Fullt upp


Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen. Men jag håller på att laga mat och förbereda inför kvällne, farmor och farfar kommer på middag nämligen. Plus att jag har lite städning kvar att göra, så som sagt, ni får ursäkta. Får se om jag orkar skriva nånting ikväll!

Planer inför kvällen



Godkväll allesamman..
Devin somnade tidigt ikväll, jisses vad skönt. Är så van att han är uppe till 22-23 nuförtiden, så när han började gäspa vid 19.30 blev jag alldeles brydd, men han höll ut tills klockan var mellan 20-20.30, hoppas att han sover bra inatt bara.

Mina planer för kvällen nu när Devin somnat är (Utan inbördes ordning):

 ~  Sy julgardiner till våra 2 små hallfönster.
 ~  Se filmen: Brudens bäste man
 ~  Börja stryka julgardinerna som skall upp imorgon
 ~  Hänga tvätt

Anledningen till att jag tänker uppehålla mig såpass denna fredagkväll är för att Martin är och spelar på o`learys, tycker det är såtråkigt att vara ensam, så det är lika bra man uppehåller sig. Sen så måste det ju faktiskt förberedas inför morgondagen, då det skall storstädas och sedan julpyntas.

Jag vill även berätta att idag åt Devin ÄNTLIGEN mat. När han var mindre åt han mer än gärna potatis, broccoli och morötter, men nu har han totalvägrat en längre tid. Han bara köjs och spottar ut, tillslut gallskriker han och vill verkligen inte ha. Men idag gav jag upp att försöka få i honom potatis, istället tog jag och öppnade en burk med biff stroganoff, men den är från 5 månader och lite klumpig, det gillar inte Devin, så jag mixade den med stavmixern, till en början ville han helst inte ha. Men tillslut åt han faktiskt upp allt jag hade värmt åt honom (1/3 burk ungefär) utan större protester. Jag blev så till mig att jag genast for och handlade 2 burkar till med biff stroganoff =) Handlade även en massa fler olika smaker som skall testas så småningom. Men jag skal även göra egen mat, vill inte bara ge honom burkmat, känns inte bra på något vis. Alltså, jag tycker burkmaten är kanongod, men jag vill ju att Devin skall växa upp och äta MIN mat. jaja.. nog om det!

 PLUS

öpte enmassa glögg idag också, köpte 2 sorter jag aldrig testat förr, skall bli väldans spännande:

Dufvenkrooks Vaniljglögg  Dufvenkrooks Blåbär och Lingon 

en blev det ju självklart en vanlig Blossa också. Påfall dem här "nya" sorterna ej faller mig i smaken.

Nu ska jag ta tag i Gardinerna, misstänker att det kommer ta sin lilla tid då vår sax helt har ballat ur...

Only for you


Ääh, jag lägger upp några bilder ändå, måste likt förbaskat sitta och elda ett tag så jag klan lika gärna lägga upp en par bilder..

Bullarna - Dem ser lite brända ut, men det är nog ljuset som gör det..


Devin gnager på babygymet medans mamma bakar


Tissetatten är nyfiken




Devin i morgonrock och med byxorna på huvudet


Devin idag, 6½ månad. 8885 gram, 70 cm lång.







Leker på sitt rum





Separationsångest


Jag har lite separationsångest tror jag.. Det är nämligen så att Devin mer och mer börjar rata mina bröst. Det är mest på natten han nöjer sig med dem nuförtiden, och även om han äter ur dem på dagen vill han gärna ha välling efteråt. Jag tycker detta känns väldigt tråkigt, jag vet, han är 6½ månad, men jag tycker ju att det är mysigt! Skulle gärna vilja ha det som komplement i en par månader till iallafall!
   Den enda jag finner jobbigt med att amma är att han har börjat bitas så in i norden. Om han inte är riktigt hungrig och jag försöker ge honom bröstet ändå, då biter han, och om han börjar bli mätt och är lite busig, då biter han. Det är sannerligen inga små "nafsningar" han gör heller, utan han biter ihop så hårt han kan, jag är livrädd att han ska bita sönder bröstet en vacker dag, men hittills har det endast blivit någon mindre blodutgjutning. Men tillochmed DETTA står jag gärna ut med, tänker/tänkte köpa mellanlägg och börja använda dem, dem lär ju dämpa framtida bett, men det återstår att se hur länge till jag kommer att amma..



Idag har jag som bekant bakat lussebullar. Dem blev helt okej! Dock mot alla odds, precis allt gick fel, började med att jag kom hem med fel jäst, sen använde jag för mycket socker och tog "fel" kesella. Men nåt måste jag ha gjort rätt iaf. för dem blev väldans goda! Och tro´t eller ej men jag har bara "smakat" 2. Är inte ens sugen på nån till, eller jag var det förut ikväll när jag kom hem från Farmor&Farfar, men då tog jag mig 2 smörgåsar istället. Sparade bara 3 styckna, resten slängde jag i frysen. Det blev 29 totalt.

Nu skall jag göra kväll, men först måste jag gå ner och städa undan lite, hämta posten (alltid ute i god tid) samt borsta tänderna! Jag har tagit en del nya bilder med mobilen, men jag vet för tillfället inte ritkigt vart den är, eller nja, det är inte riktigt sant. Jag VET att den är antingen i skötväskan, vagnen eller min jacka. Ärligt talat ids jag inte gå ner och leta!
Får se om jag lägger in dem imorgon istället, jag veet att bildlösa inlägg är tråkiga, men ni får helt enkelt stå ut..

Godnatt med er

Storslagna planer




Ja, på Söndag är det ju som bekant första advent, och julkänslorna börja sakta men säkert krypa sig på. Så just därför tänker jag imorgon baka lussebullar och KANSKE även pepparkakaor, vi får se hur mycket jag orkar efter att ha bakat lussebullarna, sist jag bakade lussebullar var i växjö, och jag minns det som otroligt jobbigt att röra i degen.. Men det ska nog gå bra.

Nästa punkt på planeringslistan inträffar på Lördag, då ska nämligen jag och Martin fixa den årliga julstädningen och efter det skall hela huset pyntas, ååh.. Jag älskar att julpynta, älskar julen och allt därtill! Ser verkligen fram emot då vi ska skaffa gran, i år har vi valt att köpa en gran, blir en kungsgran som skall pyntas till det inte går att få på något mer.
Jag älskar disneygranar, dem ska vara stora, maffiga och ordentligt pyntade! Förra året kom jag en bra bit på vägen, men i år skall den bli PERFEKT! 
  
I början hade jag väldigt svårt att övertala Martin att det var SÅ (syftar på en ordentligt maffig "disneygran") en gran skulle se ut, han var mer för taniga granar med några kulor och en glitterslinga. Men nu är även han med på noterna om en disneygran.

Ha gärna åsikter, men jag är inte intresserad av dem såvida dem inte är lika som mina ;)

Just nu ligger Devin och sover och jag ser på 2½ men, älskar det programmet. Såg förresten Insider förut, vilken jäkla galen familj dem verkar vara dem där Grönfors, livsfarloiga huliganer hela bunten! Lås in dem på livstid tycker jag!!!

Nu ska jag gå ner och städa undan lite saker, sen se det andra avsnittet av 2½men och efter det ska jag äntligen sova. Jag har varit så fruktansvärt trött idag, har riktigt ont i huvudet och känner mig alldeles yr. Kan vara en fölrkylning som smyger sig på också, men jag är mest bara trött och dåsig.

Godnatt med er.

Vad fint väder vi har!


Svar på kommentarer:

Postat av: Fru Nyfiken

Vad var det som small då?

Svar: Jag har absolut ingen aning. Men det smäller och knakar och har sig här titt som tätt. Martin for inte ur sängen iallafall!

Postat av: Mallan

Haha vikken syn !! Blir fejktand där då, om det inte går å laga :O

Svar: Ja, som sagt, det ser bedrövligt ut! Det är en gammal lagning som gått sönder igen, han slog sönder den för typ 23 år sedan då han dök ner på botten i en simbassäng, halva framtanden saknas, och den har bytts ut några gånger under dessa år och nu är det alltså dags igen, men det är väl lika bra, den gamla plastbiten som satt där var rätt gulaktig =)




Nu harMartin eftermiddag.. Värdelöst! Så nu är jag alltså ensam tills inatt vid 1-tiden.

Devin har precis ätit äppelgröt och han har nu somnat, jag var dock tvungen att lägga honom lite bättre, han somnade i en sådan ställning att jag misstänkte att om han legat kvar så har han kvävts tillslut:





Igår jobbade jag mellan 14-20.30 ganska skönt, men jag hade nog hellre varit hemma och städat faktiskt. Precisinnan jag for började jag plocka och dona här hemma, och kom in i ett himla städhumör, så som sagt, jag hade hellre varit hemma och donat. Tyvärr var städhumöret som bortblåst då jag kom hem.. Men jag ska försöka återbringa det idag!

Nu ska jag iaf. ta det lugnt ett tag medans Devin sover, han sov väldigt oroligt inatt så jag är så attans trött.

Återkommer senare!

Tandlös


Förresten, det glömde jag skriva.. När Martin kom hem igårkväll saknades en stor del av hans ena framtand... Typiskt! Han hade bitit lite hårt i en flaska med "sportdryck" Så han har världens glugg mitt fram nu, ser förjäkligt ut!

HAHA

Bild: Räv  Foto: Arne Magnusson


Hahahaha, det jag just såg trodde jag väl aldrig att jag skulle få se, var tvungen att skriva av mig.

Jag har just ammat Devin och skulle bara gå ner på toa samt leta en ny napp (Då han kastade den han hade bakom vår säng) på väg ner för trappen så kikar jag ut genom fönstret och ser en liten knepig gestalt på vägen, kollar lite närmare och vad är det jag ser?

-Jo, en Räv som åker omkring på rumpan, HAHA!! Nivet som dem gör då det klår i den eller då dem har bajsrester eller sånt kvar där.
Ha, det såg för roligt ut. Jag har ju sett hundarna och katter göra så ofta, men aldrig en räv, och det såg om möjligt ännu roligare ut just p.g.a. att det var en räv, han hade knepig kroppshållning liksom!

Han var väldans bekymrad, för efter att han hade åkt en bit sprang han mot vår postlåda och åkte en bit där också, sen började han klia sig frenetiskt i rumpan.

Ojojoj, jaja. Nu ska jag gå och undersöka vad det var för stor smäll jag hörde uppe, kanske for Martin ur sängen?! Rambo ligger ju nere med mig han och katten sitter och äter frukost!

Tidig kväll

Anonym om Stressad och Nervös:
Jag har fått fin-fina mms på fånen idag. hahaha...

Svar: Jotack, jag såg honom nog innan dem for. Jisses!!



Och till er som inte hänger med:
Idag hölls det svensexa för Martin, han kläddes u till transa för att sedan bege sig till Birsta City och tigga bidrag till TRIS - Transans Rätt I Samhället. Sen gjorde dem ju en massa mer skojj såklart.
   Men kvällen blev tidig, 21.45 ville dem hem ;) Så Linda är i skrivande stund påväg in och hämta spillrorna efter våra karlar.
Men det är faktiskt inte så kontigt, dem började rätt hårt redan vid 14.30, så 21.45 är nog alldeles lagomt. Själv tycker jag väl att det är synd att man går in så hårt i början, särskillt då Martin varit uppe sen före 4 och inte ätit någonting. Men men, sådant är fallet och snart får jag hem åbäket. Har redan bäddat på soffan åt honom, för som ni alla vet är jag livrädd för kräks, för säkerhetsskull har jag lagt Devin på Martins sida, så han inte går dit och lägger sig ändå.

Jaja, nu ska jag ringa Linda och höra hur det går.
Adjöss




Uppdatering klockan 5.54

Ja, snacka om att jag blwv glatt överaskad då min käre man kom hem i riktigt hyfsat skick, han kunde både gå och prata utan några som helst problem. Men som jag skrev inatt, börjar man så jädra tidigt kan det väl inte bli annat, han han ju blibåde full, dålif och bakis innan han ens kom hem =) Så när han klev innanför dörren var han mest bara hungrig sa han! Han fick t.o.m. sova i sängen. Det ni! (Flyttade D till hans säng)

Han hade iallafall skitroligt igår, jättelyckad kväll tycker han. Så tack alla ni som var med och ordnade =)

Stressad och Nervös



Åh, jag känner mig stressad och lite nervös inför dagen. Fast egentligen borde jag inte göra det, då det inte är jag som skall bli bortrövad ;) Men det känns som att jag måste planera en massa, men det behöver jag ju faktiskt inte! Nää, nu skiter vi i det där..

Natten var väl OK, varken bra eller dålig.

Nej, nu ska jag äta lite mat som blev över från igår och sen ska jag hänga lite tvätt och packa en väska till Martin!
Återkommer kanske senare

En sån dag


Idag har vi alltså varit och handlat mat, blev en hel del, men jag glömde jättemycket. Får handla mer då nästa omgång pengar kommer nästa vecka. 
  
(Fasen, det går inte att lägga upp bilder av nån anledning)


Devin har varit på underbart humör idag, skrattat åt Oscar och härjat en hel massa. Ja, det skrev jag ju inte, men vi gick ju med Cissi, Oscar och Amanda på Birsta (IKEA och Ica MAXI)
Är så skönt att min älskade lilla gopojk början komma tillbaka igen, har inte kännt igen han överhuvudtaget nu ett tag.
Men det har jag ju sagt förr..

Han somnade ordentligt ikväll vid kvart - tjugo över nio, efter 200ml välling. Äntligen äter han vällingen som han ska också. Hoppas bara på att han börjar sova ordentligt på nätterna också, men det lär väl dröja med min tur. Han vaknade för ca 45 minuter sedan och gallskrek, vettetusan vad det var, men han var helt otröstlig. Fick gå ner med honom ett tag, han hade ögonen stängda poch bara grinade och grinade. Tror faktiskt inte att han var vaken, för sedan när jag började sjunga för honom öppnade han dem så småningom och då slutade han grina och somnade i min famn. Verkade inte som ont i magen heller. Men men, vad det än var gick det över efter ett tag.

(Nu gick det visst att lägga upp bilder, dock har jag mobilen ute i hallen, så det får bli en gammal, från i Maj)

 Här var han liten min lilla skrotis!

Nejni, vet ni vad. Nu måste jag gå och lägga mig, ska bara dricka lie vatten först. Är otroligt törstig, känner mig som Jim Carrey i Me, Myself & Irene.

Fan, nu vaknar D igen. Återkommer imorgon

Bra natt!



Inatt har varit en bra natt, eller åtminstone helt okej.
Han somnade ju som sagt där vid 21.30, men vaknade till 3 ggr och var ledsen innan jag gick och la mig, men sen sov han till klockan 3.59 (Noga med minutrarna, haha) då när jag matade honom kissade han igenom blöjan, så jag bytte på honom, vilket resulterade i att han blev klarvaken och superglad, inte ville han lägga sig ner i spjälsängen igen och sove, neejdå! Men jag gjorde ett försök, han låg dock bara och pratade och skrattade. Så jag tog honom till vår säng så fick han ligga och prata mellan oss ett tag sen slocknade han igen, efter att ha pillrat mig i ansiktet och undersökt om näsan verkligen satt fast!

8.30 var han vaken för dagen, helt okej, men jag var toktrött, fattar inte varför, jag la mig ju till och med före 24 inatt!

Jaja, nu ska vi göra oss iordning här hemma och bege oss till Ica MAXI.
Tror jag ska laga någon god matpaj idag, sist gjorde jag kyckling, broccoli och paprikapaj, men jag glömde broccolin, haha! Den vart iallafall supergod. Kanske blir något liknande.

Och detta är första gången jag storhandlar sen vi fick vår nya frysbox, gud så skönt att slippa tänka på frysutrymmet då man handlar.
Nej, nu måste jag gå till min lilla goskit som ej är nöjd med att ligga under babygymet längre.

Kanske går det denna gång


Jag tror att min teori om att han tills idag varit understimulerad och att det varit anledningen till hans nattsuddande, för idag har vi ju som sagt varit på babysång, och just nu ligger han minsann och sover. Han somnade klockan 21.20, har grinat en par gånger sen dess, men har nöjt sig med nappen. MÅTTE det gå vägen ikväll, måtte han sova till iallafall 4-5 tiden. Jag håller alla tummar och tår =)

Men vad gör jag nu när han väl sover va? JO serrni, jag sitter ju vid datorn, jag borde sova jag med.

Ska bara se 2 ½ men.
Ids inte ta bort röda ögonen..

RLS


Ååh, mitt RLS är jobbigt just nu, skummt med tanke på att jag varken har jobbat eller gått i affärer, men men!

Vi har precis ätit middag, eller precis och precis, det var ett tag sedan, men jag har ammat Devin samt gett honom mat också, så det tar lite tid =)

Idag var vi iaf. på Öppna Förskolan, det var härligt att komma ut lite. Började rätt så bra, men sen blev Devin på sitt gamla vanliga humör, tillslut somnade han iallafall och efter han vaknade sen var han riktigt go och glad. Det goda humöret har nog faktiskt hållit i sig tills nu måste jag säga, med undantag för att han blev helt hysterisk förut när jag skulle ge honom mat. Tror han blev ÖVERhungrig..

Nu sitter jag och dricker kaffe och försöker slappna av. Känner mig stressad av någon anledning. Sen så är jag lite nervös över hur kvällen kommer att te sig, jag vill verkligen att Devin sover för natten när han väl somnat sen, och inbillar mig liitegrann att så kanske blir fallet, då vi faktiskt varit på babysång idag och han har fått sig lite aktivering. Håller alla tummarna iallafall!

Imorgon kommer barnbidrag och då måste jag ju självklart shoppa ;) Men lugn bara, det är matshopping jag tänker ägna mig åt, både kylskåp, frys och skafferi ekar tomt, dags för påfyllning vill jag lova.

Nej nu ska jag gosa lite med min goskit som är på underbart humör för en gångs skull!

Lägger in några bilder som ligger och skräpar i mobilen först!


Har man en klängig unge som vägrar släppa en ur sikte får han vara med på toa också  =)


Övar på att krypa ;)


Mammas lilla prick

 
Gladskit (kylbalsam i ansiktet)


Här sitter han och gnisslar tänder, nya hobbyn. Försöker stoppa honom från att göra det men han gör det HELA tiden så det är lite svårt. Men han ser fasligt söt ut då han gnisslar =)

Mysko



Devin har verkligen fastnat i sina nya rutiner. Igårkväll (Natten till Tisdag) somnade han prick 23.52 efter han äntligen gått med på lite mat. Ikväll somnade han 23.54 efter att ÄNTLIGEN gått med på att äta lite. Dessförinnan var han hur pigg och glad som helst, världens goaste. Men innan DET var han inte alls rolig att ha att göra med, ingenting alls duger.. Men men. Imorgon ska vi ta oss en utflykt  någonstans, vart har jag inte bestämt mig för ännu, men vi måste hitta på nånting. Varken Devin eller jag mår bra av att bara sitta hema hela dagarna i ända, måste göra någonting!

Kanske blir babysången, han är ju faktiskt smittfri nu.. Jaja, det tål att tänkas på imorgonbitti, nu måste jag lägga mig och sova. Blir denna natten som alla andra så har jag inte särskillt mycket sömn att vänta

Suck..



Ja nu är han vaken igen, som vanligt. han somnade strax efter 20, 21.25 var han vaken igen. Även att han kräktes efter att han vaknade, men det kan mycket väl bero på att jag försökte få i honom välling mot hans vilja innan han somnade. Försöker ge honom mat nu (amma) men det vill han absolut inte.. Han har inte ätit nå bra ikväll alls.

Får se hur länge han blir uppe ikväll nu. Hinner inte med nå bilder, skrotungen kräver uppmärksamhet!

Frisk luft


Det var vad som behövdes för att Lilleman skulle somna. I flera dagar nu har han vägrat vila på dagen, vilket resulterar i att han blir väldigt grinig och sover illa på natten. Men nu är han ju feberfri å allt, så jag stoppade ner honom i vagnen och tog en promenad, han somnade rätt fort och sover ännu. strax över 2 timmar som han har sovit nu. Skönt för honom (och för mig) jag har hunnit laga mat, dammsuga, se lite på tv och nu ska vi nog snart äta maten som håller på att lagas.

Idag blir det dinkelvete med ugnskokt kyckling och kålsallad.
Väldans gott och ack så nyttigt. Dags att ta tag i "dieten" igen, känner att jag fuskat lite väl myckt nu i några veckor. Syns även på vågen, står nämligen helt stilla på den fronten!

Just nu ligger min mobil ute i jackfickan så jag ids inte gå och hämta den, men jag återkommer senare med en bild eller två!
Nu ska jag kolla om Devin är vaken, sen är det dags att äta.

Jag begriper inte..


Varför har Devin blivit knasig då det gäller sovningen?

Detta är andra kvällen i rad han somnar klockan 20.00 och slår upp sina blå igen klockan 21.00
Igår syntes det att han var jättetrött men det var precis som om han inte kunde sova. Nu dock är han jättepigg och sitter bara och skrattar, jag begriiper inte. Jag vill ju gå och lägga mig jag..






Efter ett långt uppehåll


Ja nu tycker jag att det är dags att ta upp skrivandet igen. Uppehållet har berott på bl.a brist på tid och lust.

Jag tänker INTE sitta och skriva allt som hänt medans jag varit borta, det är för det första inte så mycket och för det andra minns jag inte, ska vi dra oss till det tredje så orkar jag faktiskt inte ;)

Men jag kan berätta för er att Devin åkt på vattkoppor, imorgon blir det en vecka sedan han fick det.
Verkar som om alla småttingar på byn åkt på kopporna, rackarns epedemi! Men nu börjar dem torka iallafall, dessvärre ser han helt bedrövlig ut stackaren, han har varit täckt i dem små rackarna från topp till tå, nästan så man blev rädd då man vaknade på morgonen och tittade på honom. Men som sagt,. dem börjar torka ut nu, och många små har försvunnit helt! Även febern har försvunnit och min glada lilla pojk har kommit tillbaka, hans sömnrytm är dock fortfarande lite rubbad. Men vi hoppas på bättring inom det området snart.

Det brjade lite lugnt med inte såå många koppor. Lite prickar här och där bara!



Men började sakta men säkert öka i antal. Allt eftersom kopporna ökade försvann hans goda humör.


Men än så länge var dem bara röda fläckar. Sen blev allihopa vätskefyllda blåsor och tillslut sår. När jag tog demma bilden tyckte jag att det såg illa ut, men jag hade ingen aning om hur det skulle se ut efter nån dag. Dessvärre/som tur är har jag ingen bild på det så ni får använda er fantasi ;)




Nu har han hela läpparna fulla, under fötterna, mellan tårna, heela pillen, pungen och stjärten, tungan, tandköttet m.m.
Många av de koppor han har i ansiktet har blivit stora och fula sår. Kan tänka mig att det är p.g.a. att han gnuggar sig i ansiktet hela tiden med inte så rena händer.

Jaja,. nog om denna vansinnigt jobbiga sjukdom..

Min lilla plutt har ju faktiskt gått och blivit 6 månader, i Torsdags serrni. Man har hört det förr, men  vart tar tiden vägen =)
Med åldern kommer fler tänder serrni, och med tänker kommer sömnlösa nätter för mamma. Han blir himskans påverkad då han får tänder, vaknar hela nätterna och grinar och får ingen ro att sova. Så då får man sova med mamma och pappa!


Nu vaknade Devin igen (Som sagt, ingen ordning på sömnrutinerna ännu) så jag ska göra iordning lite välling och se om han somnar före 00.30 idag!

Idag..



Idag ska jag försöka hitta tid/ork att skriva några rader. Har ju en hel del bilder att lägga in på min lilla vattkoppa ;)

RSS 2.0