Falsk Krupp

Barn med krupp


Ja det var en lömsk rackare som smög sig på min inte ont anande son inatt. Hua vad obehagligt det var =(

Ids inte förklara så genomgående om det, bara att det var hemskt obehagligt då han hostade så han inte kunde andas, han såg totalt livrädd ut det lilla livet!


Vi var till Farbror Doktorn (Björn, SUCK) i eftermiddags och han frågade vad jag trodde det var för fel, jag sa falsk krupp, han sa att det stämde. (Likadant gjorde han när jag var där med mina gallproblem; Ja vad tror du själv att du lider av? -Gallproblem, -Ja du har förmodligen rätt.. Hallå, är det inte han som skall ställa diagnoserna??)
Hursomhelst lyssnade han på Devins lungor, det rosslade lite, men inte såpass att det vara oroande, han var även lite röd i halsen, men likadant där, ej oroväckande. Blir det värre ska vi självklart komma in.
   Han sa också att dem brukar "kruppa" i en par nätter, sen är det bra. Men jag hoppas innerligt att han slipper det inatt, det tog hårt på både mig och Devin natten som var, vill ej vara med om det igen.
  Men som Björn sa; Har barnen en gång fått det brukar dem få det igen, och igen och igen. Vissa barn har helt enkelt en fallenhet att få det. Kanske går det i släkten? ;) Tänkte på Oscar nu jag.

Sängen är extra uppallad inatt med tre böcker under vardera ben i huvudändan, 2 kuddar samt en filt under huvudet! Skulle han få ett anfall så är det förvisso inte tillräckligt, men det kanske kan lindra lite nu när han sover.
Jag hörde att han väste lite nu ikväll innan han somnade, bådar ej gott. Men hittills har det varit rätt lugnt, han har vaknar 3ggr, men ingen hosta eller krupp. Jag håller alla tummar och tår jag har!

I slutändan är det nog bara att acceptera att Vår lilla son är ett kruppbarn =) Ett särdeles vackert sådant!


Nej men dra på trissor!

Kan ni tänka er, jag har vunnit en tävling. Det var det värsta, jag som "anmälde mig" så sent som i förmiddags. Ja har man tur så har man, 200kr i presentkort på Fridolina.se Trevligt trevligt =)



Kanske ska berätta lite om dagen som varit, men det blir lite kort för jag har så ont i halsen..

Började på Birsta City, där inhandlades en till flanellpyjamas till Devin i storlek större, lika bra att köpa nu då den är på halva priset =)
Köpte även en morgonrockaktig sak åt mig själv, JISSES vad skön den är, har struttat omkring i den hela kvällen och den är riktigt bekväm, och enligt Martin fick jag smala ben i den, HAHA!

Devin ligger just nu och kastar sig omkring i sin säng. Han sover rätt oroligt och rör på sig en massa i sömnen. Martin gick in dit förut och då låg han på alla fyra på rumpan rätt upp i vädret, för 2min sedan hörde jag en rejäl duns och sen grin, då stog han på alla fyra och hade slagit huvudet i sängkanten. Tror jag måste skaffa mig ett högre och tjockare spjälsängsskydd som han går an. Han är även väldigt snörvlig och har en otrevlig hosta, så jag satte en par böcker under benen vid huvudänden, han kanske får lite lättare att andas då!

Jag hann tyvärr inte fota då han låg med rumpan rätt upp..

Han kryper omkring i sängen så byxorna hamnar ovanför knäna, sötisen =)

Nu ska jag gå ner och ta mig en alvedon och sen göra kväll.

Natti

Gudars så praktiskt!



Idag på Svepet (Bladet som "håller i" reklamen) såg jag en annons för en sida som säljer dammsugarpåsar. Gudars så praktiskt säger jag bara, beställde nyss ett 10-pack S-Bag påsar. Ofta när jag skall inhandla påsar så finns inte just den sortens påsar i butik, så det är lika bra att beställa hem ett storpack så har man ett bra tag!

Mitt halsont har kommit tillbaka, skit också!

Fridolina


Jag med och tävlar om TVÅ presentkort värda 200kr/st hos Fridolina
i Nikitas blogg.


Ångsest men ändå glad

Devin myser med pappsen


Jag har lite småångest över det faktum att Martin skall jobba imorgon, det betyder att nu har jag ingen hjälp på nätterna med Devin, det som jag precis har vant mig vid, och gissa om jag gillar det?! Det är så otroligt skönt att sparka till Martin lite lätt (Okej, "lite lätt" räcker inte, men det lät bäst) så går han ner och gör välling alternativt ger honom vällingen om jag går ner och gör den. Eller så går han in och sätter i nappen, vad det än är som ska göras så har han hjälpt till och det har känts väldigt skönt, man vänjer sig ofantligt snabbt vid saker då det är till det positiva. Nu ska jag helt plötsligt ha allt ansvar själv igen, hua. Det är ren och skär lathet som talar nu, bara så ni vet!

Men till det som gör att jag ser lite ljus i tunneln: Han jobbar ju som tur är bara 2 dagar, sen är han hemma tills på Söndag igen. Så lite ljus i mörkret ser jag minsann, men efter det är det full rulle på jobbet för hans del till Påsk, vilket innebär att det är jag som tar nattpassen och varannan vecka mer än så, men men, sånt är livet. Och att det skulle bli så visste jag ju långt innan Devin blev påtänkt, men det är klart att det är lite jobbigt ändå, men klagar, det gör jag inte!!

Nyårsafton närmar sig med stormsteg, några planer för denna hysteriska "helg" finns ej. Eller jo faktiskt, nu förhastade jag mig visst. Vi bestämde tidigare ikväll att umgås med Robban&Linda. Det blir god mat i goda vänners lag antar jag! Trevligt trevligt, det ser vi fram emot.

Såhär mysigt har de det i skrivande stund...
(Ni kanske såg i ett tidigare inlägg att jag cencurerade Martin, men han tyckte att det var helt okej att jag visade honom också, så därför är han ej cencurerad idag)


Alla utom jag sover..
Katten ligger och vräker sig:



Och hunden ligger som vanligt och sussar


Devin sover hemskt oroligt inatt, eller SOV oroligt ska jag säga. Jag fick tillslut ge efter och lägga honom bredvid Martin och nu sover han som den bebis han är. Måste vart någonting inne i hans rum som gjorde att han inte kunde sova stackarn. Eller så tycker han helt enkelt att vår säng är mycket skönare än hans, den är ju hundra gånger mjukare iallafall. (Nu tänker ni förstås att han ville väl känna närheten av nån av oss, men Martin låg inte där när jag la ner honom, trots det somnade han om på en gång, så teorin om sängen verkar nog mest rätt) Det blir såhär nån gång i veckan, vet icke vad det beror på, men det är inte hela världen om han ligger mellan oss nån gång ibland, jag sover som en kratta, men vad gör man inte för sin lilla älskling. Jag menar, natten till Julafton låg jag som en räka ute i soffan i tv-rummet, allt för att lillen hade feber och sov i vår säng. 

Nu ska jag faktiskt se slutet.. eller vad fasen säger jag, det är ju 1h och 45min kvar, på Sagan om de två tornen. Tror bestämt inte att jag orkar se hela. Men vad gör det.

Imorrn kanske det bär av till ICA Maxi som tydlugen skulle ha rea, får se. Nån som ska med?


Måste bara visa vilken underbar pyjamas jag fyndade på Name It häromdagen, hade kostat 129.95:- men det var halva priset på det. Ett kap tycker jag!:


God är den också =)


Och till sist vill jag visa vad katten har börjat med, han öppnar garderobsdörren, river ur gardinerna på nedersta hyllan och sedan lägger han sig och sover där. Spelar ingen roll hur många gånger man plockar in allting och stänger dörren, senare samma dag ser det likadant ut igen. Jag får helt enkelt ta och byta hylla för dessa tygstycken =)

Nu är glada julen slut, slut, slut


Natten som var fick jag äntligen sova ut, åh jösses vad det behövdes. Jag var helt färdig igår, visste knappt vad jag hette tillslut. Det resulterade även i att jag pratade i sömn, jag gick och la mig klockan 22, Martin stannade dock uppe och såg färdigt på en av mina julklappar till honom (Filmen; Dark Knight) och när han gick och lade sig hade jag börjat prata en massa tok om ett öga eller nånting. Det knepiga är att jag minns att jag försökte förklara någonting för honom men han fattade ju ingenting och jag blev irriterad, för allt var ju så klart och tydligt i mitt huvud (dessvärre minns jag inte vad jag försökte förklara) men tydligen hade min irritation inte visat sig, för jag hade visst legat och fnissat och tjatat om detta öga. Tillslut sa martin åt mig med skarp röst: SOV NU! Det minns jag också, jag lydde honom snällt =)
  Knepigt, jag som aldrig pratar i sömn. Men nu vet Martin hur jag har det när han är lite på pickalurven.

Julen då

Devin fick en massa fina saker, orkar inte rabbla upp allting, men däriblnad fanns en finfin pulka som ni såg i föregående inlägg, jättegosiga mjukdjur (som även dem låg i pulkan i föregående inlägg) En ordentlig vinteroverall, äntligen!! Nu kan vi åka pulka =) Massor av kläder, presentkort, leksaker m.m. m.m.
Vi hade en väldigt fin jul med mycket mat och många paket. Synd bara om stackars farmor som blev dålig under kvällen, fick hög feber och var inte alls kry. Men idag var hon på benen iallafall.

Ikväll har vi varit på middag hemma hos min pappa och Lena, vi fick flygande Jacob, det smakade smaskens efter all julmat! Imorgon blir vi bjudna på Porterstek hemma hos Farmor&Farfar, härligt!! Slippa laga mat i en par dagar är aldrig fel.

Nej nu ska jag gå ner och se vad Martin tittar på på tv. (Vi sitter i olika vardagsrum, haha. Kunde inte samsas om vad vi skulle se på tv, jag ville se CMA och han vad som helst utom det. Vi hade alltså en såkallad situation =)

Imorrn blir det mellandagsrea för hela slanten. Försöker få Marttin att vara hemma Med Devin, men han vill passa på att åka till Grössjön om jag ska åka till Birsta. Så vi får väl se hur det blir. Men shopping blir det i vilket fall som helst!

Hujedamig




Såg ni Emil idag? Han är för härlig!

Jag är helt slut i kropp och knopp. Har knappt sovit något de senaste 2 nätterna.
Natten till julafton fick Devin feber och vägrade sova själv, han sov endast om man höll honom i famnen, vilket vi fick göra hela kvällen/halva natten, så det blev inget julstök som planerat. Tillslut då klockan blev 4 och jag kände mig som ett utsketet rönnbär bad jag Martin ta morgonpasset och så gick jag och la mig i soffan. Halvsov till klockan 8, då var det dags att stiga upp. (Även jag var krasslig, ont i halsen såpass att jag nästan grinade varje gång jag svalde och ont i huvudet)

Natten till idag vet vi inte vad som var fel, han hade ingen feber då jag la honom, men han fick en allvedon ändå i förebyggande syfte, för han var fortfarande lite krasslig. Men likt förbaskat har han vaknar minst en gång i timmen hela natten och varit jätteledsen, han har bitit frenetiskt på nappen under dessa små utbrott, vilket får mig att misstänka tänderna. Men jag har ingen aning. Nu är jag iallafall så fruktansvärt trött så jag kan knappt hålla ögonen öppna. Just därför skall jag gå och borsta tänderna nu och sedan lägga mig och sova. Devin har faktiskt inte vaknat en enda gång ännu sen han somnade vid 19.30, så jag hoppas verkligen att det går bättre inatt!

Jag skriver mer imorgon om julafton och så.. Jag orkar inte nu!

Godnatt allesammans!


Sista turen innan Jul


Imorgon drar jag och Matin till Birsta för att fixa den sista shoppingen innan julafton.
Är några klappar som skall fixas, lite mat som skall inhandlas och några andra ärenden.

Efter det bär det hemöver för att städa och baka, skall även lägga in sill, göra lite julgodis samt tvätta. Måste ju va lite rent och snyggt inne på toa på julafton. Och i nuläget är det en massa smutstvätt överallt där inne!

Nej, nu ska jag gåp ner och borsta gaddarna och sen väcka Martin innan han får nackspärr. Hans nacke är illa tilltygad som den är redan!

Godnatt!

En helt vanlig Lördagkväll!



Ja för det är väl Lördag idag?
-Inte?!  Nehepp!!

Nej men allvarligt, jag har helg nu. Martin jobbade ju nämligen till igår, så igårkväll kändes som fredag, vi åt Tacos och myste framför tv:n.

Idag har vi gått och grejjat oxh donat här hemma, tog in granen och klädde den (Den är sned och krokig och alldeles för fet.. HAHA) Sen tog vi upp 2.5kg köttfärs ur frysen och började göra julköttbullarna. Det gick kanonbra och dem blev goda, det räckte även till lite köttfärs åt Devin (stekte upp nu och får göra en risktig rätt av det vid ett senare tillfälle) samt färs som jag stekte och frös in till Tacos, och till sist gjorde vi grekiska biffar som vi åt till middag, det blev biffarna, klyftpotatis, grekisk sallad och tsatsiki. MUMMA!!

Vid 19-19.30 var det dags att natta Devin o efter det bakade vi pepparkakor, dem blev superfula och var heller inte särskillt goda. Det var Skogaholms pepparkaksdeg. Den förra jag köpte hem: Gilles, var myycket mycket bättre!!

Just nu sitter Martin och sover i fåtöljen och jag småtittar lite på tv, men jag har så förbannat ont i halsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag törs knappt svälja snart =(


Lägger in en bild på Devin sen igår, han åt 8-Månadersmat för första gången, Spagetti m. Tomat och mozzarella. Det var ganska stora spagettibitar i men han mumsade på ändå. Trodde verkligen inte det skulle gå. För han har nämligen tvärvägrat att äta nånting med klumpar. Min stora kille =)



Passar på att visa skinkan också ;)
Martin tyckte att den blev för perfekt. Skivorna blev så runda och fina utan fett eller knölar så den ser inte riktig ut menar han.. Haha!! Man är väl proffs på att välja ut julskinka ;)

Äntligen



Som jag har väntat;

Idag ska vi ta in granen och jag ska klä den. Jippie =)
Först måste vi bara tälja till roten som är ENORM, vettetusan hur den ska gå ner i den lilla julgransfoten, men men. Det löser sig nog!

Jag var och köpte oss en kungsgran i fredags, dock hade dem bara 3st kvar (Av den "bästa" sorten.. eller dyraste om man väljer att lägga det så..) och jag tog den bästa av dem tre, men den är väldigt kort. Kort och tjock, precis som mig ;)
  Den kommer förvisso upp en liten bit med foten osså ska jag försöka skaffa en fin stjärna att sätta i toppen, så det blir nog bra ändå, men liite besviken är jag nog, för jag hade en vision om att granen skulle vara lång och ståtlig. Nu är den kort och knubbig, men man kan inte få allt här i världen.

Det ska iallafall bli roligt att klä den ikväll, och se om ljusslingorna vi har räcker. Men dem får Martin sätta i, det har jag inte tålamod till, jag sitter bredvid och säger till om det blir fel bara ;)
Men jag har kikat på YouTube och sett lite bra tips på hur man bäst sätter i slingor i granen. Det finns banne mig videos om ALLT. Nu ska jag kika på några om dekorationer.

Hörs sen!

Det blir inte alltid som man tänkt sig



Igår var det ju som sagt tänkt att vi skulle till Indal för att vräka i oss Tacos. Men som rubrikenrubriken lyder: Det blir aldrig som man tänkt sig...

Martin tänkte nämligen skynda sig hem från jobbet för att hämta lillskrutten hemma hos farmor och farfar, men tog inte i beräkning att det var blank-is under pudersnön som låg på vägen. Detta resulterade i att han körde rätt fram i en T-korsning och kvaddade "ärtan". Han vet inte riktigt hur snabbt det gick ner i diket, men han körde ca 90 först, och när han skulle bromsa tog det ingenting, han tyckte mest att det gick snabbare, så han började styra mot diket istället, men hann aldrig dit innan det sa PANG ner i diket på den korsande vägen.

Så kan det gå.. Ärtan är förmodligen ramsné nu och innerväggarna i skåpet är söndderslitna, så vi lär ha sett den för sista gången..

Men det gick bra med Martin, han hade rätt ont i nacken igår och väldigt ont i bröstet där bältet satt, men annars är det bra. Har inte pratat med honom idag och hört hur han mår, Men efterspom han gick på jobbet är det nog bra.

Fast å andra sidan skulle han aldrig erkänna om det inte var bra heller.. Tjurskalle!!!

På denna bilden ser man ärtan =)


Kanske det håller på att vända

 


Det är Devins sovrutiner jag talar om nu. I snart en veckas tid har han nämligen börjat somna tidigare på kvällarna, runt halv åtta för att vara exakt, detta har fört med sig att han vaknar lite tidigare på mornarna, imorse vaknade han 7.24
Det är förstås lite ovant för mig som är van att få sova till 9, men så länge det betyder att han somnar lite tidigare på kvällen så är jag överlycklig! Just nu ser vi på 101 dalmatiner på Playhouse Disney, men skall strax gå ner och göra gröt åt Devin, sen ska jag griljera en av skinkorna vi köpte. Efter det blir det nog till å ta sig en skinkmacka =)

Lurar på att göra mer knäck och kola idag, även lussebullar blir det nog ikväll, kanske t.o.m pepparkakor. För när "pappa" kommer hem i eftermiddag är han ledig en dryg vecka framöver. Guuud så skönt det ska bli att ha honom hemma!!



Min värld rasade just



ÅH nej!
Jag såg just ett reportage från nyhetskanalen.se där en karl från smittskyddsinstitutet berättade lite om magsjukan. Jag vet ju mycket väl vad man skall göra för att undvika den, (Tvätta händerna) men jag lever på det faktum att jag alltid bär handsprit med mig i dessa tider (Okej.. ALLA tider) men här kommer det som fick min värld att rasa; Handsprit biter inte på detta djävulska virus!!!! VA?? Hur fasen ska det gå? Tvål och vatten var tydligen det bästa, men det kan man ju inte ha i fickan!


Så nu uppmanar jag er; vänner, bekanta, okända: RÖR MIG INTE!!! 
Man kan aldrig vara nog försiktig, jag skall förvisso till Birsta imorgon, men Jag får undvika att ta i någon och att äta något.

Och Cissi, iomed att ni ska bjuda på mat vill jag att ni är extra försiktiga med er hygien tills vidare. Tvätta händerna noga.


Snilleblixt..
Kanske Devins våtservetter kan funka som tvål och vatten?! Jag måste nog ringa mannen från smittskyddsinstitutet och fråga honom.. Hua ligen vilken katastrof. Men vad BRA att jag fick reda på det. Här har man gått i ovisshet så länge. Ujujuj

Jag kan inte NOG poängtera hur fruktansvärt rädd jag är att bli sjuk. Framförallt nu före jul!
Oh fy tusan, nus ka jag lägga mig och förmodligen drömma obehagliga drömmar om att jag blir sjuk, som jag ALLTID gör i tider som dessa. *suck*

Ont i halsen men glad ändå!



Min huvud värker och min hals likaså, men jag är glad ändå, för imorgon är det äntligen Fredag. Denna dagen har varit lååång, men jisses vad skönt att Martin bara var hemma efter jobbet idag, första dagen den här veckan tror jag. Skönt att få lite avlastning.

Ja det blev ju ingen mammaträff idag, kändes som att svälja ett rivjärn imorse då jag vaknade, men i övrigt får jag nog påstå att jag mår rätt bra, klumpen i halsen har försvunnit ochatt huvudet värker har nog mest med utmattning att göra. Har knappt suttit ner någonting idag, har gått an mest hela tiden, vilket känns jäkligt, för här hemma ser ut som ett bombnedslag, vad har jag sysslat med egentligen??

Efter middagen fortsatte vi att plocka och dona i vardagsrummet uppe, sen möblerade vi om, blev lite skillnad. Men vi konstaterade att hit behövs en hörnsoffa för att rummet skall komma till sin rätt.


Jag nämnde ju att Devin somnade väldigt tidigt igårkväll, det resulterade i att han vaknade lite tidigare inatt, klockan 2.45 låg han helt klarvaken och skrattade mellan oss. (Japp, han fick ligga kvar där ändå, han sov så gott och jag hade inte hjärta att flytta på honom)  Som tur var somnade han om efter lite välling. Ja just det, det har jag glömt säga, han har definitivt gjort slut med mina bröst nu, blir stortokig om jag försöker amma honom, gallskriker som om jag är dum mot honom. Känns jobbigt, men så är det! Man visste ju att den tiden skulle komma, men jag hade hoppats på att få amma åtminstone till han var 8 månader.

Såhär pigg kan man vara klockan 2.45 på morgonen! (strax före vällingen)


Men efter lite välling blev ögonlocken tunga igen, och efter att ha kastat sig fram och tillbaka ett tag somnade han, och då jag kikade på honom låg han och höll sin pappa i handen, så sött =)





Sen kom katten som också ville vara med och mysa


Nu ska jag borsta tänderna och sen sova!

Ha det så bra allihopa.
Godnatt

Gummistövlar kanske?



Dags att tävla igen. Själv skulle jag vilja ha ett par rosa blommiga gummistövlar. Vad skulle DU vilja ha? =)




"Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från NiceWork hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

Utmanad

Reglerna är:
* Publicera reglerna på din blogg.
* Svara på de sex 8-sakerna.
* Meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram (ej i rangordning)

  1. Greek 
  2. Desperate Housewives
  3. Greys Anatomy 
  4. Ugly Betty 
  5. Dem flesta sitcoms 
  6. Unga Mödrar (Fachineras varje gång över hur fula dem är i Danmark, iallafall dem som visas i programmet) 
  7. Hem till Gården
  8. Oprah
     

8 saker jag gjorde igår (Tisdag 16/12)

  1. Såg Hem till Gården 
  2. Dammsög
  3. Åt burkravioli från euroshopper. SISTA GÅNGEN vill jag tillägga!!
  4. Fick med mig Martin till Birsta 
  5. Handlade på Ica Maxi
  6. Åt på Luddes
  7. Var till stugan en sväng
  8. Gick på toa X-antal gånger, därav sista gången jag åt ravioli från euroshopper!!

8 saker jag ser fram emot

      1.    Fredag - Shopping i Birsta
      2.    Lördag - Middag hos kusiinen
      3.    Få hem julgranen och pynta den
      4.    Martins julklapp till mig. Jag ger mig tusan på att det är en sak jag önskat mig.. Ååh =)
      5.    Julmaten + Julafton
      6.    Morgondagens Hem till Gården 
      7.    Att mysa med min son imorgonbitti
      8.    Annandagen då vi ska hem till Pappa och Lena


8 Favoritrestauranger (Jag går i princip aldrig på restaurang, så detta blir ingen fullständig lista, dem enda restaurangerna jag egentligen känner till finns i USA, känns meningslöst att lista dem =)   )

      1.    Mc Donalds, ja det är riktigt gott när man shoppat och är hungrig =)
      2 .   IKEA restaurangen, inte för deras mat direkt, men det är mysigt på nåt sätt. 
      3.    Kinarestaurangen.. Hm, har glömt vad den heter. Den i det Blå huset iallafall. Tror jag?!
      4.   
      5.
      6.
      7.
      8.   Nu blev det svårt.. Mammas kök kanske =)


8 saker på min önskelista

      1.    Electroluc Ergorapido
      2.    Köksassistent
      3.    Plattång
      4.    Vinterjacka
      5.    Digital systemkamera
      6.    Pengar
      7.    Ny stavmixer
      8.    Ny mobiltelefon (Sony Ericson C902)


Godnatt!


(Hehe, jag vet nog minsan vem du Anonyma Project Runway-tittare är, men lugn bara, your secret is safe with me.. ;) Hahaha)

Vet ni, jag är förkyld. Eller håller på att bli iallafall, jäkla skit! Igårkväll och hela dagen idag har jag gått med en allmän olustkänsla i kroppen, och den där klumpen bakom näsan i halsen ni vet?! Jag hoppas verkligen att det inte bryter ut mer än vad det är nu (Men jag har inte så höga förhoppningar) men samtidigt vill jag inte gå och må såhär. Vill snyta mig hela tiden, men där finns inget att snyta ut, barta en konstig klump som jag antar är svullnad eller nåt. Får se hur vi gör med träffen imorgon. Mår jag som jag mår nu skulle jag kunna gå dit, men det känns lite själviskt, tänk om jag smittar eller nåt. Det vore just en fin julklapp det. Nej det är nog kanske bättre att stanna hemma och kurera sig så man är fit for fight till på fredag då jag och Cissi skall göra Birsta osäkert med min vagnkörning och Cissis bilkörning, HAHA. Sorry Cissi, ta inte åt dig. Kom bara inte på nåt bättre, och du HAR ju faktiskt kört ihjäl en "gråsugga" ;) 
(Nu ska vi inte kasta sten i glashus, så det är väl bäst jag erkänner med en gång; Det har jag också gjort)
       På fredag skall nämligen det sista inhandlas inför jul, såsom lite mat som glömdes, julgran och julklappar. Wow, vilken deja vú jag just fick.. Detta har jag nog minsann redan skrivit en gång?!
   jaja, tur iallafall att Cissi följer med, då kan vi skratta åt eländet ifall det blir tokigt med granen!

Idag har jag gjort chokladkola och knäck, kolan blev för mjuk, men jag ska förvara den i frysen, då är den helt okej =)
Knäcken blev bara 1/3 sats, resten gick åt pipsvängen då min käre son krävde uppmärksamhet istället. Får baka mer en annan dag.

Jag satte Devin i badet vid 19, och då blev han så trött att när han var klar ville han ha välling och sen sova, han somnade klockan 19.40, jag minns faktiskt inte sist han somnade så tidigt. Dock har han sovit oroligt, har fått gå upp till honom 4 eller 5 ggr redan och tröstat honom. Sista gången la jag honom i vår säng, han brukar sova lite bättre där, men nu när jag ska lägga mig tänker jag bära över honom till hans egen säng, hoppas att han fortsätter sova där (Sen han kom till vår säng har han inte vaknat någe mer).

Idag fick Devin Djungeldessert från 8 mån, han var liite skeptisk till dem stora klumparna först, men sen gick det ner av bara farten. Även jag smakade på den, mycket smaskig må jag säga, helt klart i klass med mangopurén ;)

Nej ni, nu ska jag gå och lägga mig men först språkas lite med kusiin min på msn. Godnatt med er

Hem till gården


Som (nästan) alla andra dagar den här tiden sitter jag och ser på tv, har ju fastnat för serien Hem till gården. Underbar serie då man väl följer den. Men jag VEET hur det ser ut och låter i andras ögon, men det struntar jag i =)

Har diskat, tvättat och plockat undan lite småsaker till morgonen, och så fort detta är slut ska jag fortsätta. På schemat står dammsugning och mer tvättning.
När Martin kommer hem ska jag göra ett försök med lite bakning, vet inte ritkigt vad det blir idag, kanske lussebullar eller knäck. Eller någonting helt annat, ja vi får se!

Nu ska jag kolla upp lite recept på internet. Hörs senare.

Julhandlat


Nu har vi avklarat det mesta av julmatshandlingen. Skulle egentligen fixa ALLT idag, men det fanns varken tid eller plats för det. Så jag får avsluta shoppandet på fredag. Då skall julklappar samt julgran inhandlas. Liite orolig är jag minsann inför själva julgransköpet, jag har aldrig köpt en julgran förut, ser man skillnad på dem där i nätet? Kommer jag överhuvudtaget få in åbäket i bilen? Ja hua.. Saker jag inte KAN eller vet någonting om gör mig nervös. Jag är en nervklen människa.

En del av sakerna vi handlade idag, mycket hamnade i frysen också.


Devin var för härlig i bilen, han satt och skrattade hela tiden. Var på kanonhumör helt enkelt. Sköönt för mig, för större delen av förmiddagen och eftermiddagen var han på uselt humör, han var nämligen supertrött, men kunde inte somna. Han verkar ha problem i munnen, eller problem och problem, det är fler tänder som kommer. Nr. 7 är påväg nu, misstänker att nr. 8 är alldeles i faggorna den också. Jisses, kan det inte lugna sig ett tag nu? Ska min lilla pojk aldrig få sova ordentligt? Han somnade för ca. 1 1/5 h sedan, men har vaknat till 5ggr och varit ledsen och kliat sig i munnen med nappen. Stackars lilla gofis!

Här sitter han och roas av katten (som förresten inte är så fet som bilden ger sken av. Det är pälsen)



Se så härligt mycket snö det var här hemma på gårn häromdagen när Martin skottade. MYS


Nu ska jag kika lite på Bodyguard och sen göra kväll!
Natti

Digitalkamera, bli min! =)


Jag fick en kommentar från en viss Stefan som tipsade mig om sin tävling om en Nikon D60. Som ni såg i ett tidigare inlägg så är jag ju i väldigt stort behov av en kamera, så självklart är jag med i tävlingen!!

Vad jag tävlar om är DENNA:


Till dig käre Stefan som tipsade mig om tävlingen: Jag borde verkligen vinna denna tävling, tänk på min stackars son, jag menar, när han blir större kommer hans fotoalbum bestå av bilder med denna kvalitén. Det kan du väl inte tillåta? Så snääälla snäälla låt mig vinna denna fina kameran!



Och till er andra som vill vinna en digitalkamera, Surfa in på denna sida om Digitalkameror Som passande nog heter omdigitalkameror.

Nää..


Usch, jag tappade just all lust till att hitta på något ikväll. Blev på så dåligt humör! Ids inte gå in på anledningen då jag riskerar att låta otrevlig och bortskämd (Vilket jag kanske är, men det är väl ingenting man behöver skylta med  ;)   ). Men vi får se vilket humör jag är på sedan.

Just för tillfället sover Devin, jag skall fösöka speedtorka mitt hår, men jag äger ingen hårtork så det får bli på alternativa sätt. Jag ska nämligen platta det ikväll tänkte jag! Tycker inte om att platta håret då det är nytorkat, men det var så jädrans skitigt så jag var tvungen att duscha med risk för att håret blir konstigt istället.

(HHm.. det flög just en helikopter precis ovanför kåken, den flög väldigt lågt, skummt!)

Faan, nu vaknade han. Ja då är det bara att skrota planerna att platta håret nu...

Insikt



Nej, det kanske är dags att inse att man är småbarnsförälder (Som dessutom skall vara uppe sent imorgonkväll också) och gå och knyta sig nu! Tänkte försöka vänta på Martin, men det verkar skita sig med den saken. Och inte kan jag ringa honom då hans mobil ligger bredvid mig i soffan.

Godnatt

Vinn en kamera lagom till jul




(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)



Kolla vilken tävling. Vem vill inte vinna en bra kamera?
Jag är iallafall i desperat behov av en, har bara mobilkameran att ta bilder med, och dem blir väl inte direkt proffsiga!

Gå med och tävla ni också! Eller strunta i det å ge mig större chans att vinna ;)


Tack Mia!!





Vi skulle bara vilja tacka för haklapparna vi fick ;)

Ensam och övergiven



Ja.. Här sitter jag mitt i natten och äter jungfrubröst i min ensamhet- Men det är helt okej faktiskt, lugnt och skönt om inte annat. Inte för att Martin gör så mycket väsen av sig direkt..

Martin stack till grannen tidigare ikväll serni, så därav min ensamhet.

Jag har faktiskt ingenting att skriva om, ville bara skriva några rader så ni inte tror att jag försvunnit.


Imorgon skall skrutten sova hos farmor&farfar sin, vi ska nämligen på stödehuset och förlusta oss. Eller, Martin skall spela där, åtminstone ett tag! Sen ska vi förlusta oss. Det blir diverse spelningar, karaoketävling och annan underhållning. Kom ni å!

Devins Önskelista


Hejsan hoppsan!

Nu är det såhär, att vi fick ett erbjudande om att köpa en bilbarnstol lite billigare. MEN, nu sket det sig. Så vi är fortfarande i stort behov av en ny bilbarnstol, och jag har "bestämt" mig för denna:
iZi Kid X1 från Be Safe


Den är tydligen bäst i test!

Jaja.. Men då den är ganska dyr har vi inte råd att köpa den för tillfället, det tar dessvärre Devin ingen hänsyn till, han växer och gror ändå han =) 
 
Så Devin önskar sig pengar och/eller presentkort på barnens hus i julklapp.
Sen vill han hemskt gärna ha nån liten leksak också, kanske ett och annat presentkort på kläder. Men annars vill han nog mest leka med paketpapperet om jag känner honom rätt. Så denna julen är det nog mest praktiskt med något han BEHÖVER.

Jo, sen vill han ju faktiskt ha en pulka också, tänker Devins mormor köpa en sån måntro?


 Såna här haklappar skulle inte sitta helt fel (Från IKEA, 49kr/2st)

Gratulationer är välkomna ;)


Jag har ju namnsdag idag. Tillsammans med en hel drös andra antar jag, Anna är ju inte direkt ett ovanligt namn.
Men en som skall gratuleras ännu mer är lillasyster Sanna som blir tonåring idag!
Så snart Devin vaknar ska jag bege mig dit och säga grattis, kanske tigga åt mig en bullbit också.
Martin jobbar ju eftermiddag denna vecka, så han får följa med dit till helgen.

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, det är ju sista veckan nu. Tråkigt! Eller sista veckan å sista veckan, det börjar ju igen V.3 men det känns jobbigt med ett uppehåll. Man är ju van att alltid ha något att göra tis. och ons. Vi får hitta på något annat nu helt enkelt, fast det är ju snart jul, så man lär väl vara sysselsatt ändå misstänker jag!

Nej, nu ska jag passa på att fli undan lite härhemma medans busungen ändå sover. Jag ljuger verkligen inte när jag säger att här ser ut som ett bombnedslag, vettetusan vad som hänt här!

Bjuder på en del av röran:


Måste tillägga




Jag gjorde ju nyss päronpuré som sagt, jädrar vad god den blev. Den ska Devin få på gröten imorgonbitti!
(Han är så rackarns hård i magen, så just nu testar jag allt som sägs vara lite lösande.)

Den blev mycket godare än den man köper.

Cissi: Jag gjorde den på Conference päron (Minns du att vi pratade om det?)

Kan varmt rekommendera

Då var man fertil igen!


Och fy fasen för det!
Den månatliga (o)vännen är tillbaka igen. (För andra gången visserligen)

EN bra sak är iallafall att jag inte har riktigt lika ont som jag brukar. Förra gången den kom hade jag gräsligt ont förvisso, men även då inte riktigt lika ont som förut! Denna gången är det ännu mindre ont, det mest moler och värker litegrann. Men jag kan utan större problem ta mig igenom vardagen, det kunde jag INTE förut.

Jaja, nog om det!

Jag lyssnar just nu på Juradio.se men jag har svårt att koncentrera mig på vad dem säger, för ena killen har ett talfel, han kan inte säga R, utan det blir nåt helt annat.. HAHA.. Låter förbaskat roligt iallafall!
Men förövrigt är det en mysig kanal nu sähär när det närmar sig jul!

Devin somnade 20.30 ikväll, med tanke på hur sista tiden varit törs jag inte hoppas på att han sover för natten. Han brukar nämligen vakna, nästan exakt på minuten en timme efter han somnat om han somnar "tidigt" och gallskrika hysteriskt och är helt okontaktbar. MEN jag tror inte han är vaken, han har nämligen inte ögonen öppna under dessa "utbrott" och han ser verkligen ut som om han sover, fastän han gallskriker, men efter ett tag (Allt mellan 5-30min) är det precis som att han vaknar och ser sig omkring, då blir han lugn och somnar i princip omedelbart! Ska kolla upp om han är för ung för att ha nattskräck.. Symptomen verkar annars stämma in rätt bra på det =(

..

Nu har jag läst på lite, på en hemsida står det att det brukar komma vid 2-års ålder. Men många andra sidor berättar om barn som varit betydligt mycket yngre än så.. Jaja, jag vet ingenting. Men jag hoppas att det inte är nattskräck. Jag tror att min kusins pojk lider/led av det och det varkar inte alls roligt då dem blir äldre. Eller hur är det Cissi?



Nog om allt detta. Nu ska jag tömma mobilkameran. Den tjatar om att bildmappen är full!

Kanske lite svårt att se då bilden är lite liten. Men på denna bilder ser man han 4 tänder i överkäken (Har 6 tänder totalt)
 

Som sagt har han 6 tänder, som ständigt måste gnaga på någonting =)


Kvällsmys med vovven


Morgonmys i sängen


Vår fina adventsgran (det är 3 ljusslingor i den, hehe. Här slösar vi inte med elen, neejdå!)


Springer omkring i gåstolen


Oscar och Devin busar på IKEA


Jag och Lillasyster Linnea bakade pepparkakor då hon sov här i Fredags. Här är hennes kakor


Provar Farmors mössa


Goskiten min!


Min nya fina välkomstskylt


Har man vedspis så får man passa på att laga mat där då den är varm =)




Idag har jag lagat lite barnmat. Blev kycklinggryta m. ris och så gjorde jag morotspuré med liite lök i den blev jättegod.
Nu ska jag göra en päronpure (Köpte päron idag) och sen ska jag gå och lägga mig.'
Godnatt med er.

Helt färdig


Jag är helt slut i kroppen. Aldrig har väl en tur till Birsta känts så väldigt utmattande...
Blir tidig kväll ikväll, Devin ligger i sin säng just nu, men han sover inte än utan han ligger och gnålar och gnäller. Han ska få trötta ut sig ett tag, sen somnar han nog!

Idag har jag iallafall inhandlat 6st småkuddar för 7kr/st

IRMA Kudde

* En ganska stor tomte som håller en lykta för värmeljus. (ÖB)
(Orkar inte knäppa kort nu, orkar knappt ha ögonen öppna)

* Pepparkaksformar

* Ansiktscréme

........

Jag får fortsätta imorgon.. Nu grinar Devin så han kräks..

Gpodnatt

Haha.. Svar på kommentar


Tja Cissi. Måste svara här och förklara för andra. Misstänker att det eventuellt är fler som undrar.

-C- om Men nu då?:
ååh vilket juligt tyyg. Var köpte du de?
Mår verkligen blommorna bra? ;)


Svar: Tyget har jag fått av mamma, men jag råkar veta att det är inköpt på IKEA, tror mig även veta att det fortfarande finns kvar där.
 Och till din andra fråga, NEJ blommorna mår icke bra. Dem är vad man kan kalla stendöda (Jag är helt okapabel att vårda blommor) Men i brist på andra fina saker eller blommor att ställa i fönstret får dem stå kvar tills vi köpt en till adventsljusstake att ställa där.

Så, nu vet ni det också; Jag är en blommördare!

Devin somnade vid 21.00 efter en flaska välling. Måste även berätta att han VRÄKTE i sig mat idag. Han har inte ätit så mycket mat sen han, tja, började äta mat =)
  Jag värmde först en tredjedel av burkens innehåll, det svepte han på en gång, jag värmde då lite till.. Även detta vräkte han glupskt i sig. Så då återstod bara en ynka tredjedel, vilket jag värmde och detta gick ner utan problem. Det var Nudlar, grönsaker och skinka som han åt med så god aptit.
Bildbevis:

Det där orange:a runt truten hans var väldigt svårt att få bort.. Antar att det är morot och tomat som färgar av sig så mycket =)


Nej allesammans. Nu ska jag sätta mig framför tv:n ett tag med en bit pepparkaksdeg och njuta av lugnet (*peppar peppar*) Han vaknade precis och grinade lite, men han tycktes somna om efter att ha fått nappen igen.

1000:- Är väl inte helt fel?

Tävlingsbild
Jag tävlar i Tumadres blogg om ett presentkort värde 1000:- hos http://click.affiliator.com/click/a/10248/b/6739/w/14107/p/336/ 
Var med och tävla du också!


Men nu då?

Ja som jag skrev igårkväll så blev han uppe ett tag då också, 22.45 somnade han. På tok för sent om ni frågar mg, jag blir helt slut av att ha honom vaken i stort sett hela dagen, Ni ser, nån gång under dagen vill man faktiskt sätta sig i soffan och luta sig tillbaka och känna lugnet. Men icke sa Nicke.. Har inte blivit så dem senaste dagarna, vette tusan vad han sysslar med. För då han väl somnar under dagen (Vilket är på tok för sent och så sover han på tok för kort tid) måste man ju passa på att göra mat och få undan lite här hemma. 
 
Till min stora förvåning sov han faktiskt till 9.40 imorse (vaknade första gången vid 6.30, men då somnade han om efter lite käk) Vilket var både bra och dåligt. Bra att han fick sova ut, men dåligt för kommande natt. Egentligen skulle jag ha ställt klockan tidigare, vid 8 kanske, och "tvingat" honom att vara vaken då. Då kanske det blir ordning på kvällen. Jaja.. Jag vet ingenting jag. Men just nu sover han iallafall och jag hoppas att han sover i åtminstone nån timme till, Då kanske han inte behöver sova en gång till idag, och därmed kanske jag får honom i säng vid 20.00 tiden! Men det vore väl alldeles för braför att vara sant skulle jag tro. Han brukar ju vilja sova 2 ggr under dagens lopp. Detta är första ggn han sover. Eller nja, han somnade i bilen på vägen hem från Öppna Förskolan, men vaknade så fort vi var hemma och vägrade somna om.

Äsch.. blev en massa tjat om ingenting nu!



Just nu har jag 2 kycklingfiléer i ugnen, på dem har jag kletat en marinad som jag slängde ihop av lite olivolja, soja, vitlök och lite kryddor. Till detta serveras ris (Till Martins förtret, han vädjade att få potatis istället men icke.)

 Där står dem och gonar till sig =)

Nu medans jag har tid (peppar, peppar) är det väl lika bra att jag lägger upp lite bilder. an vet ju aldrig när herrn behagar sova nästa gång!

(Fasen, det ringde en försäljarjävel.. Vilket resulterade i att Devin vaknade.. GAH)

Av hänsyn till Martin har jag suddat ut honom, ville bara visa hur sött dem sov inatt. Devin somnade tillslut mellan oss (Jag orkade inte stå vid hans spjälsäng) så han fick ligga kvar där


Rambo såg för rolig ut igår då vi for till Huljen, han satt och sov med huvudet fastklämt på detta viset (Han vaknade dock då jag tog bilden. Men som sagt, han såg för rolig ut




Superglad efter att ha rullat över på mage för första gången =)


En av gardinerna jag sydde

...

Även ikväll har jag en nattsuddare här med mig. Så det blir inget längre inlägg, min lilla fis vill nämligen att jag skall underhålla honom. Eller EGENTLIGEN vill han trycka på alla tangenter, men det får han dessvärre inte. Vi gör ett nytt försök imorgon och se hur det går med hans sömn!


Äntligen



Äntligen är det Tisdag och Öppna Förskolan. Som vi har längtat =)

Ge mig ert stöd


Imorgon kommer jag att behöva ert stöd, och en mindre tid framöver kanske.

Det är så att jag har anmält min kisse till en tävling på st.nu och den avslutas ikväll.
Jag har lagt upp bilder på honom och det funkar så att den katt som får flest röster vinner en klösmöbel värd 2000:-
2:a och 3:e pris är torrfoder värt en massa pengar.
Tävlingen avgörs med sms röster, jag återkommer med mer fakta imorgon men hoppas att jag har ert stöd och er röst.

om ozzy hade sig en rejäl kläsmöbel kanske jag skulle slippa se ut på detta viset:



Men ONGE

GAH...  Devin är fortfarande vaken.. Jag behöver sova för guds skull.. *suck*

RSS 2.0