Söndag eftermiddag

Hejsan Hejsan!
Idag är det Söndag, men känns snarare som Lördag, e nog för att Martin har tagit ledigt imorgon.

Idag har vi varit hemma hos mamma med hundarna, Rambo hade nämligen två fästingar på sig som vi tog bort, först trodde vi att det bara var en, men visade sig att det var två, dem är så jäkla äckliga dem där fästingarna. Hoppas han inte får nå mer denna sommaren iallafall, jag skall köpa ett fästinghalsband till honom, pappa har ett sånt på deras hund Doris, och hon har aldrig haft en fästing i hela sitt liv.

Sen for vi till stugan och hämtade lite mat som jag hade glömt i frysen, mat som skall tillagas imorgon! Det blir ugnsbakad fläskfilé och potatisgratäng, dagen till ära.
Jag har gjort som du Cissi, gjort en matlista, dock vart det mest dyra grejer denna veckan, eftersom jag började i fredags, och det är ju långhelg å allt! Nästa vecka blir det lite mer av en budgetmatlista, typ pannkaka (det skall vi visserligen äta denna veckan också, men det kan man ju äta varje torsdag) korv och makaroner, köttfärslimpa mm..

Idag har vi ätit fläskkotletter, potatis och sås (såsen gjorde jag av skyn från köttet) Det var tokgott, det e Martins nästan favoriträtt! =)

Nu måste jag dessvärre sluta, jag skall nämligen bada min lilla bebis Rambo för första gången.. Spännande och se vad han tycker om det. Hade tänkt dra ut på det nån vecka till, men han e så himla lortig, man blir alldeles smutsig om händerna efter man klappat och lekt med honom, uffa! =)

Jaja.. Trevlig kväll till er ALLA!

Hur Kunde Du?

Hur kunde du?

Av ©Jim Willis, 2001

När jag var valp, underhöll jag dig med mina egenheter och fick dig att skratta. 
Du kallade mig ditt barn, och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var "dum" hund, pekade du ditt finger mot mig och frågade: "Hur kunde du?" - men sedan veknade du och la mig på rygg och gosade med mig.

Det tog lite längre tid än väntat för mig att bli rumsren, för du hade väldigt 
mycket att göra, men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssnade på dina lugna andetag och hemliga drömmar, och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här.
Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att äta glass (jag fick bara våfflan för "glass är inte bra för hundar" sa du), jag tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.

Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din karriär, och la  mycket tid på att leta efter en människovän. Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem, och jag blev lycklig för din skull när du blev kär.

Hon, numera din fru, är inte en "hundmänniska", men trots det välkomnade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade, och jag ville ta hand om dem också. Det var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom, och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh, som jag ville älska dom, men jag blev "fånge i kärleken."

När dom blev äldre blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen. Jag älskade allt som hade med dom att göra och deras beröringar, ditt kel med mig var numera så sällsynt- och jag skulle försvara dem med mitt liv om det så behövdes. Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar, och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.

Det var tider då andra frågade om din hund, och du visade stolt det foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara "Ja" och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till bara en hund, och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra.

Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad, och du och de ska flytta till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.

Jag var jätteglad över bilturen (precis som i början av vårt förhållande) tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla, och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa: "Jag vet att ni kommer att hitta ett fint hem till henne." Dom skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. Dom inser att för en medelålders hund, även med papper så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek:
"Nej pappa!!! Snälla, låt dom inte ta min hund!"
Och du var orolig för honom, och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv! Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade du ta mitt halsband och koppel med dig.
Du hade en tid att passa, och nu har jag en också.

Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du skulle behöva lämna bort mig för flera månader sen men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. Dom skakade sina huvuden och sa:
 "Hur kunde du?"

Dom är så snälla mot oss som deras upptagna scheman tillåter. Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon passerade min bur, pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att allt detta bara var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade.

Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen, och jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron, och sa till mig  att jag inte behövde oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända, men det var också en känsla av lättnad. "Kärlekens fånge" hade nu nått slutet. 
Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne, och det känner jag till, på samma vis som jag kände till alla dina sinnesstämningar. Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan. Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade: "Hur kunde du?"

Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa "Jag är så ledsen." Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, där jag aldrig mer skulle bli ignorerad, slagen, övergiven, eller behöva försvara mig själv - en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden. Och med den sista lilla kraften jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt: "Hur kunde du?" inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse, jag tänkte på. Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätta att visa dig så mycket lojalitet.
© Jim Willis 

Några ord från författaren;
Om "Hur kunde du?" fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att göra när
jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av "ägda" husdjur som dör varje år i amerikanska och kanadensiska djurgårdar. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för ickekommersiellt bruk, så länge copyrighten respekteras. Hjälp oss att informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa ett husdjur i familjen är ett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för vårt husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp med omplacering finns goda råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avsikt att förhindra oönskade djur. 


Av ©Jim Willis, 2001


Fredag kväll

Hej hopp!
Skönt med fredag.
Idag har Rambo bara gjort inne 2 ggr, vilket är en rejält mindre siffra än gårdagens, det tar sig sa mordbrännaren!!

Jag, Rambo och Rocky har varit i stan idag, närmare bestämt till Arken, Djur Magasinet och Willys. Jag blir så arg på att dem inte har stora säckar med torrfoder för Senior hundar och Junior hundar, det kanske finns nånstans, vad vet jag, men inte på nån av dem affärerna jag varit på, får kolla hos vetrinären vad hon rekommenderar, för tro mig, det är inte det minsta ekonomiskt att köpa 2kilos påsar med mat rill en berner sennen som skall ha en och en halv liter mat om dagen!

Nu ringde Martin och ville att jag skulle åka och hämta grannen Kent och ta med mig Rambo bort till han (han sitter hos sin chef och dricker whiskey, och chefens fru ville se på Rambo) så jag ska gå och packa in honom i bilen nu och ge mig av!

Jag skriver mer i morgon och har förhoppningsvis lite nya fina bilder men jag har fortfarande inte köpt några nya batterier.

Lägger in nån bild som jag har på min telefon (kan hända att det är dålig kvalité)

Goodbye for now...

 På en parkering i Ulricehamn

Samma Parkering =)

 I bilen, han fick ligga på sätet, han var lugnast där!

 Samma som ovan fast några timmar senare (thihi)

Ny familjemedlem!

Japp nu är jag hemma igen med en liten (stor) bebis! Rambo heter han (efter Rockys pappa)
Resan hem gick jättebra, han gnydde inte ens en gång, inte spydde han heller. Han är jätteduktig.
Det vart dock lite väl drygt att köra, det var ca 85 mil ner, och givetvis lika långt hem, och vi körde i sträck. Stannade bara i 20 min för att vila lite (vi stannade ju och åt i går eftermiddag också visserligen) Och jag körde exakt hela natten, höll till och med på att somna en gång! Fyy, läskigt.
¨
Så när jag kom hem imorse kl. 05.30 hade jag varit vaken i exakt 24 timmar, det kändes kan jag lova.

Det första Rambo gjorde när han kom in i huset var att dricka upp en halv skål med vatten, sen ställde han sig och kissade på golvet, Martin fick äran att kasta ut honom i nackskinnet, vilket inte direkt skapade ett bästa första intryck =)
  Sen efter Martin hade åkt till jobbet la jag mig i sängen, det fick bara 2 minuter, så kissade han på hallmattan uppe, jahapp, det var bara att släpa ut han i nackskinnet igen. Sen råkade jag sova till kl. 14 och då hade han kissat på golvet i köket, men det var mitt fel helt, då jag sov som en stock.

Efter det har det inte varit några fler olyckor, han har kissat 3ggr till ute och bajsat 2ggr.
Han äter som en HÄST, han skall äta ca 13-14 dl mat om dagen, och det ökar ständigt. Det finns en överhängande risk att han kommer att äta oss ur huset =)

------------------------------------------------------------

Oh, svärföräldrarna och min svägerska kom nyss och kikade på vovven =) Men nu har dem åkt, Therese hade match så dem var tvungna att åka!

Jaja, jag ska gå ner och se lite på tv nu, e så himla trött!

Men jag lägger in lite nya bilder på Rambo sen när jag har tid/lust/batterier i kameran.

aja!

Goodbye

en lista

Tio första:
1. Första bästa kompis: Maria Norgren (På dagis i Nedansjö)
2. Första bil: Ford Escort/Orion
3. Första kärlek: Det var nog Mathias Hallén faktiskt =)
4. Första husdjur: Katt
5. Första semester: kommer ej ihåg första inrikes semester, så det blir första utrikes, det var till Magaluf med min pappa och min farbror jag var typ 5.
6. Första jobb: Luddes gatukök i matfors
7. Första köpta skiva: Har INGEN aning, men det skulle kunna vara Ronny och Ragge.
8. Första riktiga kärlek: Micke Tjälldén
9. Första piercing: förutom öronen då såklart så var min första piercing i Naveln. sen har det blivit 2 mer.
10. Första konsert: Bortsett från gatufesten, som jag ej räknar som konsert, var det Metallica i Göteborg 2004

Nio senaste:
1. Senaste alkoholdrycken: Pepíno och sprite i lördags hemma hos Robban och Linda
2. Senaste bilfärd: Igår (måndag) sjukhuset-mormor-ica-hem
3. Senaste filmen du såg: Det var sällskapsresan (den där dem seglar)
4. Senaste ringda telefonsamtal: Mamma
5. Senaste bubbelbadet: Mitt senaste bubbelbad ägde rum i vår utomhuspool i Florida. var ett tag sen =)
6. Senaste spelade cd: En country cd som jag köpt av min svägerska!
7. Senaste kyss: kan hända att jag fick en kyss av martin imorse innan han for på jobbet, jag brukar ju alltid få det. men jag har inget minne av någon. Isåfall var det igårkväll nån gång
8. Senaste gången du grät: Nästan lite i söndags då jag hade ont i magen, men bortsett från det var det nog.. nejfan,. det var igår på sjukhuset, fast jag lyckades hålla det inne rätt bra, sånt e jag bra på =)
9. Senaste måltiden: lite kinamats rester från gårdagens lunch åt jag till middag igår.

Åtta har du nånsin:
1. Dejtat en av dina bästa kompisar: Mjo, det skulle man kunna säga, hahah! 
2. Blivit arresterad: Aldrig
3. Blivit kär vid första ögonkastet: Njä, jag har väl inte riktigt "dejtat" så mycket i mitt liv, men jag vart nog kär i Mathias i stort sett första gången jag såg honom, haha!
4. Fastnat med blicken i någons urringning?: Ja, sånt kan man inte undå ibland.
5. Fått ditt hjärta krossat: jodå...
6. Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
7. Haft ett one night stand: ja (vi nöjer oss med det svaret) Jag e inte lika ärlig som du Cissi, haha!
8. Busringt till någon: Oh ja, det var en sak jag brukade sysselsätta mig ofta med som ung, haha! Jag och Cissi har busringt i MASSOR även =)

Sju personer att möta:

1. Dolly Parton (har ju sett henne 2 ggr, men jag vill TRÄFFA henne också)

2. Elvis, vilket jag inser kommer aldrig att hända, men ajg vill åtminstone till Graceland

3. Marilyn Monroe (lika otroligt att det kommer att hända som ovanstående ungefär)

4. --

5. --

6. --

7. --

Sex saker du gjort idag:

1. Suttit i telefonkö

2. Pratat med vetrinär

3. Tvättat

4. Gått på toa

5. Bloggat (jodå, jag är inne på andra bloggningen idag)

6. vattnat blommorna i sovrummet

Fem favoritsaker utan rangordning:

1. Martin

2. Rocky

3. Ozzy

4. Min iPod

5. Bilen

Fyra personer du kan berätta allt för

1. Kattis

2. Cissi

3. Mamma

4. Martin

Tre val:

1. Sommar vs Vinter = Sommar

2. Isglass vs Vaniljglass = isglass! Mår illa av vanilj

3. Morgon vs Kväll = kväll

Två saker att göra innan du dör:

1. Besöka Graceland

2. Träffa Dolly parton "in person"


En sak du ångrar:

1 . Jag ångrar att jag inte har städat sovrummet tidigare. för nu blir det en MASSA städning ikväll, inge kul!


Tisdag morgon

Jahapp! Nu har jag varit vaken i en halvtimme. Jag har satt igång en tvättmaskin, osså sitter jag i telefonkö med Djurkliniken i Sundsvall, mååånga som ringer och lite folk som svarar verkar det som, men men, jag har satt på högtalartelefon osså bloggar jag samtidigt =)  

Snart ska jag till farmor, men jag tror jag måste vänta tills maskinen har kört klart, så Kattis linne hinner torka innan hon hämtar det!

Jisses vilken tid det tog innan jag somnade igår, fattar inte varför, men jag var väl uppspelt antar jag!

Jaja... nu måste jag gå och ta på mig lite kläder.

Hej igen!



Ja ni få¨r ursäkta, jag vet att jag e tjatig, men jag har bara så mycket på hjärtat idag!

Sen jag skrev sist har jag varit ute och påtat lite i rabatten, men tillslut blev det för mörkt, och jag fick ett myggbett så jag gick in igen, och då var ju klockan 21.44 så jag ringde till Annelie, och pratade lite och nu kan jag äntligen komma med lite mer information.

På Onsdag morgon åker jag och mamma (Martin jobbar ju) ner till Månstad (väldigt vackert namn för övrigt) och hämtar vår alldeles nya lilla (hm?) hundvalp RAMBO (som han ska få heta) Han är en renrasig Berner Sennen och är 14 veckor, ja, han e ju tyvärr lite äldre än man kan önska, men men, vad gör några veckor i längden!

Så nu blir det hundskola här på Tjärnberget, och Rocky blir stolt Pappa/Fosterbror hoppas han inte blir allt för less, hehe, han e ju väldigt lugn av sig Rocky, och en sprallig valp kan ju kanske bli lite påfrestande för hans små nerver. Men vi hoppas att det går bra. Han orkar ju trots allt med Ozzy, och det i sig är verkligen en bedrift, för det är knappt Martin orkar med det lilla livet ibland. Nu har förhoppningsvis Khanis en jämnbördig att leka med =)

Jaja, nu ska jag gå ner och dricka ett glas vitamindryck sen blire sängen för mig. Ska hem till Farmor imorgon och Kratta för allt vad händerna pallar. (hon har stooooooooor gräsmatta)

Adjöss!

Så glad, så glad!

On the road again... just can´t wait to get on the road again..tam tam tam!! ... åh, willie nelson är så bra!

och jag är glad, och tydligen på världens skrivarhumör.

nu får ni vänta i 3 minuter, för jag måste ringa ett samtal, sen är jag förhoppningsvis ännu gladare... vänta lite

...
...
...

Äsch då, måste ringa kl. 21.00 istället... tyfiskt....!

Jaja.. jag lägger väl upp en bild nudå, trots att jag hade tänkt vänta ett tag!

image56 Se så vacker han är ; ) det bästa av allt e att han är MIN bara MIN, och Martins förstås =) Nu e vi värsta stora familjen, hihi. 3 bebisar redan, inte illa!

(menar ju förstår Rocky, Ozzy osså lillen)


eftermiddag

image55

Ja hej å hå!

Idag har jag ju som bekant varit på sjukhuset och träffat en väldans trevlig kvinna som heter Åsa! Allting gick jättebra, jag är kanonnöjd! Skall dit om en dryg vecka igen, och sen en gång till efter det, det tar sig sa mordbrännaren =)

Martin har inte kommit hem än, trots att han slutar 16. Men tydligen hade han skruvat isär någonting, som han var tvungen att skruva ihop igen innan han gick hem, annars trodde han att han aldrig skulle komma ihåg hur man satte ihop den! Jaja, hoppas att han inte är så hungrig iallafall, för jag har inte börjat med någon mat, är inte alls hungrig, har ju nyss ätit thai mat jag! Vilket för övrigt var väldigt gott.

Sen hjälpte jag min mormor med att komma ut på internet, det gick ju bra, mamma och morfar hade väl klantat till det där med nätverksanslutningar för henne, men efter ett ganska långt samtal med serva nets support fixade det sig.

Nä ni, nu ska jag ringa en kvinna i Örebro... Jippie =)
Berättar mer om det sen!

Måndag

Hej å hå vad tiden går. Idag är det Måndag och jag ska till sjukhuset, wiiie, äntligen!!!!!!!
Efter sjukhuset ville mamma eller om det var mormor bjuda mig på lunch, thaimat, gott =)
Sen kanske jag börjar slita bort lite gamla och fula blommor från rabatten, vill ju börja så mina egna blommor snart ju, men måste vänta åtminstone tills tjälen gått ur, hihi!

Fredag:
 Vi var hemma hos Kattis och David och åt middag, Tacos, mums!. Dem hade Rasmus, han växer så det knakar den pojken =) Efter middagen satt vi mest och slötittade på tv och pratade. Jättetrevligt var det iallafall!

Lördag:
 Martin vaknade bakis (väldigt rätt åt han) och vi for på 1:års kalas, Elias you know. Han fick två leksaker som han lekte lite med, men i vanlig ordning när det gäller småbarn var ju papperet mest intressant. Erik fick också ett paket, eftersom han fyllde 3 i Mars och vi hade inga pengar till ett paket då, så han fick som sagt ett då Elias fyllde år, han fick ett fiskespö, med tillhörande låda och fiskesaker, krokar, flöten ja massa saker. Det vart verkligen en HIT, han tyckte om det jättemycket, och Björn och Veronika vart superglada dem med. Så nu kan han komma och fiska med oss i sommar, hihi, en baktanke med allt!

På kvällen for vi till Robban och Linda, Vi var ju bjudna dit på middag, Robban fick en Famous Grouse, då han fyller 32 nästa helg. Där fick vi smörgåstårta, ananaspaj och glass. och det var utan att överdriva den godaste smörgåstårtan jag någonsin ätit, och hon hade gjort den själv till och med, normalt brukar hemmagjorda bli inte riktigt lika goda som dem man köper, men ojojoj vad hon hade lyckats! 
   Men då¨jag hade mått lite illa hela dagen och var trött som tusan orkade jag inte festa nånting, så medans alla andra drack sig klappkanon satt jag mest och roades över deras fyllor, tänk vad fulla människor e roliga att titta på. Tillslut vart jag så trött, och Mia&Erik skulle åka hem, så jag fick skjuts av dem hem, Martin stannade kvar ett tag till, men då jag vet att jag kan lita på honom till 117% hade jag absolut ingenting emot det. Han berättar ändå allt som hänt när han kommer hem, och det säger jag då, tur att jag for hem när jag gjorde! För efter det verkar det ha spårat ur lite...!  Som sagt, fulla människor kan vara väldigt underhållande, men när dem har nått en viss gräns är det bara PATETISKT!!!!!!!!!

Söndag:
Söndagen spenderade vi i sängen, vi såg på 2 sällskapsresan filmer, smowroller och seglingsfilmen. Vi åt till och med lunch i sängen, det blev korv och mos, jag mådde nämligen fortfarande lite illa så det var Martin som lagade mat. Jag hade först inte tänkt äta nånting men sen vips så blev jag hungrig, sen gick illamåendet över.

Kl. 15.40 klev vi upp och då for vi hem till Mamma, jag fick två sticklingar, jättefina, osså fick vi fika, jag fick även lära mig hur man skriver i en sån där tidbok. (så man får nån lön alltså)
Sen for vi hem till stöde igen och åt på grillen.
Jag var på väg in på akuten igårkväll... hade så FRUKTANSVÄRT ont i magen, en känsla som jag känner igen mycket väl, och jag ber för att det inte är det! Men då jag ändå ska in på sjukhuset idag i andra ärenden tyckte jag att jag kan vänta lite, och magontet gick över under natten, men det finns fortfarande där nånstans...!
   Bäst o kolla upp det fort denna gången!

Aja... nu måste jag skuynda mig och duscha så jag hinner i tid!

Ajöss

(lägger in några bilder från helgen)

 Erik öppnar sitt fiskespö

image46 Födelsedags barnet med sin alldeles egna tårta!

 Morbror Daniel (erik coh elias morbror alltså) och Martin vill visst inte va med på bils

 Hm, syns det att han ätit tårta? =)

 Hihi, han fastnade visst på bild han också =) älsklingen min



 Robban

 Linda

 en tjockis!

 Kvarstoden av smörgåstårtan

 Micke och Daniel

Home again!

Ja då var man hemma igen efter 2 nätter i lastbil. Folk frågar om jag inte tycker att det blir ensamt?! Men nej, jag tycker det är skönt å vara själv, jag har ju ljudböcker att lyssna på, min iPod osså hade jag fullt upp med vägbeskrivningen från Ulf, så jag sysselsätter mig allt =)

Det har gått jättebra faktiskt, inga allvarloiga problem eller tabbar, vart stoppad av polisen 2 ggr, eller rättare sagt fick jag svänga in på 2 trafikplatser där dem ville väga bilen (alla axlarna) mäta bilen, kolla papper, körkort och färdskrivare, knepigt nog var man inte tvungen att blåsa, tycker jag borde vara rutin på sådana kontroller!
Allt flöt på bra, jag var varken för tung eller lång =)

Nu e jag hemma som sagt och skall ta en efterlängtad dusch, sen ska jag och mamma till birsta, gå på rusta osså ska hon köpa ett vardagsrumsbord på IKEA.

På lördag ska vi till Robban och Linda, en slags födelsedagsmiddag för robban som fyller år snart.
Även lilla Elias (martins gudson) fyller år snart, men han fyller år redan imorgon, då blir han 1 år, den lilla huliganen, Huligan-Elle som storebror Erik (3år) säger.

Jaja, ska hoppa in i dushen nu jag!
Ha´t så bra!

Birsta



Idag har jag och kusinen CISSI varit i Birsta! Gått och kikat på allt och ingenting, Köpte en tröja och ett par byxor på Vero Moda för presentkorten jag fick när jag fyllde år, ville köpa fler färger av samma tröja som jag köpte, men det får vänta tills jag får lite pengar.

Ulf (styvfar) ringde på eftermiddagen och frågade om jag ville jobba imorgon, och det vill jag ju. JAG E JU PANK FÖR BÖVELEN =) Så imorgon förmiddag åker jag och mamma till Ånge, där ska vi på intervju på Budbilen (för framtida jobb) och sen åker jag och lastar upp lastbilen på Östavall, sen bär det av till Fåvang i Norge, där ska jag lossa, sen ska jag lasta sopor i mosvik eller nånstans (minns inte ritkigt vart) Så jag kommer hem igen på Torsdag, min första ENSAMMA sväng till Norge, lite nervöst, jag har ju trots allt inte begåvats med det som kallas Lokalsinne. Ulf lovade att skriva en liten bok med vägbeskrivning och annan användbar information =)

Jag är fortfarande brydd vart fasen alla mina bilder har tagit vägen, finns inget spår efter dem!

Hittade några (typ 1/5 av alla låtar) låtar i en knepig mapp. men jag skiter ju i musiken, det e bilderna jag vill åt!!!!

Jaja!

Nu ska jag sluta, ska läsa några bloggar och sen ska jag gå och lägga mig, bäst o va utvilad imorgon, ska ju köra lastbil hela dagen lång!

Adjöss!!

Stapla ved!

Morgonen spenderades med att stapla ved! Krattade även litegrann! Men jag har fått hemska blåssor i händerna, så jag måste nog ta en paus med krattningen nån dag nu!

ALLA mina bilder och all min musik jag har haft på datorn är spårlöst försvunnen, kan inte begripa var de har tagit vägen åt. har letat i alla skrymslen och vrår, till och med installerat ett program som ska hitta raderade filer, men inte ens det hittade dem, så jag vet inte alls vad som hänt. Lite tråkigt, bilder kan man ju aldrig få tillbaka, jag har bara dem som jag har lagt in i bloggen!

Jaja, jag håller för tillfället på att laga till en köttfärslimpa, så jag måste gå ner och kolla till den nu!

Men ha en trevlig helg alla som läser detta!



Sjukhuset!

Sjukhuset for jag till igårkväll, inte för min skull utan för att Oscar var så krasslig att han fick åka på akuten!

Det visade sig att han hade lunginflammation och öroninflammation, lillstackarn. När vi kom dit så kom en sköterska och frågade massa saker, satte oss i ett rum, och sen fick vi vänta.. och vänta.. och vänta! Jag e dålig på att vänta, blir liksom rastlös, så jag började pilla lite på en rullgardin och den går sönder, det bara rasslar till osså är den helt utrullad, ojojoj vad rädd jag blev, jag skrattade så jag höll på att kissa på mig!

Lyckades till slut efter MÅNGA om och men laga den, stal även några gummihandskar (det gör jag alltid när jag e på sjukhuset, e som tradition)

På väg hem kommer Cissi på att hon skulle kunna göra vad som heeelst för en klick senap (intern-skämt) så vi for på Mc-Donalds! Sen bar det av hemöver, jag tror jag var hemma runt 1 tiden! Såg Grey´s Anatomy som Martin spelade in åt mig, sen somnade jag! Vaknade dock kl. 4 när martin klev upp. Var vaken ett litet tag, övervägde att se fråga olle, som också vart inspelat, men jag lyckades somna, vaknade vid halv tio i morse och sen dess har jag i stort sett inte gjort nånting, startat en diskmaskin, och en tvättmaskin! Har sån fruktansvärd mensvärk, så jag försöker hålla mig så stilla som möjligt. (jag vet att folk säger att man skall röra på sig, men det har ALDRIG funkat på mig, då får jag bara mer ont och vill ramla ihop o svimma, ((okej, jag VILL inte, men jag känner så)))

Nu ska jag ner och baka mig en kaka!

Adjöss!!

Infogar lite bilder från igårkväll!


 Lillpojken var så slut! Råttan var med också!

  Handskarna =)

  Så lik mamma så!

    Den förbannade rullgardinen. (detta är alltså EFTER klåfinger-Ellenor varit och pillrat!)

ONT!

Jag har ont i min mage =/
Borde få mens idag, har inte fått den än men ujujuju vad ont i magen jag har. det sa bara PANG så fick jag skitont, kastade mig i sängen och kröp ihop till en boll, kunde inte ens gå, men tillslut lättade det litegrann så jag kunde ta mig ner och knapra lite smärtstillande, TUR för mig att jag hämtade ut nya igår. Sen i vanlig ordning blir min mage alldeles konstig, så jag gick och satte mig på toa, och då höll jag på o svimma av smärta, hade gladeligen tagit en ryggmärgsbedövning, fattar inte att man kan ha så fruktansvärt ont, nu har det avtagit lite av nån knepig anledning. Allt e konstigt idag =)

Nu e jag bara hungrig på maaat! Ska gå ner och steka på några korvar och koka makaroner!!

Adjöss!!


Lite bilder från helgen

image36Bröderna Svanberg ser på tv! (lite dålig bild)

image37 Martin diskar så duktigt =)

image39 Största gäddan under påskhelgen!

image41 Lill-Erik och Björn kom och hälsade på en sväng

image42 Hm... EGO!! ?

image43  Martin med Björn***** på huvet =) (stugan i bakgrunden)

Hej hopp!

                                                                         

Nu e jag hemma igen, och vilket tråkigt väder att komma hem till =(

Enda dagen jag var ute och fiskade var faktiskt igår (måndag) dem andra dagarna ansåg jag att det blåste på tok för mycket för att sitta på en is och fiska/frysa!

Igår när vi kom hem var jag tvungen att bada Rocky, han luktade för hemskt, liksom blöt och skitig hund, fast han inte var blöt. Så Martin fick bära den lilla tjockisen till badkaret (han e inte så vidare förtjust i att bada/duscha, men när vi väl börjat så gick det jättebra, jag tror han tycker om när man masserar in schampo i pälsen på honom. Så nu luktar han så gott så! Problemet e ju bara att nu hårar han så hemskt, jag borstade honom igår medans han var blöt, och fick bort HUUUR mycket vinterpäls som helst, men nu hårar han tokmycket igen, så jag ska ta ut honom idag och borsta mer. Sen blir den nog en dammsugning inne!

Ingen sol är det ju ute, så man behöver inte ha dåligt samvete för att man inte e ute iallafall, jaja, nu skäller rocky ute på bron o säger att han vill in, bäst att släppa in honom!

Lägger in lite bilder sen om det funkar =)

Polisen

Jo jag skrev ju att polisen var utanför Cissi och Björns lägenhet, det visade sig att deras närmsta granne är lite senil, och har gått och förvirrat sig någonstans på byn (matfors) Så dem letar efter honom för fullt. Obehagligt, och stackars han framför allt, det är ju storm ute! Här hemma står vedbod-dörren och slår, högst obehagligt.

Å andra sidan e ju jag världsvan, och en sån här liten storm ska ju inte va nån match för mig, haha! Jag har ju suttit igenom 5 orkaner =) Bla.a Katrina, Wilma, Dennis, rita och emily.

Läs även:

2005 Atlantic hurricane season



 
2005 Atlantic hurricane season
Season summary map
Season summary map
First storm formed:June 8, 2005
Last storm dissipated:January 6, 2006 (record)
Strongest storm:Wilma - 882 mbar (26.05 inHg) ? record, 185 mph (295 km/h)
Total storms:28 (record)
Hurricanes:15 (record)
Major hurricanes (Cat. 3+):7
Total fatalities:≥2,280
Total damage:$120 billion (2005 USD)
$124 billion (2006 USD)
 
 

The 2005 Atlantic hurricane season was the most active Atlantic hurricane season in recorded history, shattering previous records on repeated occasions. The impact of the season was widespread and ruinous with at least 2,280 deaths and record damages of over $100 billion USD. Of the storms that made landfall, five of the seven major hurricanes?Dennis, Emily, Katrina, Rita, and Wilma?were responsible for most of the destruction


Så jag ska ju som sagt vara expert på detta nu! Men njää, det är läskigt ändå, i florida hade vi ju skydd för fönstren o allt, nu vet man ju ingenting om vad som kommer att hända, inte för att jag tror att det blir en JÄTTESTORM eller så, men det låter läskigt ute iaf.!!

Kolla tabellen här till höger!! Jag var alltså med om ett rekordår när det gäller orkaner, läckert =)


Storhandlat



Suck... Nu har jag storhandlat.. VERKLIGEN. Fyllde en vagn till höjden och bredden på det nya willys i birsta.
Men nu har jag handlat allt (hoppas jag iaf) som behövs för helgen iallafall.

När jag kom hem  var det bara att sätta igång att rulla köttbullar, det tar tid att rulla miniköttbullar på 1kg köttfärs, tro mig! Sen griljerade jag en skinka också, men den var rätt smaklös =(

Imorgon skall Anders äta hos oss i stugan, sen sover han där till på fredag. Och då blire angling och pimpling, Mysigt mysigt!!

Värsta polispådrag utanför Cissi och Björns lägenhet, spännande, jag vill dit o se =)

jag har ont i mina ben, blir så när jag gått en längre stund på stengolv.. Willys.. *suck*
Jaja, jag orkar inte skriva nå mer. Pratar med Cissi i telefon samtidigt!

Adjöss

image33










Titta på knaskatten! Så sov han inatt, konstig!!






image34 
Titta på mina fina fiskar! Mörten som e längst hitåt var lika stor som min fot när jag hade skoterkängor på, en stooor fisk =)

Jävla fans blogg!

Jag har försökt uppdatera här sen i söndagseftermiddag! Men det går åt pipan varje gång, så fort jag lägger in en bild (vilket jag envisas med att göra) så poppar det upp runt en 50 pop-up fönster, eller egentligen inte, utan ca 50 sidor med "lägg till en bild" och sen när dem har poppat färdigt, ja då försvinner hela jävla alltihopa och det kommer upp ett meddelande om felsökning... Jag blir så jäkla less, ibland finns inlägget sparat, men de sista.. hhm... SJU gångerna har det inte funnits kvar, så då måste jag skriva nytt varje gång, och nu har jag fan ingen å skriva om. Så här kommer en kort och tråkig uppdatering:

* Jag är förkyld.
* Jag har ett pyttelitet hål i en tand, dock ej litet nog att skippa lagning.
* Min tandhygienist är min gamla scoutledare.


-Hej Ellenor vad har du gjort de senaste 10-12 åren sen vi var i Jokkmokk? 
-Jo du ser, jag har ätit massa godis och skaffat mig ett hål i en tand, lite tandsten och så vidare!
 -Okej, använd tandtråd.....

* Min katt tycker om att sova i handfatet och badkaret. Konstigt
* I´m BROKE
* Jag är skitstressad inför påsken, med allt som ska köpas, mat som ska lagas, saker som ska packas osv.
* Det Svanbergska-Söderbergska hemmet är i total avsaknad av påskgardiner och påskpynt
* Jag fick en skitstor mört i söndags. Visste inte att mörtar kunde bli så stora. Konstigt
* Jag kan inte sova

* Orkar inte skriva mer




RSS 2.0