akuten..!



Imorse blev besvären för överjävliga, hade inte sovit mycket under natten. Har mått skitilla och haft väldigt ont. Så vi styrde kosan till akuten, var där strax före 9 och kom därifrån vid 16-tiden. Är det inte härligt med väntetider??

Men jag ska å andra sidan vara glad att jag kom därifrån idag överhuvudtaget. Dem ville nämligen behålla mig där i en dag eller två, mina levervärden var riktigt ordentligt förhöjda (värden som inte hade något med gallan att göra, annars kan ju levervärdena ändras p.g.a gallbesvär, men tydligen var detta nå andra värden..), och så fick det absolut inte vara enligt en kirurg. Dock sa en läkare från medicinavd. att det kunde vara p.g.a att jag nyligt varit gravid, och en graviditet kunde visst göra så. Ja.. vad vet jag?!
    Hade även äggvita i urinen som för övrigt var alldeles brun.

Hur som haver:
Jag skulle få komma in på akut ultraljud, men det var tydligen många fler mer akuta fall än mig före, så dem ansåg att jag fick åka hem istället eftersom vi ju har en 6-veckors bebis. Det kan jag lova er att spendera en hel dag i ett litet rum på akuten med en bebis är ej att rekommendera.

Men imorgon klockan 12.00 skall vi infinna oss på röntgen, där skall dem göra ett ultraljud för att fastställa vad som är fel. Om det visar sig vara "endast" gallsten utan inflammation så kommer dem att skicka hem mig igen, givetvis med ett recept på smärtstillande. Detta p.g.a att dem helst vill undvika att operera mig då Devin är så liten.
   Men om gallblåsan däremot är inflammerad, vilket allting hittills pekar på, så blir det akut operation förmodligen redan imorgon. Devin kommer då att läggas in på barnavdelningen som vårdbarn, och förhoppningsvis får Martin ligga kvar där med honom.
    Om det ändå skulle visa sig att det inte var något av ovanstående så skulle dem behöva fundera lite. Det är det svaret jag fått =)

Jag är nu väldigt nervös över flera saker.
    Jag har aldrig blivit opererad och är därför lite rädd för själva ingreppet och allt sånt.
Jag har hittills i mitt liv varit väldigt frisk, trots att jag är hypokondriker av den värre sorten måste jag erkänna att jag faktiskt varit frisk. Och det faktum att jag nu är rätt sjuk skrämmer mig. Alla prover stämplas helst plötsligt med "akut" och man talar i samma termer, alltså, "akut operation" eller "akut ultraljud" Detta skrämmer mig.
    Jag är som bekant totalt livrädd för att kräkas. Har utan resultat gått hos en psykolog för detta, och då det föreligger en risk att man mår dåligt och kräks efter operationen är jag väldigt nervös över detta.
    Men utöver dessa saker är jag nervös över att Devin ska bli inskriven på barnavdelningen. Tänk om Martin inte får plats och han måste sova där alldeles själv?! Jag begriper ju att det självklart är kompetent personal där som klarar av att ta hand om en bebis, men det känns inte alls bra att någon annan ska ta hand om VÅR bebis. (Alltså någon annan som man inte känner, hade det varit nån i ens familj har det ju kännts mycket bättre) Det är ju vi som känner honom, känner till hans olika sätt att förmedla vad han vill. Och en stund på mornarna brukar han ha lite gaser och svårt att bajsa. Då vill han gärna ligga mellan oss i sängen och krysta, annars blir han väldigt ledsen och orolig. Sånt vet inte dem om.. och kan heller inte ta någon hänsyn till då dem inte gärna kan bädda ner sig i en säng med honom. 
 Nu försöker jag intala mig själv dock att Martin självklart kommer få plats där, doktorn nere på akuten sa att barnen brukar ju få ha sina föräldrar där, men hon kunde inte lämna några garantier. 
 
Devin kommer ju måsta matas med ersättning, eller så kanske man kan köpa mjölk från BB, jag vet inte riktigt hur det funkar. Vill ju hellre att han skall matas med bröstmjölk då det är vad han är van vid och han mår ju uppenbarligen väldigt bra på det. Jag kommer måsta punpa ur mna bröst och sedan slänga mjölken, för att hålla ammningen igång alltså. Jag skulle bli väldigt ledsen om jag tappar mjölken, jag trivs så himla bra med att amma, har inte längre ont i bröstvårtorna och jag har slutat med mellanlägget (gummitutan på vårtan, hihi) tycker det är e enorm frihet att ha maten i brösten, jag kan åka vart jag vill, för jag har alltid med mig maten och behöver bara dra fram tissen och mata honom så är han nöjd. Jaja.. DET ska jag ju inte fundera på nu!

Nu ska jag gå och pumpa ur lite mjölk och frysa in så det finns om man behöver.
Hoppas att det går bra imorgon, jag hör av mig när jag kan/orkar.

Domen lyder:


Inflammerad gallblåsa.

Jag mår för tillfälligt pyton, så det blir inget långt inlägg. Gallan fortsätter att jävlas. Fick komma till farbror doktorn idag som klämde, kände, bankade och "slog" på mig, och efter detta yttrade han: Diagnosen känns ganska självklar: Inflammerad gallblåsa.
   Alltså, ett ganska allvarligt tillstånd som kräver försiktighet med vad jag stoppar i mig. För om den skulle spricka (vilket det faktiskt finns en risk för) så blir jag väääldans sjuk. Jag skall äta ipren nu 2-3 ggr dagligen, tydligen så var det okej trots att jag ammade, mer fördelar för mig än vad det är nackdelar för Devin liksom. Plus att vi läste i fass att det krävs att jag överdoserar ipren för att det skall vara någon fara för honom. Han skickade även en remiss till sjukhuset så jag ska få ett ultraljud och så småningom en operation. Jag är livrädd att operera mig, men som jag mår just nu så gör jag faktiskt vad som helst.

Jag fick även Nitroglycerin som jag skall lägga under tungan när/om jag får ett till anfall.

Ikväll har mamma, Ulf och Linnea varit här, vi har grillat, planterat blommor och haft trevligt. Vi satt ute på altanen nu och hade infravärmen på, riktigt mysigt! Dock fick jag väldans ont åt gallan på slutet så jag var inte särskillt social. Smärtan kommer och går nu hela dagarna, men en äckelkänsla och svagt ömmande befinner sig där hela tiden. Mår även illa i stort sett hela tiden. Detta är tydligen p.g.a den inflammerade blåsan. 
  
Jag vill inte må såhär. Jag är rädd att något ska hända och jag måste akutopereras (vilket det faktiskt finns en risk för) Jag som är ganska nervklen i vanliga fall mår ju definitivt inte bättre nu. Känner mig grinfärdig mest hela tiden! Men det är nog mest för att jag mår så dåligt som jag ju gör, inte för att jag går runt och oroar mig.

Jaja, nu ska jag läsa lite om mitt tillstånd, sen ska jag försöka sova. Tror dock att det blir svårt =(

Nervig



Nu blir jag nervös. Smärtorna i magen vill inte ge med sig. Under hela dagen igår kände jag mig riktigt öm i mellangärdet liksom, och till och från fick jag nästan ett till anfall. Ett sådant "nästan-anfall" fick jag innan vi skulle gå och lägga oss (klockan 00) och det har inte gett med sig ännu. Jag har tagit alvedon nu och får se hur det går. Igårkväll gick det över en par timmar efter att jag tagit alvedon. Men kom ju som sagt tillbaka rätt fort.

Jag ska ringa till sjukhuset direkt istället för VC. Bara det blir ordentlig morgon först. Får hoppas att jag får sova lite bara. Är ju sjukligt trött, men då det gör ondare då jag ligger ner så är det svårt att sova.
Osså blir jag ju nervös också, det är ju en sak att ha dessa anfall i tid och otid, men dem brukar ju iaf. gå över. Nu har jag haft riktigt ont (ja, inte lika ont som vid ett anfall såklart, men ändå jobbigt) i 4timmar, och varit öm och mått halvdåligt i över ett dygn. SÅ ska det inte vara..

nu ska jag gå upp och se om skrutten har somnat om.

ps.
nu har jag lyckats komma åt nå knappar igen, så det blev kursivt. Går inte att ändra. Sorry

Devin


Förresten, samma dag som Devin blev 6 veckor var vi till BVC. Där konstaterades att han växt 6cm, han är alltså nu 56cm lång och han väger 5090gr. Storpojken vår =)

I söndags (tror jag att det var) fick han äta ur flaska för första gången (med bröstmjölk i förstås) och det gick verkligen kanonbra. Han tog flaskan på en gång utan något gnäll, bra att veta påfall Martin av någon anledning skulle behöva ge honom mat. Igårkväll skulle jag verkligen ha varit i behov av lite bröstmjölk i frysen så Martin kunde ge honom mat. Jag åkte nämligen på jordens gallstensanfall. ALLA tidigare anfall jag haft (som verkligen varit fruktansvärda) var bara "förskalv" till detta monster. I flera timmar låg jag och kved i soffan, trodde jag skulle spy flera ggr. Hela jag skakade och frös, yr som bara den. Men värst var smärtan, har aldrig tidigare haft så fruktansvärt ont. Jag föder mycket hellre barn, flera barn satidigt tillochmed, bara jag slipper ett sånt där anfall igen. Imorgon skall jag ringa VC direkt på morgonen och be att få komma in, så jag kan få en remiss till sjukhuset för undersökning (Vet ju inte helt säkert att det är gallan, nog för att allt pekar på det) Men mest av allt måste jag få någonting mot smärtan, jag trodde på fullaste allvar att jag inte skulle klara mig igår. Flera ggr tänkte jag be Martin köra in mig på akuten. Fy FAN!! Sen då Devin blev hungrig fick jag lägga mig på ett sådant vis så att Martin kunde lägga honom till mitt bröst, jag orkade inte ens ta i honom, än mindre lyfta honom. BLÄ!  Han börjar äta och får väl ur en par sug, sen finns där ingen mjölk.. Bytte bröst men samma visa där. Förmodligen slog det stopp iomed att jag hade så fruktansvärt ont, men som TUR var blev han nöjd efter att ha legat och tomsugit ett tag. Han var väl så trött den stackaren. Nästa gång han vaknade inatt så hade jag mjölk som tur var!




Idag på väg till Robban och Linda



Såhär ligger han just NU! bredvid mig i soffan och myser =)


Såhär satt Rambo och Martin alldeles nyss och "myste".. Haha.. 50kg hund i knät =)

Nöjd!



Jag har blivit helt fast vid tradera! Sitter där hela dagarna och bevakar auktioner och letar nya fynd. Man skulle kunna säga att jag har blivit besatt. Har ropat hem några riktigt fina grejjer. Idag vann jag en superfin stickad kofta och det jag är mest glad över:



Detta för totalt 340kr. Många slantar insparade där kan jag lova!

=)

En uppdatering är väl på tiden antar jag!

 
Hej å hå!
Den förbaskade huvudvärken höll i sig ända tills igårkväll!
Såg fram emot en god natts sömn (hur kan man vara så naiv då man har en spädis hemma??) Den goda nattsömnen höll i sig i 2h och 45min ungefär. Då behagade sig vår son att vakna. Klockan var då 5.20, underbart!! Jag klev upp, matade honom och sen gick vi ner och la oss i soffan, jag tänkte att han skulle somna där, det brukar han göra efter hann fått vara vaken ett tag. Men icke.. Eller jo, visst somnade han (efter att ha varit vaken i nästan 2h) men bara i en halvtimme, så jag hann aldrig somna till något. Jag fick ge honom mat igen för han var väldigt orolig och sen lyckades han somna till i 20 min, jag tror att jag hann slumra till lite men sen var det full rulle igen! Som tur var kom Martin ner då och tog över ett tag. Men jag lyckades aldrig somna till ordentligt. Bara låg i nån form av dvala. Så ni kan ju tänka er hur pigg och utvilad jag är idag, eller inte!

Ikväll ska jag lägga mig då Devin somnar, för då han somnar för kvällen kan han ju faktiskt sova mellan 4 och 7 timmar. Då är det ju bäst att passa på att sova. Men dum som man var igårkväll satt jag uppe och kollade på tv, åt min midsommartårta och nördade lite vid datorn!

Apropå tårtan.. Jag gjorde en tårta till midsommar som blev kanongod. Fyllde med Hallongrädde och vit chokladmousse. Kan ärligt säga att jag fick inspiration från Linneasskafferi, där finns massor av godsaker. Hur som helst blev tårtan jättegod. Och det som blev över från fyllningarna åt vi som efterrätt som det var. Mmm.. gott och onyttigt ;)



Igår var en tråkig dag. Men den började onekligen bra. Devin vaknade klockan 7 första gången, jag matade honom och sen tog Martin med honom ner och lekte med honom samt vilade med honom till klockan 10.30, så jag fick en rejäl sovmorgon. Jisses vad skönt det var. Men trots detta återkom min huvudvärk med nya tag. Jag gissar på att det var en kombination av dålig sömn (överlag) sena nätter, VÄDRET och allt annat som man får ont i huvudet av.
     Sen på förmiddagen kom Robin hit, vi grillade korv på altanen och satt ute och lyssnade på åskan o pratade ett tag. Då han hade cyklat sig hemöver matade jag Devin och sen åkte vi hem till Kent&Inger där fick vi glass och kaffe, själv höll jag mig till endast glassen dock =) Tillslut packade vi ihop oss och åkte hemöver, men vi ville inte hem riktigt än så vi for ner till Martins föräldrar. Men efter DET åkte vi hem. Väl hemma åt vi makaroner och köttbullar, vilken festlig middag va? ICKE SÅ!! Sen stack Martin ut och fiskade så jag och Devin satt ensamma tills klockan var 22.30 eller nånstans där i närheten. Det var heller inte så festligt, men men! Han har ju lovat att vi ska åka till stan imorgon, så det ser jag fram emot. Även om det endast är i syfte att köpa gipsskruv ;) Men det blir en sväng till ica maxi också, och DET är ju festligt =)

Nu tänker jag avsluta med lite bilder, för det har det blivit lite dåligt med på sistone.


Vaddå dubbelhaka? ;)


Det finaste man har sätter man på bordet sägs det.


GOSKIT!




Hemska huvudvärk!



Fy en ån vidrig huvudvärk jag har fått. Det r denna förbaskade förkylning som vägrar ge med sig. Bihålorna känns inte alls bra. Har snytit mig hela natten/morgonen.

Devin sov rätt bra inatt faktiskt, sov från 24-tiden till 5-6 då åt han och sov sen vidare till 8.45, då klev vi upp. Men ack vad jag känner att jag behöver mer vila. Tror jag ska passa på nu när han vilar igen.
   Han fick bada efter att han åt, och det gör honom rätt trött, så FÖRHOPPNINGSVIS sover han ett tag.

Martin är ute och åker fyrhjuling, har inte sett till honom på hela dagen!

Sen måste jag dekorera tårtan jag gjorde igår, lurar på om jag ska göra en marängkräm att dekorera med. Det är nämlien grädde i båda fyllningarna så det känns lite väl gräddigt att täcka den med det också. Men så är ju jag inget stort fan av grädde heller.

Nä, nu orkar mitt huvud inte titta på skärmen längre. Ska som sagt försöka vila. Hörs sen!

skötväska


Jag har beställt en skötväska! En Swirl från Gaia & Co. Fick den för fyndpriset 519, den kostade egentligen 799kr. Så jag är nöjd, dock blev det inte färget/mönstret jag ville ha. Men vafasen, jag diggar väskan i sig så mycket så jag struntar ivad det blev för färg!

Här har ni en bild på den iaf.



Nu ska vi gå och lägga oss. Lilleman har sovit i vagnen sen 20-tiden. DUMMA jag som inte passat på att sova jag med. Men men.. är huvve dumt får kroppen lida. Jag har gjort en tårta jag, bilder på den kommer kanske imorgon om jag får tid! Nu ska jag ta min lilla groda ur vagnen, byta blöja på honom och sen ska vi gå upp och lägga oss. Efter att han fått mat såklart!

Natti natti!

Surt

Jag hade nyss skrivit ett inlägg som försvann =( Hinner dessvärre inte skriva om allt, för jag och Devin ska gå till ICA eller Sperrings och köpa en glass =)
  
Förkylningen håller fortfarande i sig dessvärre, heela familjen är snorig och rosslig. Men det är iaf på bättringsvägen.

NU ska vi gå.


vet inte vad som h'nde

Men vad fan har jag nu st'llt till med_
[{{åäö

Haha nu funkar bokstäverna igen. Jag försökte få bort det feta texten, eller få den mindre iaf. men det enda jag lyckades åstadkomma var att jag inte kunde skriva åäö och inte göra frågetecken heller...

Det jag ville säga med detta inlägget var iaf. att jag vet inte vad som hände nedan. Texten blev sådär när jag kom åt en tangent, sen då jag försökte göra samma sak igen funkade det icke. Aja.. orkar ni inte läsa så förstår jag er.


38.0


Jag har feber.. BLÄ

Oj.. vad hände nu? Undra om texten kommer att bli stor sen också, skummt. Jag vet inte ens vad jag har gjort.
   Jaja, jag fortsätter mitt inlägg

Natten har varit allt annat än behaglig. Tog flera timmar innan jag somnade, det kröp och gjorde ont i hela kroppen och jag frös som en tokig. Martin fick natta Devin som hade väldigt svårt att somna, då han har det brukar jag sitta bredvid hans spjälsäng och smeka honom över pannan. Det brukar funka, men igår tog det väldans lång tid. Men han är ju faktiskt dålig han också stackarn, det rosslar riktigt hemskt när han andas, har gett honom näsdroppar men de tycks inte hjälpa, har även rensat ur näsan med tops (fick ur hur mycket som helst.. stora gula bamsingar)

Hur som haver, han somnade tillslut iaf.Och det gjorde även jag. Nästa gång jag vaknade (04.15) och Devin skulle ha mat svettades jag som en eskimå i öknen istället. Martin var snäll och bytte blöja på honom och gav honom till mig sen. SKÖNT att slippa göra det själv. Så härligt att få hjälp då man knappt orkar med sig själv.

Efter det har jag vaknat till och från hela morgonen, svettats floder och druckit saft. Kollade tempen vid 5-tiden, låg då på 38.0
  Sen åt inte Devin förrän klockan började närma sig 9. Har aldrig hänt förut att dett gått så lång tid mellan målen, men han mår ju som sagt inte heller nå bra, och det kanske påverkar hans matlust!

Nu ska jag koppla i skrivaren och skriva ut 2 blanketter som vi måste fylla i, sen ska jag krascha i soffan (Om skruttungen tillåter såklart)


hjälp mig snälla



Snälla någon.. SKJUT MIG!
Fy ända inni helvete vad jag inte mår bra. Inte alls roligt att bli förkyld, jag vet att jag klagar mycket. Men jag hanterar inte sjukdomar särskillt bra!

Min hals gör bara mer och mer ont för varje timme som går. Näsan är helt knäpp, det rinner snor hela tiden, men då jag försöker snyta mig tar de stopp, får ut lite bara, men sen 3sek senare rinner det lika mycket igen. SKITFÖRKYLNING!!!!

Hoppas att jag mår lite bättre imorgon då vi ska fira det faktum att svägerskan tagit studenten. Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag misstänker att natten inte kommer att bli särskillt rolig! Orkar ju knappt med mig sälv, och nu måste jag ju orka med att mata min son.. Uuuh

Drit



Jag mår som en påse skit.. Det gör även Martin.
Vi har nog åkt på en sommarförkylning, rackarns. Devin låter snorig och rosslig. Jag hoppas verkligen att han klarar sig utan allt för många förkylningssymptom, stackarn, exakt en månad gammal (idag) och får sin första förkylning, inte lätt å va bebis!

Min hals och näsa år mig på nerverna, jag har redan snytit sönder näsan och jag har inte ens varit dålig i en hel dag, vart ska detta sluta?
  Nu ska jag iallafall gaska upp mig och ta en alvedon eller två, sedan ska jag hämta Oscar från dagis. (Olämplig med tanke på min fökylning jag vet, men jag får låta bli att vara uppi honom för mycket. Förhoppningsvis blir det ju inte så länge)

KLÅDA



Förbaskade jävla pollenallergi...

O inte kan jag ta medicinen jag har heller. Jag tror jag blir galen. Någon som har en flaskrensare jag kan köra ner i halsen kanske?


Nej, bäst att gå upp till mina pojkar igen å se om Devin har somnat om efter maten =)

Min lilla goklimp

                                                               Devin 1dygn


Devin växer och gror! Vi var just på BVC och han hade gått upp 405gr sen förra veckan. Jag frågade vad normen låg på, och tydligen var det runt 150-250gr i veckan.
   Anledningen till att mitt lilla troll går upp så här mycket just nu är förmodligen för att han är mitt i "ammningspiken" eller vad hon kallade det. Barn som ammas går ofta upp mycket i vikt på kort tid, men sen jämnas det ut. Nu väger han iallafall 4740gr, huvudomfånget ligger på 38cm (var 35cm då han föddes)

Jag har egentligen fullt upp ch absolut inte tid att sitta här. Men jag skulle bara kolla en snabb sak på datorn (jo vi vet ju hur det brukar sluta)
   Vi ska ju nämligen på min svägerskas student idag, så jag måste duscha o grejja så vi hinner dit i tid. Efteråt blir det smörgåstårta.. Mmm! Kan knappt bärga mig ;)

Imorgon ska vi till familjerätten så Martin blir "erkänd" som pappa. 
  
Aja.. jag MÅSTE kolla upp det jag skulle nu. En liten hemlis faktiskt ; )

Hejdå!

Alldeles nytagna












Långt mellan gångerna


Bad nr.2


Ja ni får som sagt ursäkta mina sporadiska uppdateringar, men det förefaller sig som så att jag orkar faktiskt inte uppdatera oftare.

Full rulle
Imorgon skall jag och Cissi till Birsta och uträtta en massa ärenden. Jag måste:

* In på Ica MAXI och lämna tillbaka en köttbit som jag köpte där. (Idag då jag öppnade den och skulle grilla kände jag att den luktade suurt)

* Köpa rumpsalva åt Devin. Hans stackars lilla rumpa har blivit jätteröd nu då det varit så varmt. Innan denna förbaskade värmen hade han inga som helst problem. Dessvärre har vi bara Idomin hemma, den har funkat tidigare då hade fått lite rodnad bak i rumpen, men nu då han är ilsket röd med prickar funkar den inte. Eller jo den hjälper väl till så att det inte blir VÄRRE, men den tar inte bort det värsta. Så imorgon skall Inotyol inhandlas.

* Köpa två hyllor på IKEA. En att sätta inne på toaletten som vi kan ha blöjor m.m. på, samt en att sätta ute på husväggen på altanen (tror jag,får se imorgon, jag kanske skippar den andra hyllan helt och hållet också, men som sagt, vi får se)

Även att min låtsaspappa fyller 40år imorgon. (Men vi firade honom igår)

Tisdag är det (mig veterligen lugnt, inga planer alls)

Onsdag: Mamma fyller år, och förhoppningsvis får man indulgera sig i en tårtbit eller två. Syrran tar studenten, fast i Umeå, och dessvärre kan jag inte åka dit.

Torsdag: BVC på morgonen. Sen tar min svägerska studenten och kanhända blir det lite fika efteråt.

Fredag: Devin blir en månad. Vi ska på familjerätten så Martin "blir" pappa till Devin =)

Lördag: Tidigare omskrivna svägerska har en liten sammankomst för att fira hennes student.

Söndag: Jag hoppas att vi får vila då =)

Grillat för hela slanten
Idag grillade vi. Vi gjorde grillspett med kyckling, svamp, lök, paprika samt miniköttbullar med smak av soltorkade tomater (sistnämna gjorde sig JÄKLIGT bra på grillen, med lite marinad på sig.. Mmm)

Till detta gjorde vi foliepaket med potatis och morötter i som vi också la på grillen. Jisses så gott det blev.

Men vi båda åt oss på tok för mätta och jag dormade av i soffan efter maten. Sov till 21.15, då insåg jag att Devin inte hade ätit sen klockan var 16, så då fick han mat. Han åt dock inte särskillt mycket, tror att detta vädret gör honom slö.

Nu orkar jag inte skriva något mer. Ska byta blöja på min son, och sen ge honom lite mat (vare sig han vill eller inte, jag blir ju orolig då han äter så lite, särskillt när det är såhär vamt och han verkligen behöver mycket mat, iaf. vätska)
Sen ska vi försöka sova, han är ganska svår att få att sova på natten min lille son. Han sover som bäst på dagtid. Liiite jobbigt, men förhoppningsvis får han rutin på det så småningom så det går bättre!

Nu ska jag se om jag har några nya bilder. Men dessvärre åker kameran ram lite väl sällan =/







Devin i knät på morfar sin för första gången.


RSS 2.0