kan knappt gå. Sammandragningarna ger sig inte, och det gör inte ongen heller. Den har en förkärlek till att sparka som en tok då jag har sammandragningar. Jag är JÄTTEtorr om högra handen, vilket nu har resulterat i att jag fått klåda där också!
 
Jag var bara tvungen att klaga lite. Finns tusen mer saker jag stör mig på för tillfället. Men det är nog bäst jag lägger på locket innan jag blir galen =)

Nu måste jag på toaHejjrå

Nostalgi m.m.



Cissi, tänker du också på Grekland då du hör denna låten?


JÖSSES vad kär jag är i denna karln =) Ni vet så som man kände för Nick Carter då det begav sig ;)


Här är han igen! Spola fram till ungefär 06.10 minuter in i klippet, då blir det riktigt bra =)

Denna listan har jag stulit

Japp, av Anita dessutom =) Så egentligen är det stulet stöldgods ;)

Ta fram mobilen och var ärlig nu....

Har du pussat nummer 2?

Agria : Nej sannerligen inte ;)

Vad har du för relation  med nummer 20?

Daniel : Har varit min absoluta bästaste vän. Synd att man glider ifrån varandra =(

När ska du träffa nummer 30?

Farmor: Det kan man aldrig så säkert veta. Men det är verkligen dags för ett besök nu =)

Är nummer 18 söt?

Cissi: Ja du är så söt såå =)

Vad var ditt första intryck av nummer 13?

Caroline G: GRAVID. Haha, första gången jag såg/träffade Carro var hon väldigt gravid. Utöver det så minns jag inte så noga, men att hon har en otroligt härlig personlighet har nog inte ungått någon. Så det lär jag nog ha tänkt =)

Gillar du nummer 14?

Carro Kusin: Jaa det är klart!
Träffas inte så ofta dock

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?

AlfaKassa: Nej vi träffas inte så värst ofta ;)
Om vi ska PERSON nr.3 så blir det Martins bror Anders, och honom träffade jag senast igår)

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?

Hem: Ja vi ses mest varje dag

Är du nära vän med nummer 23?

Elmer: Det är min farbror och ja jag anser nog att vi är nära vänner faktiskt =)

Har du gått på bio med nummer 4?

Anders S: (Martins bror) Nej det har jag inte

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?

Johanna: (Lillsyster) Jag umgås väldigt gärna med henne, men nog är hon för ung ännu för att "gå ut" haha

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?

Anna A: OJ, vi har inte pratat på evigheter. Vi var bästa kompisar då jag bodde i Väjö och då pratade vi nog om allt skulle jag tro!

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?

Berguven: Haha.. Javisst skulle dem kunna få en kram för att de "lagade" min katt då han var sjuk i örat =)

Vad har du och nummer 24 för relation?

Harriet S: Min förra Barnmorska, hon har flyttat nu så nu har vi ingen relation alls

Vad skulle du vilja göra med nummer 25?

Ica Banken: Jag har inga utförliga planer på något faktiskt ;)
Men jag funderar på att bli kund där.

Vad är det bästa med nummer 8?

Bert och Birgitta Grössjön: Svärföräldrarna, hhm..! Det bästa, svårt att komma på något konkret sådär. Jag tycker jättebra om dem och tror mig inte kunna få bättre svärföräldrar. Vi sätter punkt där =)

Brukar du och nummer 16 träffas?

Djurkliniken: Nja, vi har träffats en eller två gånger. Men jag hoppas nog på att INTE se dem så ofta ;)

Mjukglass


Nu ska jag åka ner på grillen och köpa mig en stor bägare mjukglass med tuttifruttiströssel.. Så det så!

image403

Solsting



Ojojoj vilket fint väder, jag ser inte ett enda moln på himlen nu när jag tittar ut. Kan det bli bättre?
Jag har spenderat hela förmiddagen ute på bron (känns lite dumt å sitta på bron då vi har en stor och fin altan, men denna tiden på dygnet ligger den i skugga, samt att vi inte har nån utomhusmöbel ännu) Jag la ut en stor filt som jag har suttit på i några timmar nu, så rackarns härligt. Har spelat lite spel i mobilen, kollat igenom all reklam som kom igår, planerat helgens shopping. Måste handla lite bebissaker ju. Bl.a blöjor (fanns massa fina erbjudanden i reklamen) frottéhanddukar, några bodys o lite mer saker.

Jag vill ha SAFT!! Jag älskar vatten, så tro inget annat. Men i detta härliga väder skulle jag vilja sitta ute med ett glas god saft, dessvärre är den slut för tillfället =( Så det blir till att hinka vatten istället. Det går ju det också som sagt, men tänk vad gott det hade varit med saft =)

Ikväll ska Martin repa, trist. Vad ska då jag hitta på? Har visserligeningen ingen lust att göra nånting.. Men normalt brukar jag göra åtminstone två resor till birsta/stan per vecka. Inte för att handla varje gång, mest för att komma iväg och hitta på någonting. Denna vecka blir det bara på Lördag. (Om man bortser från föräldragruppen igår, vilket jag gör) Så ser planerna ut NU iaf. Men jag hoppas att de hinner ändras, jag bli galen av att bara gå hemma och inte kunna göra någonting. Jag menar, det finns MASSOR här hemma att göra, en heel del krattning kan jag lova. Men jag får inte kratta nu och det gör ont i mig att se eländet och inte kunna göra något åt saken. Skulle även behöva göra ett städryck uppe, men jag måste ta så lite i taget för att inte överanstränga mig. Frustrerande... =( Då är det härligare att bara komma hemifrån en dag!
    Även att jag nästan MÅSTE inöver nånting före Lördag, vi har nämligen fått en grill av mamma och vi bestämde oss för att inviga den på Fredag (på Lördag ska vi nämligen till en kompis som fyller år) så då måste jag ju till Matfors för att hämta den. Och om man åker till Matfors, ja då kan man likväl fortsätta några mil till inåt stan ;)

Aja.. Nu ska jag kika lite på Långbens Galna Gäng sen ska jag vika tvätt och lägga in i garderoben!

Bajj bajj

Slempropp, förlossning m.m.



Mallan om Vara sig själv för en stund. .

Men ska du snart ha föda lr ? ;) Typ 2 veckor innan ja fick Edvin fick ja världens ryck å städade allt där hemma ! Alldeles som att kroppen kände på sig att den måste städa upp allt innan bäbis kommer, å medans man fortfarande orkade :p


Hihi, sannerligen ironiskt att du skrev såhär..  För samma kväll fick jag åka in på förlossningen på en undersökning. Det var nämligen så att då jag kissade innan jag gick och la mig fick jag se någonting ganska "otrevligt" på papperet ;) Ska inte gå in på detaljer men det var iallafall en del av slemproppen, plus att den var blodblandad. Under hela förra veckan har det kommit små delar av slemproppen, men det har inte varit blod i dem. Hursomhelst tänkte jag att det är luuungt! Men efter att ha läst på olika internetsidor (bl.a vårdguiden) att om slemproppen är blodblandad är det oftast ett tecken på att förlossningen är i faggorna så blev jag lite orolig. Jag ska ju inte ha än på en månad ju =) Så jag ringde till förlossningen och dem ville att jag skulle komma in med detsamma för en undersökning. Dem sa att hade jag varit i vecka 37 hade dem inte gjort någonting, men iomed att jag "bara" var i vecka 34+6 så ville dem göra en undersökning.
  Jag drog iaf. slutsatsen att dem inte skulle göra nå mer än en undersökning på förlossningen (jag menar, jag mådde ju jättebra i övrigt o så) så jag lät Martin sova vidare (Han har ju förmiddag den stackarn) och drog med mig käre kusin Cissi. Vi har ju en tendens att spendera rätt mycket tid på sjukhus tillsammans =) Av en MASSA olika orsaker och anledningar. Bl.a njursten, graviditet, tidig förlossning.. Ja allt man kan tänka sig. Jag var tillochmed med då hon syddes efter att ha fött Oscar. Så det kändes ganska naturligt att hon var med.

Hursomhelt.. dem satte ctg under 20min, allt var bra! Dem gjorde en vaginal undersökning, det var också bra! Fick även pinka i en äcklig plåtskål, även det var bra =)
Så vi fick åka hem igen. Som jag misstänkte. Fick iallafall rådet att vara uppmärksam på mina sammandragningar och så!




Föräldraträff nr.1
Idag har vi varit på träff nr.1 av 3. Det var riktigt trevligt, då "träffen" var slut berättade jag för barnmorskan att jag trodde att slemproppen gick i söndags (åtminstone delar av den) och då jag förklarade hur den såg ut och var i konsistensen sa hon att det definitivt var slemproppen. Hon sa åt mig att ta det lungt nu framöver, inga fler storstädningar ;) Hon sa även att jag skulle förbereda mig på förlossning snart och att jag förmodligen inte kommer att gå hela vägen ut!
  Det är ju iaf. tur att jag hunnit komma in i vecka 36. Jag menar, det är ju ingen fara på taket om barnet skulle råka komma nu. Lite dumt kanske, med tanke på att det är fler saker jag/vi vill hinna med innan bebisen kommer. Men men, kommer den så kommer den!



Min förbaskade förkylning tjurar på ännu. idag är första dagen jag känner mig någorlunda "ute ur dimman" Men jag är långt ifrån bra =(

Nu ska jag se klart på Christine sen ska jag soova!!

Vara sig själv för en stund. .

(Ursäkta att det blir så mycket text och lite bilder. Men jag orkar inte hämta kameran nu, jag LOVAR att lägga in en bild eller två imrogon. Har inte knäppt särskillt många, men jag har nån från igårkväll)

Loppis
Jag är ensam hemma, Martin är i stugan med min låtsaspappa och åker skoter. Trevligt för dem =)
Ääh, jag har det bra hemma jag, imorse då jag vaknade for jag direkt till mamma. Vi gick på barnklädesloppis på folkan, köpte en babybjörn bärsele för 150kr samt en body. FICK 4 par små strumpor även.

Efter det åkte vi hem till mamma där vi inte gjorde så mycket, eller nja, vi åt faktiskt lunch. Köpte med oss mat från den nya lilla "holken" där dem säljer thaimat, det var kanongott!!
   Sen gick vi ut med hundarna, fikade, pratade m.m. Jag hann vila en sväng på soffan också sen såg jag reprisen av "så ska det låta" missade ju gårdagens program.

Ischias?
Efter det fick jag en fruktansvärd obehaglig känsla från svanken och neråt i benen, det liksom kröp och gjorde nästan ont. RLS (restless legs syndrome) har jag lidit av i måånga år så jag vet hur DET känns, och det var en liknande känsla, men ändå annorlunda. Strålade ända ner i tårna, sen insåg jag att det kanske är ischias?! Har ju aldrig haft det förut men vet att det är ett vanlig fenomen då man är gravid. Idag var första gången jag kände av detta, imorse var första gången för att vara korrekt. Blev tvungen att kliva upp ur sängen och vanka fram och tillbaka i några minuter, kunde OMÖJLIGT ligga ner. RLS brukar jag kunna "leva med" brukar räcka med att jag ligger och frenetiskt gnuggar benen mot varandra, tillslut somnar jag. Men imorse kunde jag omöjligt ligga kvar i sängen. Ja och sen blev det ju som sagt samma fenomen på eftermiddagen. Inte alls trevligt faktiskt!!

Premiär!
Gissa vad vi åt för gott idag?.. Vi grillade fläskfilé! TOKGOTT var det. Till detta åt vi potatisgratäng och sallad. Det var, för mig, första grillningen för detta året. Jag hoppas att det blir måånga fler, vi har ju ingen grill ännu men skall köpa en så fort det blir några pengar över, kanske då skatten kommer. Är ju lite annat man måste prioritera för tillfället, ska ju till å kalva om inte allt för lång tid ju =)

Rock-On (Fredag)
Martins band gick vidare i Rock-On tävlingen igår, ni vet en som railway saloon anordnar. Igår var det en semifinal och iomed att de vann den så är dem nu direktkvalificerade till rätta finalen som hålls den 9:e Maj. Såå spännande =) Inte för att jag tror att dem vinner något mer än äran, men det är ju faktiskt lite presige i det hela.
    Var en jättetrevlig kväll igår iaf. Vi åkte in till stan till kl. 17, då var det soundcheck på railway, sen åkte vi vidare till Erik där vi spenderade nån timme eller tre, sen for vi ner ill Railway och åt buffé, guud så gott det var, och gratis framförallt. Alla vet ju att gratis e gott ;) Sen satte själva tävlingenigång och resultatet har jag ju redan avslöjat!

Ikväll
Jag kom hem strax efter 20 ikväll,då skyndade jag mig att slå på tv:n, e ju körslaget för tusan. Jag tyckte att rätt person åkte ut, han hade nog rätt som han sa: Han valde lite för dåliga låtar i början!
Själv röstar jag på Cans, eller jag och Martin röstar på Cans ska jag säga. Vi sitter här som de värsta pensionärerna på helgerna, Fredag = Så ska det låta, Lördag = Körslaget. Som sagt håller vi stenhård på Cans och jag tänker protestera om han inte vinner =)
   
Strax före 23 ikväll började jag städa lite lätt här hemma. Har inte blivit någon städning öht nu i veckan då jag varit så pass dålig, jag är långt ifrån frisk ännu, men tillräckligt för att orka med lite städning iallafall. Man (Jag) mår så mycket bättre då det är gjort. Annars går man runt och har det gnagandes i bakhuvudet hela tiden, lika bra att får det gjort bara!
   Så jag satte igår och slängde en massa skrot, plockade ihop saker som hamnat på fel plats under veckan. Slängde massa kläder (Som av någon anledning hamnat lite överallt) i tvätten. Körde en maskin. Dammade hela nedervåningen. Skurade alla bänkytor, skåpdörrar + lådor, bord, tvmöbel och fönsterbrädor, t.o.m datorn fick sig en omgång med skurtrasan =)
   Mitt i allt lyckades jag få iordning en eld i pannan också, måste ju få lite värme i kåken, men det ska ni veta, det är riktigt skönt att kunna elda efter hur JAG tycker det ska vara.
   Jag har gett upp städandet för kvällen, ska fortsätta imorgon, är det fint väder så ska jag börja med att vädra ur hela huset, sen ska jag (ej i någon särskilld ordning):

* Dammsuga + Damma uppe
* Vattna blommorna uppe
* Byta sängkläder
* Skura spisen
* Bära upp alla barnsaker som står på kökssoffan
* Flytta undan kartongerna med spjälsäng + skötbord från v-rummet till någonstans där de är mindre ivägen.
* Dammsuga + skaka alla mattor
* Torka golven
* Skura toan
* Tvätta kläder och hänga ute om det är fint väder.

Detta är vad jag kommer på såhär på rak arm. Får se om det tillkommer/bortfaller något under morgondagen. Men är jag någorlunda pigg och vädret är fint så vill jag hinna med allt detta!
Sist men inte minst måste jag ställa iordning nån middag tills karln min komer hem, har inte en blekaste om vad det ska bli. Funderar på kåldolmar, men vi får se vad det blir!

Nu ska jag gå o tömma tarmen för 5:e gången idag tror jag, o sen ska jag lägga mig och lyssna på min ljudbok Rasande Rose - Stephen King.

Godnatt med er

Bläää...



Jag är fortfarande sjuk och orkar inte skriva så mycket.
Hade hoppats att jag skulle må bättre idag, för ikväll spelar Martin på Railway. Men vi får se hur dagen artar sig. Just NU mår jag piss och hur mycket jag än vill gå ut så orkar jag verkligen inte. Jag satt vid köksfönstret och tittade ut ner mot skolan förut, det såg så himla mysigt ut, solsken och TORR bar asfalt. Vill verkligen gå ut på en liten promenad och bara mysa i solen, men jag blir nästan svimfärdig bara av att ta mig från vardagsrummet till köket, så det får nog vänta lite.

Igår på förmiddagen var jag på vårdcentralen en sväng. Tyckte att jag mådde ganska bra då, dock var det nog bara en alvedonhallucination.
   Hur som helst, jag var dit och tog bort min "plutt" som jag haft i armhålan, den hade nämligen blivit inflammerad och växt 3 ggr sin egen storlek, även att den gjorde ONT. Kunde knappt ha bh eller linne på mig (den satt precis så att bh:n skavde) När jag ringde till vårdcentralen sa han åt mig att vänta tills den går till sig igen. Men det vägrade jag, var ju tvungen att gå med plåster på den annars gjorde det för ont, även att jag gått och stört mig på den så länge jag kan minnas. Så nu jäklar var det dags att avlägsna den från min kropp! Jag fick komma in på en gång och ta bort den, han erkände själv då han såg den att det var bäst att ta bort den, just för att den var så himla inflammerad. Det kom ju för tusan var och blod ur den =(

Han fick det att låta som att det skulle göra jätteont, det var ju ingen mening med att bedöva området för en sån "liten" sak, han sa gång på gång att det kommer att göra ont och det kommer att blöda massor. Sen kommer du nog ha ont där ett tag efteråt också.
-Jajaja, sa jag. Ta bort den bara så slipper jag skiten sen. För den GJORDE ju redan ont som fasen. Men sen då det väl kom till kritan var det som gjorde mest ont  då han gnuggade "området" med sprit, ujujuj.. Men då han väl skar bort den brände det bara till litegrann, sen var det över. Gjorde inte det minsta ont. Inte blödde det så fasligt mycket heller. Fast han sa att i regel brukar det blöda rätt mycket, aja, jag slapp blodbad iaf. =)

Så nu är skiten borta och vi är inte lika varandra i det avseendet längre Cissi, du får ta bort din du å =)

Jag klippte klorna på doggarna igår, samtidigt trimmade jag pälsen på Rockys tassar. Rambos tassar trimmade jag för några veckor sedan och det har inte växt ut ännu.

Nä, nu ska jag spela lite Sims 2 och hoppas på att alvedonen ska börja verka snart.
(värk som gör ont stavas med Ä och verk som i verkligen eller som jag använde i tidigare mening stavas med E *stavningsgestapo*)

Igår skickade jag in min ansökan om föräldrapenning, lite väl sent men jag fick inte mitt moderskapsintyr förrän nu i veckan. Jag har visserligen kunna bett om det tidigare om jag visste om det!! Nu är det iallafall inskickat och jag tror inte att jag fyllde i allt rätt, men jag skrev en lång bilaga som jag skickade med där jag även skrev mitt telefonnummer så de kan ringa ifall det blev nå tok. Pratade med den på FK medans jag fyllde i, så SÅ fel kan det nog inte ha blivit. Dessvärre insåg jag i samma stund som jag klistrade igen kuvertet att jag glömt att skriva adressen till jobbet. Så de får väl ringa och fråga mig om den då.. Klantiga jag!

Nä.. NU ska jag spela The Sims 2
Bye bye

Ödets ironi =(



Igårmorse/förmiddags satt jag och läste en massa bloggar där folk skrev hur sjuka dem var. Uscha tänkte jag, hoppas man slipper bli dålig. Men jag hann nog inte mer än tänka den tanken förrän jag började känna obehag i halsen och näsan. Ni vet en stor klump där bakom som varken går att dra ner eller snyta ut. Kände samma känsla i förrgårkväll men då jag inte kände nåt igårmorse tänkte jag inte mycket på det.
   Men somsagt, igår på förmiddagen satte det igång, blev snabbt värre.. Jag hann iaf till Ica och köpa min efterlängtade glass. Men så fort jag kom hem blev jag "soffliggandes" Halsen gör så ont så jag vill bara grina och det bränner riktigt obehagligt i näsan och bakom näsan. Sov riktigt riktigt dåligt inatt, och nu på förmiddagen har jag vilat lite i soffan, men det går inte att få nån ro då det värker i hela kroppen. Även febern har gjort sig tillkänna, så nu tänker jag spendera hela dagen i soffan och tycka synd om mig själv. Inte minst över det faktum att jag går miste av det vackra vårvädret ute =(

Jaja.. Nu ska jag äta glass och bedöva min hals lite tillfälligt.
Hejdå

PS.
Igår hade jag namnsdag (Olivia) och idag är det 40 dgr kvar till beräknad förlossning
DS.

Hos Barnmorskan! (+magbilder)



Imorse kl. 8.30 var jag till barnmorskan, även Martin följde med idag. Tyckte gott att han kunde passa på att följa med då han hade möjligheten (han brukar alltid jobba då jag går dit annars) Osså hade han ju inte träffat denna nya barnmorskan (Solveig för er som undrar) hade en annan förut men hon har flyttat så nu har jag S. Idag gick jag här i Stöde, men nästa gång (om 2 veckor) blir det i stan, det passade alldeles utmärkt eftersom vi har föräldragrupp samma dag. 
  
Martin tyckte att S var "ärtig" som han så fint uttryckte det =) Hihi, lät så roligt! Bra att han gillar henne iaf.
Men tyvärr glömde hon säga och jag glömde fråga vad mitt sf-mått var idag. Hon sa att den växt ordentligt men sen började vi prata om annat. Jaja, huvudsaken allt var bra =)

Hade även med mig ett rör med kiss i, jag talade nämligen om för henne sist att mitt kiss är väldans grumligt ibland. Med största sannolikhet beror det nog på att jag dricker för dåligt. Men dricker jag något mer än vad jag för tillfället gör kommer jag inte kunna lämna toaletten. Jag kissar redan sjukligt mycket som det är.
Hon sa att det skule vara morgonurin och att det måste ha varit minst 4 timmar sen jag sist kissade, Aaah Visst sa jag. Men jag lyckades faktiskt. Nästan iaf. Kissade kl. 00.15 innan jag la mig, sen fick jag kliva upp 04.01 för att kissa igen (använde denna urinen till röret) inte ofta jag lyckas hålla mig så länge faktiskt. Men hör å häpna, två ggr förra veckan behövde jag nte kissa någonting alls under natten. Trodde nästan att bebisen lagt sig på något vis så den inte tryckte särskillt mycket på blåsan. Men tji fick jag, nu är det tillbaka till samma vanliga vansinne igen =)

Bebisen har legat med huvudet neråt sen vecka 23/24 nånting, och jag frågade idag hur stor risken var för att den skulle få för sig att lägga rumpan neråt istället. Men det trodde hon inte skulle hända, dels för att den inte behagat sig att flytta på sig hittills och dels för att den har "borrat" sig lite längre ner i bäckenet nu! Så det känns betryggande, vill inte att den ska ligga i säte ju!

Nu måste jag borsta tänderna (Smakar apa sen jag åt) sen ska jag åka på ICA o handla lite. Måste även köpa glass, sällan eller aldrig har jag haft ett större begär efter glass som jag har just nu! Skulle kunna ta vad som helst. Men om det finns så vill jag ha mangosorbet. Finns inte det får det bli choklad. Vanilj är nog det enda jag absolut inte vill ha, det blir jag illamående av! För gräddigt på nå vis.. Uj, nu blev jag arg på det faktum att ICA Stöde sällan tar hem Mangosorbet, ytterst sällan har jag sett att dem har den. Då har jag ju givetvis köpt hem, men som sagt. Det är sällan!

Ääh, nu rinner snart tandvattnet på mig om jag pratar/skriver mer om glass. Så hejjrrå!!!



Nejmen, jag glömde ju lägga upp magbilderna vi knäppte igår.. Vänta ska ni få dem nu.

image401

image402

Detta var veckans tjockisbilder. Tog bilder framifrån också, men dem är inge speciella så ni får dessa istället =)

En hel DRÖS bilder


Här kommer lite bilder på det som vi hittills har köpt till bebisen. Vagnen lägger jag inte in något kort på dels för att vi inte fått den än och dels för att jag inte har nån bild men även dels för att vi faktiskt inte köpt den ännu, bara lagt handpenning =)

 Skötbädd med Mumin på. Inte min favorit, men den var definitivt sötast av alla som fanns på babyproffssen och barnens hus iaf. enligt mitt tycke.

 Mössor (Från ett set jag köpte på Tradera)

 Tossor (Ingick i samma set som mössorna)

 Byxor och Tröja (Även dessa från setet från Tradera)

 3 par byxor (från setet)

    Babyskyddet från Joel och Mia (TACK)

 Spjälsäng + skötbord =) (Cissi du ville ha bilder även på det som inte e ihopskruvat, hihi)

(  +  ) Detta är vad som gömmer sig i kartongerna

 Madrass till sängen ;)

 Badbalja med en massa grejjer i.

I baljan:
 Påslakan + Örngott (Hokus)

 lakan x2

 kräkhanddukar x10

 "Hokus"filt

 Täcke och Kudde (Kommer att köpa en till kuddeså småningom, en dyrare och förmodligen mer hållbar, men tillsvidare får IKEA duga)

    "raggartärningar" till barnvagnen

 Badhandduk med huva

image400

I denna garderoben finns: Babyboxen från babyproffsen (Blöjhink samt microvänlig matskål+sked, blöjprover och lite annat), gratisprover från Weleda Baby (mjukgörande salva, zinksalva och barnolja), en kasse full med leksaker, en lampa som skall sitta ovanför sängen KANSKE, gratissaker från barnenshus ( cd med barnvisor, blöjprover, engångsunderlägg då man byter blöja, äsch, minns inte vad mer som är där i men det är en massa grejjer)




Sen har jag en kartong + en påse med kläder som jag har fått låna av Linda. Men jag tyckte det var onödigt att knäppa kort på allt det =)




Jag är nyss inkommen efter en härlig promenad ner till SCA kontoret och hem igen. Alltså inte särskillt långt men ack så uppfriskande. Hundarna blev glada också! Nu ska jag se på American Idol och sen blire 100 höjdare.
Hejjrrå

Värt att firas!


Texten här nedanför skrev jag inatt vid 00-tiden. Men precis då försvann internet så jag kunde inte uppdatera. Därför kastar jag inte det inlägget nu!

Ja, det faktum att Martin igår sa: Imorgon ska vi ut till Birsta. Han har aldrig tidigare (under vår tid tillsammans) yttrat dem orden i samma mening förut. Så imorse efter att vi vaknat till oss packade vi in marodörhunden (Rambo) i bilen sen begav vi oss till Birsta, väl där inhandlade vi tapeter till vårt blivande sovrum. Blev en brun/grå tapet och en jättefin fondtapet (tycker JAG och Martin) den är beige med nå slags blommor på, tror blommorna är svarta, sen är det bruna blad o grejjen. Brunfärgen är nästan likadan som rätta tapeten. Blir nog bra det där då dem väl sitter på väggen =) Svårt att förklara ju!

Vi köpte även klickgolv in till barnets rum. Där sitter för tillfället en brun/orange ful korkmatta nämligen! Så nu börjar det kännas som att vi kommer nånstans, äntligen =)Vi bestämde oss för att vänta till EFTER att barnet har kommit innan vi köper tapeter till barnrummet. Visst kan man köpa nåt neutralt och sätta upp. Men vi pratade om det idag när vi stog och kollade på barntapeter + barnbårder och kom fram till att liiite "könsinspirerat" vill vi nog ha. Men vi funderar även på att måla väggarna och sätta upp en bård på det. Men hur vi än gör väntar vi tills efter att barnet är fött. Det kanske blir nåt Martin kan underhålla sig med om jag blir kvar nån natt på hotellet eller BB.

Ujuj vad rörigt jag känner att det blev. Hoppas att ni orkar läsa mina kråkor.Nu ikväll bredde vi ut ett stort lakan på köksgolvet sedan placerade jag Martin på en pall mitt på lakanet, sen klippte jag bort långbarret hans. Så nu är han nyklippt och tjuuusig, haha!! Första gången jag klippte honom med sax, har klippt med klippmaskin 2 ggr förut och det har blivit för kort i mitt tycke. Så ny klippte jag med mina nyinförskaffade "frisörsaxar" uppe på huvudet och sen bak i nacken körde jag med maskin. Det blev faktiskt rätt bra. Och om två tre gånger har man nog fått sig lite mer övning så då kanske det blir ännu bättre !

Nu kan jag inte logga in på internet av nån anledning. Satt o pratade med Cissi på MSN också men sen bara loggades jag ur och nu kommer jag inte in igen.. RACKARNS... Så jag vet inte när jag kommer kunna uppdatera detta!  



Idag Måndag:

Nu skall jag göra mig iordning och åka på vattengympa,ska bli skönt. Men jag tycker att det är jobbigt att ränna ända till sjukhuset för att plaska omkring i en bassäng i endast 40 minuter. Men men!

Fredag, äntligen!



Ja Fredagar är nog veckans bästa dag utan tvivel. Åtminstone hemma hos oss.

Just denna fredag kommer att spenderas hemma (som vanligt) framför tv:n =)
Först blir det en väldigt kulinarisk middag bestående av pannkaka m. glass och bär. Vi brukar äta nåt lite "finare" på fredagar och lördagar, men jag råkade glömma att det var torsdag igår så den vanliga torsdagspannkakan uteblev, istället blev det falukorv, potatis och morotsstuvning.
  Så vi får ta pannkakan idag istället, och för att "lyxa" till det lite ska jag köpa glass och bär och ha till. Det blir gott det =)

Sen är det ju "Så ska det låta" vilket man absolut inte får missa. Vi har faktiskt inte issat ett endaste avsnitt denna säsongen. Törs nästan lova att vi inte missade något förra säsongen heller. Det är vårt favoritprogram! I fredags kunde vi dessvärre inte titta på det då det gick, utan vi fick se reprisen, men det gick ju bra det också.

Imorgon ska jag äta tårta, inte vilken tårta som helst heller, neej nej. SMÖRGÅSTÅRTA! Gud så gott =) Det är Martins bror som bjuder, han fyller ju år sen rackaren =) Men först ska vi till Grössjön och angla på morgonen. Men jag vill nog pimpla jag, finer tyvärr inget nöje i att angla.

Nej, nu ska jag försöka kränga på mig ett par byxor som dessvärre inte går att stänga längre. Men jag har klurat på en lösning på det problemet =) Ska se om det funkar bara!  Sen måste jag åka på ICA och handla gosaker till ikväll.

Adjöss med er

Vem är det som busar med miiig?



Det är INTE roligt.
Nu blundar jag och då jag tittar igen så förväntar jag mig GRÄSMATTA här utanför, som det var för ett par dagar sedan.. Ett.. Två.. TRE!
ATTANS.. Ingen som hade lust att ställa allt till rätta antar jag =(

Men allvarligt, snö? Och inte lite heller, nån måtta får det faktiskt vara. När ska det bli vår va? Så jag kan använda alla kjolar jag har införskaffat, istället för att måsta köpa ett till par byxor.

Jaja.. Jag är hungrig och vi har inget att äta hemma. Inget som inte kräver MINST 30 minuters matlagning först, vilket jag inte har någon större lust med. Tappade liksom geisten då jag såg all snö. Vore härligt att åka till IKEA, men jag vill inte åka dit om jag inte vet att jag kan köpa med mig säng, madrass, skötbord m.m. Och jag är inte säker på att Martin vill att jag ska köpa det ännu. Får ringa och höra med honom. Men då jag tog upp ämnet igår lät det inte särskillt lovande.

Ääh, nu måste jag släppa ut hundarna och min galna kissetatt!

Bilder på tjockismagen

Nu har jag försökt uppdatera TRE gånger. och varje gång har allt gått åt helvete, jag loggas ur. Så nu får ni nöja er med bilderna och så skriver jag nåt imorrn istället ifall det funkar bättre. Men funkar det inte att uppdatera denna gången heller då blir de inge inlägg över huvudtaget. SKITBLOGG



Såhär ser jag ut idag i vecka 33+1






Tråkdag..


En sån tråkig dag.
Jag har:

*Klivit upp
*Ätit frukost/lunch (frunch)
*Suttit vid datorn
*Sminkat mig
*Målat naglarna
*lyssnat på ljudbok sen jag vaknade ungefär (Och gör fortfarande)
*Tagit fram det vi skall äta till middag

Alltså ingen särskillt händelserik dag =( Men ikväll skall vi ju iaf. in till sjukhuset för att lyssna på förlossningspersonalen. DET ska iallafall bli skojj!
Nu ligger Martin och vilar, den stackarn har ju förmiddag och klev upp 4 i morse. Det vore väl okej om han inte kom i säng så rackarns sent igår, likaså i förrgår. Han satt nämligen uppe och gjorde IQ-testet på datorn igårkväll. Han fick 123 i resultat. Jag satt bredvid och kikade och han gjorde riktigt dåligt ifrån sig på minnesdelen, och hade han inte slarvat så otroligt där så hade han nog fått mycket bättre resultat. Matten gick riktigt dåligt den med. Men han har ju till hans försvar bara läst allmän matte i högstadiet. och har aldirg så mycket som kommit i närheten av en ekvation. Så om man ser till detta så fick han ju väldigt bra resultat. Men jag leder fortfarande, thihi!

NU måste jag börja med maten så vi hinner äta innan vi ska åka. Det blir potatis, falukorv och spenatstuvning. MUMMA =)

Hörs senare. Kanske kommer en magbild om jag orkar.

Äntligen sladdar!


Nu har vi äntligen fått de sladdar vi behöver för att kunna titta på filmer vi har på datorn på tv:n. Martins brorsa kom hit med dem i helgen, mycket snällt av honom =)

Så nu ska jag inviga detta med att se "The best little whorehouse in texas" En helt underbar film med Dolly Parton och Burt Reynolds i huvudrollerna.

Idag vann jag en auktion på tradera. Ett litet klädpaket i storlek 50/56. Innehållande 3 par byxor, 1 pyjamas, ett par små tossor samt 2 mössor. Allt i beige/vitt så det passar både pojke och flicka. Detta betalar jag 26kr för. Fast med frakten blev det 59:-, men ändå.. 59kr för den mängden (ingen stoor mäng men ändå) kläder tycker jag är jättebra. Även fast kläderna är i begagnat skick. Ongen kommer ju inte hinna använda de första plaggen så mycket/länge ändå, de växer ju som ogräs i början de små liven =)
I eftermiddags fick vi främmande av Mamma, Ulf oh Linnea, trevligt trevligt. Blev tvungen att ila ner till ICA och införskaffa lite kakor och kaffe. Det var lite väl torftigt här hemma i skåpen nämligen. Men dem hade faktisk med sig lite fikabröd vilket var väldans gott.
  Fick även två små bebismössor och lite andra små bebiskläder, alltid uppskattat!

Nej ni, nu ska jag slå på filmen så jag kommer i säng nån gång

Förresten. Imorgonkväll ska vi på informationsmöte på sjukhuset ang. förlossningen, ammning samt de första dagarna hemma. Förut ingick det ju en rundtur på förlossningen, men det har de tagit bort. De blivande föräldrarna som vardär o skulle föda tyckte visst inte om att ha folk springandes där. Synd tycker jag, skulle ju så rackarns gärna vilja se hur det set ut där inne. Men det blir man nog varse tids nog =) Ska iallafall bli väldigt spännande! Sen den 22:a April börjar föräldrautbildningen, den är fördelad på 3 träffar. Den längtar jag väldans mycket till, och nu är det så lyckat att Martin kommer att kunna följa med på hela TVÅ stycka av dessa tre träffar. Det blir ju lite tokigt ibland iomed att han jobbar förmiddag ena veckan och eftermiddag andra veckan. Men i just detta fallet gick det bra. Han missar andra besöket för då har han eftermiddag. Men 2 av 3 är inte alls illa =) Det hade ju kunnat vara så att det var 1 av 3, det har ju varit tråkigare-
Nej nu kä'nner jag att jag pladdrar. Säkert har det blivit en massa stavfel också, men det kan inte hjälpas. Jag ser så dåligt vad jag skriver på tv-skärmen. Har nämligen stängt av dataskärmen och tittar nu enbart på tv-skärmen. Det går i regel jättebra, bortsett från då jag skriver vissa saker. Ni förstår, texten blir aningens suddig, vilket gör det svårt att se vissa slarvfel.. Men jag gör mitt bästa.

Natti natti

Regndag = Städdag


Städat
Det är bra att det regnar ibland. Då får man en superb chans att städa. Tro mig, det behövdes (Behövs) verkligen. Jag har städat det mesta på nedervåningen nu. Dock är det lite kvar inne i vardagsrummet (dammtorkning samt gardinuppsättning) Men övervåningen är fortfarande ostädad. Får se om jag tar itu med det snart. Är ju bara sovrummet och vardagsrummet uppe som jag måste städa, vilket är ganska lindrigt! Vårt blivande sovrum är ju fortfarande "under konstruktion" så där är det ingen mening att göra nånting.

Om en Buick 8
Lyssnade färdigt på en jättebra ljudbok förra veckan. Signal (originaltitel: Cell) av Stephen King, min favoritförfattare.Sen dess har det varit så tråkigt och tomt, jag känner alltid så efter att jag läst färdigt/lyssnat färdigt på en bok, så nu har jag börjat lyssna på en ny bok. Om en Buick 8, även den av Stephen King. Har inte hunnit så långt ännu, men den verkar jättebra! Men det tycker jag å andra sidan att i stort sett ALLA herr Kings böcker är.

Deklarera hit och deklarera dit.
Igår deklarerade jag. Gjorde lite reseavdrag också, totalt blev det 11250, men man får ju bara det som är utöver 8.000 plus att man får skatta på det =( Hur som helst är det ju pengar som jag inte hade tidigare och inte skulle ha fått heller om jag inte gjorde avdraget, så det är ju bra. Det blir ett bra tillskott i kassan i Juni, man lär ju inte ha alltför mycket pengar över då skulle jag kunna tro.

NU
Nu ska jag sluta skriva, för jag kan inte koncentrera mig på boken annars. Även att jag måste klura ut en matlista för denna veckan.
Hejdååå!

Hypoidolja i tvättmaskinen


FAN!!
Jag har tvättat en av Martins arbetströjor som det var hypoidolja på. fan, fan, fan! Ni anar inte vilken hemsk lukt det blir i tvättmaskinen efter det =( Samma fenomen hade vi på Tjärnberget och den stanken blev vi aldrig kvitt. Nu har jag lyckats ställt till det på denna fiina nya maskinen också. Rackarns. Hittade dock ett tips på internet att man kunde köra en tom maskin på 90 grader och hälla citronsyra i tvättmedelsfacket. Sen då det var gjort skulle man köra en till tom maskin med samma temperatur fast med ett vittvättmedel som innehåller TAED. Detta ska tydligen va bra. Så i helgen blir det till att införskaffa nytt vittvättmedel samt citronsyra. Hatar då tvätten luktar illa =(

Jobbet gick bra, ryggen känns helt okej t.o.m. Misstänker dock att det kommer vara lite värre imorgon.

Nu sitter jag och väntar på att Martin ska stöka färdigt i vårt blivande sovrum så jag kan gå och lägga mig (Vårt nuvarade sovrum ligger ju i anslutning till rummet där han håller på o river ut massa grejjer)
Har inte ätit nån middag idag, har mått så konstigt. Men jag har ätit 4 bananer =) Det är ju säkert jättebra med min redan hårda mage *irooonisk*

Fy, jag har ångest över att stiga upp imorgonbitti. Tur bara att Martin ska upp samma tid så man har nån som kan dra en ur sängen.

Näää.. Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och vänta på att han blir klar. Måste somna så tidigt jag bara kan!

Godnatt med er

Premiärtur?


Jag har ont i huvudet. Har inte sovit särskillt bra inatt. Måste nämligen sova på sidan för att inte få andnöd mitt i natten, men då jag ligger på sidan får jag ont i ryggen och i höfterna (magen e för tung) Det gick bra så länge jag hade en kudde att bulla upp magen med så den inte "drog ner" ryggen. MEN.. Min älskade minsting (Rambo) käkade i sig den kudden jag hade till det, fast än var det inte kört. Jag hade nämligen en till jag kunde använda (Jag tycker om att ha många kuddar) Det gick ju jättebra tills han åt upp den också. Jahapp, så nu har jag bara två kuddar kvar och dem måste jag ha under huvudet. Men jag ska köpa fler en vacker dag. Och det blir INTE dem billigaste från IKEA, för dem är banne mig totalt värdelösa och tydligen väldigt smakliga om man heter Rambo.

Min näsa rinner som om någon glömt en kran på. Förkylningen jag pratade om för ett tag sig liksom seeegar sig fram. Om det bara kunde bryta ut för en gång skull så man kan bli riktigt frisk nån gång. Hatar att gå runt och känna mig halvförkyld.

Idag kanske jag skall åka Martins skotare för första gången. Skördaren har jag ju åkt förut, t.o.m. kört, men skotarn har jag inte provåkt. Dock var Martin skeptisk till huruvida jag får plats i den eller inte. Nu låter det som att jag är groteskt stor vilket jag visserligen kanske är. Men SÅ farligt är det faktiskt inte. Det är snarare så att hytten på skotarn är extremt liten. Men han ska ringa sen då han är på väg så ska jag försöka klämma mig in. Får väl gnida in mig med vaselin och sen be Martin ge mig en spark i arslet så kanske det går bra =) Anledningen till att han ska ta hem den är först och främst för att den ska på garaget en sväng, och då passar han på att hämta veden vi har kvar på Tjärnberget. (Som JAG har hjälp till att skaffa, hihi. Jojjomensan, jag tog ner 4 björkar med skördarn. Är jag inte duktig så säg)

Imorgon jobbar jag 7-16 (Egentligen 7-17) Men då vi ska ha främmande imorgon och mat förväntas att serveras runt 18 så fick jag gå en timme tidigare. Beroende på hur lugnt/stressigt det är kunde jag gå vid halv fyra också. Men det lär ju visa sig imorgon. Då jag kommit hem blir det till att slänga sig i duschen och sen börja tillaga middagen som kommer att bestå av lövbiffsrulader fyllda med creme fraiche, vitlöksost och hackad paprika. Till detta serveras potatis i någon form, lutar åt klyftpäror, samt en god sallad.
Tror jag har en bild på just den maträtten nånstans...



Efter vi har ätit och umgåtts ett tag skall vi åka in till stan och gå på Railway Saloon. Det är ju nämligen Andra Chansen där i tävlingen Rock On. Martins band har visserligen redan gått vidare. Men det kan ju vara roligt och se vilka fler det blir dem skall tävla mot sen.

Lördag blir nog lugn hoppas jag. För på Söndag ska jag jobba igen. 7-17. HATAR dessa pass, innan jag blev gravid OGILLADE jag dem. Men nu hatar jag dem verkligen. Hela min kropp verkligen skriker mot slutet av arbetspasset. Men men, jag har gett mig fasen på att jobba in i det sista. SÅ mycket jobbar jag ju faktiskt inte och pengarna behövs verkligen. Så jag kämpar på så länge jag kan!

NU måste jag  tömma tarmen. Adjöss

Frid råder åter i Stöde

Efter att ha varit nära ett sammanbrott tog jag mig samman och vek ut en stor tidning som jag la över eländet. Dessvärre missade jag ett hörn så jag fick lägga dit en till. Allt detta klarade jag av utan att titta på obehagligheterna. MEN ett kraftigt illamående fick jag..
   TROTS illamåendet har jag just vräkt i mig en glass. Och nu ska jag se Grey´s medans jag smaskar i mig en snickers. Snickers är nog världens godaste chokladbar. Älskar dem!!

MER äckelvarning

Medans jag satt uppe i vardagsrummet och smaskade som bäst på min glass hör jag hur Rambo spyr nere i hallen. FAN tänkte jag, för han har ju ätit en massa idag så det skulle med all säkerhet vara obehagligt. (Jag har dock mindre problem med hundspya än med kattspya)
   Jag satt och tänkte glada tankar ett tag för att minska på illamåendet som igen fick en liten knuff, men sen ringde mamma och jag var tvungen att gå ner för att kolla i några papper. Jag smööög ner för trappen för att inte få en chock av hans spya, men icke sa nicke, där var ingen spya. Bara en blöt fläck där spyan varit =) Tack kära Rambo för att jag slapp torka upp den. Är det inte praktiskt med djur som äter sin egen spya ibland ;)
Hihihi, det var ju faktiskt, till hans försvar, bara nyäten mat. Då han spyr galla äter han inte upp det!

Jaja, nu har jag äcklar er tillräckligt för en dag. Och mig själv också för den delen.

Nu väntar Grey´s som sagt!

SNÄLLA hjälp mig.



Om någon vänlig granne eller så läser detta: KOM OCH HJÄLP MIG!
Katten har kräkts i hallen och jag kan verkligen inte ta reda på det. Jag försökte och försökte men det går inte, slutade med att jag började grina istället. Kan inte ens gå nära. Det värsta med allt är att faanskapet  luktar också. Martin idiotförklarade mig och jämförde det med att han tycker det är obehagligt att byta blöjor men att jag tvingar honom att lära sig det. Javisst kan man känna samma obehag. Men en onge skiter OFTA, en katt spyr sällan. Det är fanimig inte samma sak.
   Han s till sist att jag kan lägga papper över så tar han reda på det inatt då han kommer hem. Men som sagt, det luktar ju. Även att jag inte törs gå tillräckligt nära för att lägga ett papper över.
   Jag kan inte förklara vad som äcklar mig så inninorden. Kanske är det det faktum att det är en MASSA färger i spyan och att den är en decimeter hög och hälften så bred. HUR kan en så stor äckelhög komma ur en så relativt liten katt? Nej fy fabian! Sen la han en minihög på sidan om också, men den ser lindrigare ut. Åtminstone från mitt säkra avstånd inne i köket.

Nu har vi ju dock det dilemmat att jag håller på att kissa på mig och att jag inte har några byxor på mig. För att kunna åtgärda båda problemen måste jag ut i hallen och sedan in på toaletten. Där ju självklart toalett finns för att fixa det första problemet, men även mina byxor hänger där inne.

Man skulle nog bli bra idiotförklarad om man ringde svärmor eller svärfar om hjälp. . .
Hm.. Nej det kan jag inte göra!
Rackarns, nu blev jag skitnödig också...

FAN!

Kockduellen



Kanske något för mig? =)

Jag håller för tillfället på att laga mat. Men i vanlig ordning har jag varit lite för kaxig med kryddorna så det ryyyker ur munnen efter man smakat. Tur att både jag och Martin gillar stark mat. SYND dock att min mage lär protestera. Men men, vad gör man inte för lite god mat ibland?

För er som undrar blir det en kycklinggryta med morötter och majs i (Man tager vad man haver, som man säger. Hihi) till denna kulinariska upplevelse serveras ris. Lite tråkigt bara att sitta å äta själv. Men men, sånt är livet varannan vecka! Martin år njuta denna måltid imorgonkväll/eftermiddag istället då han äter matdosan på jobbet.

Ikväll är det äntligen Gray´s Anatomy. Som jag längtat och väntat! En vecka är alldeles för lång när man går och längtar till nästa program. Synd bara att jag varit inne på ABC:s hemsida och läst om vartenda avsnitt hela denna säsongen. Så jag vet hur den kommer att sluta.. DEPRIMRANDE kan jag säga. Hoppas att det går till sig i nästa säsong ;)

Nu måste jag kolla så att min goda gryta ej bränns fast! Det vore just typiskt för ett GENI som mig ;)


Var tvungen att testa igen

Ni får ursäkta utseendet på bilden nedan.. Har försökt få till det, men jag skiter i det nu, det får se ut som det gör)

Jo nu är det som så att jag kände att jag verkligen inte gjorde allt jag kunde på den matematiska delen. Så jag gjorde testet igen, och mycket riktigt märkte jag att jg svarade lite väl förhastat på vissa frågor igår. Jag menar, vissa var rätt logiska om man bara lägger manken till och JÄMFÖR svarsalternativen med varandra. Vissa ser lika ut så man väljer ett av dem, men så kanske det skulle ha varit det andra istället. Jaja, hursomhelst så svarade jag i stort sett exakt som jag gjrde igår på resten. Det var lite på ordförståelsen som jag inte mindes vad jag svarade igår så jag fick sitta och klura ett tag. Men jaja...

Idag fick jag 130. Martin säger att det är fusk. Att ju fler gånger man gör testet desto bättre får man. Men jag gjord det ju faktiskt BARA 2 ggr, och det är ju inte direkt så att man får veta vad man svarat fel på, så det är ju omöjligt för mig att veta vad jag svarat rätt/fel på. Alltså, ju fler ggr jag gör testet desto sämre skulle det ju lika gärna kunnat bli. Hur som helst tror jag att det blev bättre just p.g.a att jag tog lite mer tid att fundera över matten. Matte är annars inte min starka sida och jag brukar mest bara välja ett alternativ som ser bra ut. Men nu TÄNKTE jag så det knakade =)

Jag är även rätt stolt över mig själv, med tanke på att jag är väldigt mycket för att leta upp saker på internet. Och vad det gäller ordförståelsen hae jag lätt kunnat slå upp vad ett ord betyder. Men ICKE.. Det frestade många gånger, tro mig. Men jag höll ut. Det är ju faktiskt roligare om man vet med sig att man inte fuskat, annars kan man ju ine med gott samvete säga att man har ett IQ på 126 eller 130, beroende på vilket man väljer att gå efter ;)

Namn: Ellenor
Ditt totalresultat:
130
Resultatkategori: Hög

Totalresultat
 
    
 
 

WOW.. Jag är smart =)


Fast det visste jag ju sen innan ;) Men jag blev ärligt talat riktigt förvånad..

Här ska ni höra:

Jag läste Malins blogg och såg där att hon hade gjort ett IQ-test från Illustrerad Vetenskaps hemsida Gör testet här. Jag har försökt mig på ett sånt test förut en gång men lessnade innan jag hade kommit halvvägs, tyckte det var för många frågor =) Hur som helst så gav jag mig fasen på att jag skulle avsluta detta. Räknade inte direkt med nåt högt resultat, men å andra sidan kändes de flesta av frågorna inte särskillt svåra.. Men jag klarade mig tydligen rätt bra. Fick 126 poäng

IQ-beskrivande kategori

ResultatKategori
130mycket hög
120hög
110övernormal
90genomsnittlig
80låg-normal

IQ-resultat, jämförelser

ResultatKategori
160S-B V toppvärde
153IV-test toppvärde
139Poetic Genius Society
131Mensa-samfund
125genomsnitt för PhD & MD
115genomsnitt för collegestudent

Alltså samma genomsnittliga iq som en doktor.. Kanske man ska börja plugga snart, hihi =)
Detta var ett trevligt inslag på  Tisdagkvällen.
Godnatt

Kanske dags att skriva?


Jag har egentligen ingen lust att skriva, men ju längre tiden går desto mindre lust får jag så det är väl bara att ta tjuren vid hornen.

Vilken underbar dag det har varit idag. Synd bara att jag var tvungen att spendera större delen av den i soffan. Både igår och idag har jag varit sjukligt trött. Så jag har vilat rätt mycket både igår och idag, men jag vakade faktiskt till mig tillräckligt för att öppna ytterdörren och njuta av det vackra vädret. Skurade även toaletten, sen lockade solen alldeles för mycket så jag blev tvungen att ta mig en pall och sätta mig ute på bron ett tag och lyssna på en ljudbok. Där hade jag kunna sitta riktigt länge om det inte var för alla förbannade flugor och bin som kom och attackerade mig. Ett bi fastnade i mitt hår, läskigt =) Men jag fick mig lite frisk luft och solljus iaf. Sen fick jag lägga mig och vila igen, jisses!! Det ironiska med det hela är att barnmorskan frågade mig igår om jag inte var trött (lågt blodvärde) Nej sa jag, inte mer än vanligt. Osså PANG smäller det till och jag blir helt avslagen. Lustigt hur det kan vara. Men nu ska jag INTE fuska med järntabletterna nå mer utan jag ska ta dem varje dag. Blir ju bara jobbigare för mig efter förlossningen om jag inte gör det. För att inte tala om före förlossningen, inge roligt att gå runt och må dåligt och vara trött hela tiden.

En dålig sak med detta fina väder var att jag såg EXAKT hur skitiga fönstren här är. Å DRA MIG BAKLÄNGES vad illa det är, måste nog få tummen ur röven o putsa dem nån dag här. Men först måste jag köpa mig en ny skrapa, för den vi hade vettetusan var den blivit av. Kankse glömde jag den hemma på Tjärnberget, jag glömde fler saker där, bl.a två fina krukor som sitter på ytterväggen och mitt KLORIN.. Haha!! Jag är en ritkig lortgris och klorin är ett måste här hemma. Saknade det framförallt idag då jag skurade toaletten. Jaja, blir bara till å köpa nytt.
Fast jag kanske går och nallar tillbaka krukorna en mörk kväll ;)

Nej, nu skajag se färdigt på Grannfejden och sen blir det en dusch. Efter det måste jag göra klart Martins matdosa inför morgondagen.

RSS 2.0