Så tokigt!



Ibland undrar jag vart mitt huvud befinner sig någonstans..

Kattis ringde förut och frågade om jag kommer ikväll.. Hhmm, jag funderade och funderade vad hon kunde mena, men kom dock ingenvart. Men det är ju Hjärt och Lungräddning ikväll, jisses, det hade jag helt glömt bort. Jag som ordnat med barnvakt och allt kvällen till ära =) Visade sig att farmor (som skall ha Devin) hade full koll på läget dock. En sån tur, haha!

Idag har vi varit ute och gått (såklart), ätit en sallad som jag gjorde på förmiddagen, sett en väldigt konstig film som hette Fido (En familjefilm som handlade om zombies!!?!) och så har jag gjort lite olika pureér till Devin, blev morot, ärtor och potatis. Invigde min nya stavmixer, jag är supernöjd! Nu måste jag bara köpa blomkål och broccoli, sen ska han få äta mat tills det står ut genom öronen på honom, hehe. Nejdå, vi kör på med våra smakportioner vi. Gröten är dock godast tycker han, den smaskar han i sig i ett nafs!
   Just nu ligger den lilla skrutten och sover, passar mig ypperligt, då jag måste byta om och tvätta av mig lite inför HLR:n har även en maskin igång som snart måste hängas, samt ett kök som är stökigt. Förstår inte varför jag sitter här nu?!

Jaja, blev bara tvungen att göra en snabb uppdatering.

Har inte tagit några nya bilder på länge, så det får ni klara er utan. Måste dock uppdatera er ang. min förbaskade telefon som bara jäklas. Jag har inte fått returpapprena ännu, så jag ringde dem igår, dem bad (för hundrade gången) så hemskt mycket om ursäkt och sa att de skulle skicka telefonen samtidigt som papprena eftersom jag fått vänta så länge. Jamen vad fasen, jag hade väl väntat nästan lika länge förra veckan också, men nej se då gick det absolut inte att skicka telefonen innan dem fått in den gamla. Den skulle iallafall skickas senast idag trodde hon. Men än har jag inte fått nåt mail om kollinr. Så jag mailade henne precis och sa vad jag tyckte om dem, och frågade vad fan det sitter i. Dem får helt enkelt höja prioriteten på mitt ärende. Jisses.. Kan man polisanmäla tro? ;)

Det kliiar i mig..



Ja, det kliar i min gosnerv. Har ju inte fått gosa något med Devin sen klockan 15 i eftermiddags, det känns vill jag lova. Men allt har tydligen gått jättebra idag/ikväll, han blev lite hysterisk där mellan halv åtta och åtta, men han var förmodligen jättetrött, och då har han en tendens att grina lite (Läs: hysteriskt)

Fick verkligen uppbringa alla mina krafter för att inte dra upp honom ur sängen och gosa lite. Bättre för honom om han bara får sova. Vi har ju hela dagen imorgon på oss att gosa.
   Jag är så glad att det gick bra idag. Då kan man ju gladeligen ta mer jobb, för pengarna behövs verkligen.

Jag har inte såå mycket fantasi till att skriva just nu. Kanske ska dra dagens inköp lite snabbt, bilder kommer imorgon då listan förhoppningsvis är färdigdtälld:

* Mössa+Vantar till Devin från H&M (De förra jag köpte blir för små)
* Nagellack till mig så jag kan fixa snygg fransk manikyr till dopet.
* En sjal till mig
* Strumpor till Devin
* 2 flaskor vinäger med vitlökssmak. Supergod på vitkål.
* Ersättning (NAN nr.2) ((Har inte tillräckligt med mjölk i frysen.. Men jag punmpar för glatta livet så snart har jag nog ett bra lager)

Morgondagen ser lite preliminärt ut som så att jag skall vara hos mamma klockan 9, då åker vi till Gammelmormor och hjälper henne att bära in en säng som hon införskaffat. Sedan ska jag gå på stan ett tag medans mamma jobbar, sen bär det av mot birsta, där skall vattenkokare och stavmixer inhandlas. Man lär ju hitta nåt mer också, men det får morgondagen utvisa.

Nu ska jag iallafall sova och vänta på att mian käre son ska vakna och va hungrig.

Oj vilken timing. Nu vaknar han tror jag. Eller så vill han bara ha nappen, bäst jag går upp iallafall innan han väcker Martin. Natti

Man kan tro att jag har tröttnat


Och sannerligen, det har jag!

Det är fel på min nya telefon. Den stänger av sig själv då jag lagt ifrån mig den, men det hjälper inte att bara slå på den, nej, man måste ta ur batteriet, sätta i det igen och sen kan man slå på den. Jävla skitgrejj!

Pratade just med phonehouse och dem lovade mig en ny telefon, men inte just denna, för den finns inte längre, utan det lutar åt en sån här:

 K810
Just nu vill jag bara ha en förbaskad telefon. Här har man väntat sen i Juli och när den äntlgen kommer ska den inte funka???

Skitgrisar är vad dem är.
Hon skulle iallafall prata med sin chef om jag kunde få byta den på phonehouse här i sundsvall istället för att skicka tillbaka denn för att sedan få en ny (Jag litar inte riktigt på deras utskickningsansvarige om man säger så) Men han hade inte kommit in för dagen, så vi får se hur det blir.

NU: Birsta (Dock utan Sanna som dessvärre blev tvungen att vara hemma med sjukt barn ((Brorsbarn)))

Devin å Mamma





Devin med favoriten!

-"Dem säger att vi är lika"...

Doppresent




Hörrni. Jag har hittat en sak jag önskar mig i doppresent.. eller, hhm. DEVIN önskar sig ;)
http://www.geggamoja.com/pages/webshop.asp
Dem har superfina saker. Jag vill ha en hel massa!! Ett presentkort därifrån skulle Devin gilla ;) DOCK har webshopen ej öppnat ännu, men det står att den skall göra det under september månad.
Men vad jag förstår så kan man köpa ändå om man mailar dem.. Jaja!


Promenadat!



Nu är dagens prommis avklarad, dock blev det "bara" runt Tjärnberget, men det är ju alltid bättre än ingenting.
    Då vi kom hem stog farfarn och väntade på gårn, han var "Devinsjuk" så han fick gosa lite med honom. =)

Nu ligger Devin och försöker sova, men som det hörs i babyvakten går det inge bra, Martin är där nu och ger honom nappen, men det verkar inte hjälpa, får nog gå och ge honom lite mer mat som det verkar.
.....
Sådär, nu har "mamma" fixat biffen!
Hoppas bara att pappsen fixar det imorgon..

Såhär trött var lillskrutten då vi kom hem från babysången. Tror han sov närmare 3 timmar, om inte mer.




KOLLA här vad snäll Oskar är. Köpa present till Devin å allt, ja jag säger då det jag! TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!!!!


Denna telefonen är nu min =)


Älsklingarna mina.
 (Filten är dubbelvikt, är alltså större än vad som syns)


Matlagning


Just nu står en köttfärssås och lagar sig själv på spisen!
Till det blir det spagetti och vitkål. Inte särskillt nyttigt, men heller inte superonyttigt, då endast mjölk använts i såsen!

Jag har lekt med telefonen en hel massa, skickat sms till de flesta med mitt nya nummer också. Men är det någon som saknar det så hojta till bara.

Nu ska jag skära upp lite vitkål och sedan duka bordet, sen blir det till att äta. Efter det ska vi gå vår dagliga promenad, blir nog runt bränslan som det hörs. (dryga 5km)

Ska försöka skriva mer ikväll, men risken finns även att jag ej gör det!

Men det var väl på tiden?!



Nu äntligen har jag min nya telefon, som jag har längtat! Har inte startat den ännu, trots att det kliar i fingrarna. Men jag har gjort en deal med mig själv; Städa först, leka sen!!!

Vi har varit på babysång idag, lika trevligt som alltid.
Mindre trevligt blev det då jag kom hem och upptäckte en räkning på 1144kr i postlådan. Tur man kan dela upp den! Vad den är för säger jag inte, heeemlis! Nejdå, men ni får snart se vad! Kommer en bild i blogger så småningom.

Nu kan jag faktiskt inte med gott samvete sitta här längre, har massor med städning att klara av innan Martin kommer hem, måste även planera dagens middag samt börja laga den.

Förresten, det höll jag på att glömma.
Imorgon ska jag jobba för första gången på evigheter. Känns pirrigt, inte över jobbet, utan över att lämna Devin ensam med pappa sin. Själva lämnandet har jag inte några problem med, jag har ju lämnat bort honom förr, och jag har ju även varit utan honom i 2 nätter. Men just nu är han inne i en väldigt mammig period, så jag är lite rädd att Martin ska ringa imorgon och vara helt hysterisk för att Devin bara grinar. (Jobbar mellan 15.30-20.30, alldeles lagomt) Men av samma anledning vill jag vara ifrån honom ett tag, så han inte fortsätter att vara mammig. Då jag opererades grinade han hysterisk i 1-2 timmar, men sen gick det jättebra resterande dagar. Han va tvungen att grina av sig lite bara =) Hoppas det går lika bra imorgon. Och det ska sannerligen bli skönt att jobba!

NU kallar städningen så jag får leka med min nya fina telefon nån gång ;)

Längesedan

Det var ett tag sedan jag skrev, vi har hunnit med:

* Dagliga promenader såklart
* Gjort äppelmos
* Ätit på Saigon
* Jag har blivit förkyld, men även frisk
* Jag har ställt iordning en massa mat till Devin. Mosad broccoli, majs, potatis och blomkål. Mumma!
* Devin har återgått till sin normala sömnrytm igen

Den sista punkten glädjer mig nog mest faktiskt, imorse fick jag sova ända till 5.30 innan han vaknade första gången,härligt! Sen somnade han om igen och vaknade klockan 8, då var vi ordentligt utvilade båda två, för jag gick och la mig samtidigt som honom igårkväll, klockan 21 nämligen! Är mycket lättare att lägga sg tidigt nu när Martin har förmiddag, då går ju även han och lägger sig tidigt.

Nu ska vi iväg på babysång/öppna förskolan, men innan dess måste jag styra till ett utseende och leta ett skärp (För mina byxor har blivit för stora, jippie!!! -3kg på två veckor)

Imorgon - Shopping



Imorgon kommer barnbidraget vilket betyder shopping. Inte vilken shopping som helst utan MATshopping. Det går åt mycket mindre mat nu när vi äter nyttigare (och regelbundet) och skippar allt småätande. Men fisk måste införskaffas. Sen får vi nog inte plats med något mer i frysen. Det är kaos där i, finns verkligen ingen plats över till mer mat.

-Någon som har en frysbox till övers?


Idag var det tänkt att jag och Devin skulle ta sovmorgon när Martin gick ut och promenerade, men någon måste ha missat att tala om det för Devin, för inte tog han nån sovmorgon inte. Han är pricksäker på klockan åtta, kan diffa några minuter. Men överlag är det klockan åtta han vaknar. Vi stannade iallafall kvar i sängen ett tag och myste och busade lite. Sen steg vi upp och gjorde frukost. Gröt till både mig och Devin.
   Gröten gick ite ner lika snabbt imorse som den gjorde igårkväll, men däremot ikväll gick det med en väldans fart igen. Han var lite seg till en början, spottade ut och hade sig, men sen efter hälften ungefär gick det av bara farten. Han ä så duktig så. Skulle knäppa ett kort då han hade ätit upp allt och även lyckats smeta gröt över hela ansiktet, men jag kunde inte hitta kameran (Jag ser den nu dock, bredvid mig i soffan, haha)

Jisses vad han har bajsat ikväll, magen fick väl en chock av gröten så han bajsade inte på hela natten eller dagen idag, men ikväll då vi var hos min farmor släppte han loss. Vilken färg och konsistens, jisses! Men efter 3 bajsningar var bajset ganska normalt igen. Men det lär väl ändra färg/konsistens nu antar jag då jag planerar att ge gröt morgon samt kväll framöver, Liten blir Stor... Ujuj, jag tycker inte det var längesen vi precis hade kommit hem från BB, nu äter han potatis, broccoli och gröt m.m. Vart tog bebisen vägen? Man hinner inte riktigt med.
   Visst skulle jag kunna vänta med gröt och mat en par månader till, men jag tycker att han växer så snabbt och blir så stor, så han mår nog bara bra av en smakportion potatis ibland och gröt på morgonen och kvällen.
Än har ju inte magen sagt ifrån iallafall.


Idag har jag skickat ut ännu en dopinbjudan jag hade glömt, ska lägga 2-3 till på lådan imorgon (tänker ej posta dem utan lämna dem bjudnas låda, vad gör man inte för att spara in ett frimärke)
   Lite väl sent, men vad tusan.. Det är ju bara ett dop, man behöver ju inte springa och leta en massa kläder att ha på sig eller sådant. Presenter är inte så noga heller.
-Presentkort på barnens hus eller babyproffsen duger gott åt oss, är ju en del som ska inhandlas snart, gåstol, matstol m.m.

Nu ska jag se nya avsnittet av Greek och försöka ignorera det faktum att jag är superhungrig. Sen blir det nog sängen.
(Jag är alldeles brydd, Devin har inte vaknat någonting ännu, men han tar väl kanske igen det senare inatt, återstår att se)

Idag var ingen rolig dag

 



Det är Rambo som gnagt sönder soffan...



 

Nej sannerligen inte.

I förmiddags vid 10-10.30 tiden fick Rocky ge sig av mot den sista vilan så att säga. Martin hade förberett med en stor grop nedanför huset mot ena diket alldeles vid ett träd där han skulle begravas. Sen kom B och gjorde slut på hans lidande.

Fy tusan vad hemskt. Jag tror banne mig att man ska ge tusan i att skaffa djur överhuvudtaget. För det kommer en dag då man måste ta bort dem och det är verkligen fruktansvärt.
  Jag VET att det var det bästa för honom och att han inte mådde bra osv. Men det hjälper inte det faktum att jag saknar honom, jag kan riktigt höra hans små tassar på nedervåningen. Sen känner jag mig så hemsk och värdelös som lät honom leva så länge trots att han uppenbarligen inte mådde bra. Varför är man så självisk och dum?! Jag hoppas iallafall att han är någonstans nu där han inte längre mår dåligt, inte har problem att kliva upp från golvet och framförallt får springa runt som han vill, den lilla rymmaren =)

Vi hade tänkt få det gjort på fredagkväll, men igårkväll insåg jag att han verkligen plågades, det var då som jag verkligen insåg att nu måste det ske. (Jag har ju givetvis vetat länge att han måste tas bort, men det var igårkväll som det verkligen sjönk in, vill inte gå in på varför riktigt, tycker fortfarande att det är för jobbigt att prata/skriva om) Som tur var kunde B ta bort honom redan idag. 

  Jag pratade med Rocky igårkväll och förklarade att nu är det inte långt kvar tills han får vila, jag fick även i honom några hundkex (det enda han ätit på en vecka) också gosade jag med honom lääänge.
  Imorse innan jag skulle iväg på babysången visste jag att det var sista gången jag såg honom, vad säger/gör man då? Har aldrig varit med om något sådant. Så jag la mig bredid honom på golvet och pratade och gosade med honom. Sa hejdå och allt sånt där, sen kom B och jag skyndade mig iväg med iPoden på högsta volym. Men dem lovade att vänta tills jag hunnit ner och slapp höra skottet.

Jag tänkte ta en sista bild på honom imorse, men nej vet ni vad.. Det är inte så jag vill minnas honom. Han var så fruktansvärt mager och benig, han såg mer död ut än levande. Jag vill hellre ha en frisk Rocky i minnet, därför blev det ingen sista bild.

 Jag tycker inte om att gråta och håller mig för att visa sådana känslor i största allmänhet. Tycker helt enkelt inte om det och jag finner det högst obehagligt. Men idag har jag börjat grina flera gånger helt oväntat. Ögonen har svidit hela dagen och kinderna är alldeles varma. Hoppas att morgondagen känns lite bättre, ska diska undan hans matskålar, lägga bort hans koppel+halsband och städa bort hans saker helt enkelt. Är för jobbigt att ha dem framme nu.

Nu vill jag att Martin ska komma hem, jag vill inte vara ensam längre. Har rännt omkring hela dagen för att slippa vara hemma, men tillslut måste man ju bege sig hemöver, Devin ville ju sova och så. Men det är inte alls trevligt att vara hemma själv, jag sitter fortfarande och grinar till och från och känner mig allmänt ynklig. Vill helt enkelt inte vara ensam!

 Han har det bra nu, jag vet det!




Från detta deprimerande ämne till något heelt annat.

Ikväll fick Devin äta gröt för första gången, vi har ju börjat med lite smakportioner och så, men aldrig gröt.

Jag införskaffade ett paket med mild havregröt (fr. 4 månader) idag och där stod hur mycket man skulle ge som smakportion, han fick detta innan han skulle lägga sig och det gick åt som smör i solsken vill jag lova. Gröt var verkligen en höjdare. Han vräkte i sig allt, blev knappt något spill. Nu återstår att se hur hans lilla mage reagerar på detta, men går det bra,. då blir det en smakportion varje kväll denna vecka, sen går vi nog mot lite större portioner.
   Min förhoppning med det hela är att han ska sova lite bättre under natten (I samma ögonblick jag skrev detta vaknade han.. ironiskt.. Fast, han verkar somna om igen) Ni förstår, sen han fick sina tänder har han sovit väldigt dåligt, vaknar uppemot 10ggr varje natt (Han är inte hungrig alla dem gångerna, mest ledsen och gnällig och vill ha nappen) Jag trodde det skulle bli lite bättre nu då dem spruckit igenom, men hittills har jag inte märkt någon skillnad. Kanske han håller på att få fler?! 
  Kanske han sover lite bättre med lite gröt i magen, ja som sagt, det återstår att se. So far so good.

MEN.. Han blev vaken nästan 2 timmar längre ikväll än vad han brukar. Så om han sover lite längre inatt så är det inte så konstigt. Så isåfall har jag inte enbart gröten att tacka menar jag!

Nu ska jag gå och vissla på katten (Gud vad grannarna ska vara less på mig som visslar som en idiot i tid och otid, ofta mitt i nätterna, men jag vill inte ha min lilla älskade pissenisse ute om natten) 

Återkommer imorgon!

En sådan vill jag ha!

Badkar BiBaBad

BiBaBad nätkasse
(Klicka på bilden)

Ett "badkar" till Devin.
Synd bara att den är så förbaskat dyr =(

Doppresent kanske ;)
Nejdå, jag förstår att den är för dyr!

Ingen lust att skriva. (bilder)


Så jag lägger in en par bilder istället.

Cooling i Led Zeppelin body.





Ett försök att få med tänderna på bild


Ett till försök.. (Man ser dem här, men inge bra)


Ännu ett försök.. Sötis ;)


Lite sur här, men tandsingarna syns iallafall =) (Dem är större än vad som syns på bilden, men det blir så ljust så det syns ej så bra)


Hahaha

Devin


Heldag


Imorse/I förmiddags åkte jag hem till Mamma och Ulf, där packade vi in oss i deras bil för att åka vidare till Hammarstrand. Där grattade vi Ulfs pappa, åt tårta och grejjade. Sen på vägen hem stannade vi på Ica MAXI och handlade därefter blev det tacos hemma hos mamma. där blev jag kvar till 20.30 då var det god tid att åka hem till vovvarna.

Jag hann dock bara hem så ville Martin ha hämtning från stan, han har varit på svensexa ikväll förstår ni. Så det var ju bara att packa in sig i bilen igen och hämta honom, men det gjorde jag så gärna så.

Nu sitter han som vanligt och sover i fåtöljen medans jag ser påSaturday Night Fever och läser lite bloggar.

Nu är det dags att sova.

(Devins andra tand har börjat spricka igenom, men än är det bara en tredjedel ungefär som har kommit upp)

Morsning Korsning



I en eller två veckors tid nu har Devin varit klarvaken bra precis klockan åtta på morgonen, och nu kände jag mig t.o.m. utvilad trots att jag absolut inte kan vara det, han har varit väääldigt gnällig inatt, men nu sista stunden sov han faktiskt från fem-halvsex til åtta. Kanske därför jag känner mig utvilad, nästan 3 timmar sammanhängande sömn, wohooo!!

Dessa förbaskade tänder, Devin som brukade sova hela nätter alternativt vakna max en gång vid 3-4-tiden.
   Jaja, det är nog bara att acceptera att det är så, och gå och lägga sig tidigare om kvällarna ;)



Idag blir min storkille hela 4 månader. Ja jisses, jag tror att för exakt 4 månader sedan stog jag i duschen på förlossningen, men jag är inte riktigt säker. Kan hända att jag redan duschat och blivit flyttad till förlossningsrummet (rum nr. 4) jaja, i vilket fall hade jag jädrans ont. Några timmar till så hade jag Devin på bröstet, 7 timmar och 45 minuter för att vara exakt.

Tand nr. 1



ÄNTLIGEN har den första tanden spruckit igenom. Denna veckan har varit väldigt jobbig för både Devin och oss, nu är det bara den andra kvar, kanske den redan är uppe i morgonbitti.
   Det lustiga är att den tanden som ikväll sprack igenom var inte den tanden som började kännas/synas först, utan det var den som kom nån dag senare. Så kan det vara.

 Nu hoppas vi på att han får "vila sig" tills nästa omgång tänder kommer.



Jag skall försöka få en bild på den imorgon, får se hur jag lyckas med den saken, han är inte direkt supervillig att visa upp sin fina tand =)

Martin aaarg +bilder

Eller arg är väl att ta i, men väldigt irriterad är definitivt ingen överdrift ;)


Ja, först och främst blev det på tok för sent inatt. Det resulterade i att jag inte vaknade dem 2ggr Devin gnydde och ville ha nappen. Jag har ett vagt minne av att en irriterad Martin kastar sig ner i sängen och fräser åt mig:
-Du måste för fan lära dig att vakna då pojken grinar.
   
Då var det tydligen andra gången han hade gått upp och satt i nappen igen. Men jag hörde verkligen ingenting, var så himla trött.

Lite roligt var det även att Martin sa att jag måste lära mig vakna då pojken grinar. Hallå, vem är det som tar honom varenda natt i vanliga fall? Jo det ska jag tala om för er -JAG! (Och normalt hör Martin honom ALDRIG under vardagarna, på helgerna dock brukar han ta honom nattetid) Så nog tusan kan jag vakna då han gnålar om nätterna, denna gången inräknad har det väl hänt max 4ggr att jag ej vaknat.
   Men jag förstår honom, vi har ju faktiskt en överenskommelse att JAG tar honom de nätter då han ska upp och jobba, och hans klocka stog på 3.45, så SÅ sugen var han nog inte på att kliva upp ;) Men men.. det är historia nu!

Kan börja med att berätta att det blev ingen promenad igårkväll, jag hann bara så mycket som ut genom dörren påbylsad med reflexer, (även rambo hade fått sig en reflexsele) mössa, iPod m.m. då jag hör min lilla skrutt gallskrika inne, han brukar aldrig skrika så hysteriskt på nätterna, bara smågnälla liksom, men nu då mamma tänkte få sig en härlig kvällspromenad, då ska man gallskrika. Martin var helt överflödig, det var bara jag som dög. Tror faktiskt inte att han var riktigt vaken, för jag bar ner honom till köket så att Martin kunde somna om, och först då öppnade han ögonen, och så fort han gjort det började han titta sig omkring och då blev han helt lugn igen och skrattade t.o.m. litegrann. Han hade nog en hemsk mardröm kanske?!

Jag kompenserade det dock med två promenader idag. En på förmiddagen innan Martin kom hem, sen en lite längre då han kom hem! Så skönt så.

Till middag åt vi suuupergod mat, vi fick nämligen älgkött av farmor och farfar igår, vi skar upp steken idag och gjorde en gryta med morötter, lök och viltkrydda. Så gott det blev, och MYCKET, vi har mat för hela helgen och en matdosa också. Gott med älg.


Imorgon ska jag följa med Mamma, Ulf och Linnea till Hammarstrand och fira Ulfs pappa som fyllt år, trevligt med en litn roadtrip! Skall vara i Matfors vid kvart i elva imorgon förmiddag, trevligt trevligt!

På söndag ska jag och Martin åka till farmor (MIN farmor) och hämta en frysbox vi fått av henne. Vår lilla frys är så full nu att inte ens en ärta skulle få plats!




Nu har jag tagit några bilder som jag ska dela med mig till er.

Här har han på sig sin nya pippi - dregelgrejj. Han fick även två andra, bilder på dem kommer allt eftersom han använder dem. Och då det rinner konstant ur hans mun nuförtiden kommer dem verkligen till användning.
 



På sitt lektäcke









Bortse från min glåmiga nuna, det jag ville visa er är vad stor han har blivit. Tänk, det var inte längesedan han bara var en halvmeter lång, nu närmar han sig de sjuttio med stormande steg.  (Var 67cm på förra mätningen och vägde 7400gr)


Här skulle han till å sova. (Jag vet att nappen är lite "tjejig" men vi blev i akut behov av en ny napp och de hade bara vita ((Vi använder bara detta märket)) Som tur är väntar jag en ny med posten nästa vecka)



Iväg till drömmarnas land





Återkommer lite senare!



Ja, jag måste ta mig dagliga promenad nu, så jag skriver lite senare. Blir det för sent skriver jag imorgon istället, ni får stå ut utan mina inlägg ;)

Devin är iallafall supermammig och har det allmänt jobbigt. Försökte sätta honom i Martins famn förut, men nej se det gick absolut inte. Han skrek hysteriskt som om kniven satt i honom tills jag tog upp honom. Har väl blivt på detta viset nu när Martin legat borta, han är inte van att ha pappa hemma.
   Sen tror jag att det faktum att tänderna är på väg upp och han har jättejobbigt med dem, samt att han är övertrött har en stor roll i det hela.
   Nu måste jag gå och försöka få honom att somna, sen ska jag ge mig ut på en promenad.

Återkommer


wohoo, jag vann =)


Mössan och vantarna i förra inlägget blev mina för ynka 20kr. Vilket kap!!

Endast använda några få ggr. Åh vad jag längtar tills jag får dem =)

Som vanligt



Ja i vanlig ordning sitter jag kvar här fast jag har lovat ig själv att göra annat. Fastnade vid tradera (Som VANLIGT)
och jag bara måste skriva om mitt snart och fölrhoppningsvis fynd:

Mössa & vantar från H&M! Nyskick!

Jag fastnade för denna mössan sist jag var på H&M men då hade dem ingen bra storlek (68 var på oook för stor) Och den var slutsåld på internet. Nu hittar jag denna auktion med både mössa och vantar i storlek 62 för endast 20kr. Jag har lagt maxbud på 30kr hittills (Men än står auktionen i 20) så nu ska jag gå och duscha och se om jag vinner eller ej. Men jag HOPPAS. För jag gillar denna mössan supermycket.

Stora staden


Dit beger jag mig imorgon.

Jag och Sanna ska åka till stan/birsta imorgon. Jag måste ha kläder i stolek 74 till Devin. Vi har i stort sett ingenting och han växer snabbt som tusan nu, så han kan snart inte ha 68 längre. Dessvärre har jag inte så mycket att handla för imorgon, men lite ska jag nog kunna avvara hoppas jag.
  Måste handla lite mat också!

Jisses vad min lillfis är grinig, han har aldrig varit såhär förut, men jag är näst intill hundra på att det är bissingarna som spökar. Den ena är sååå så nära att spricka igenom.
Han har varit jättemammig hela dagen, har inte fått sätta ner honom. Och vila, det är överskattat anser han. Så ikväll somnade han före halv åtta, var nog kanske redan vid sju. Hoppas att han sover bättre inatt än han gjorde natten som var.

Jag ska bara gå och duscha nu sen ska jag knyta mig. Försöker vända tillbaka dygnet serrni. Igår la jag mig mellan halv nio och kvart i nio, duktigt va? Det går bra nu när Martin jobbar förmiddag och går och lägger sig den tiden, värre blir det nästa vecka d¨å han har eftermmiddag och kommer hem sent på natten, jag brukar vilja sitta uppe tills han slutar så man hinner träffas lite.

Ni får ursäkta de bildlösa inläggen. Men det är så att jag har legat på latsidan vad det gäller kameran. Ska dock försöka knäppa några bilder imorgon.

Idag gick vi ca. 4km före middagen, sköönt! I början höll vi ett väldigt raskt tempo, men sedan lugnade vi oss och gick och pratade istället. Det är så jobbigt att prata då man har fullt sjå att andas ;) Men men, huvudsaken man är ute och rör på sig, och vad trevligt det är att gå och prata bara. Annars blir det inte att man pratar så mycket, när man är hemma håller man ju ofta på med sitt. Martin brukar t.ex. meka med gräsklipparen medans jag städar, lagar mat eller sitter vid datorn.  (Detta scenariot sker ju alltså inte varje dag, det var bara ett exempel)

Återkommer imorgon med mina (förhoppningsvis) inköp samt lite bilder =)

BVC - Mammagrupp


Nu ska jag snart bege mig till BVC där det skall hållas Mammagrupp. Vi är 5 st förstföderskor som är inbjudna, inte särskillt många, men det ärrätt skönt att vi inte så många, lättare att få kontakt då.

Jag har lite klädbestyr för tillfället, jag skall ha min svarta kofta, men bandet man drar i midjan är spårlöst borta, kan inte för mitt liv begripa vart det har tagit vägen. Jag vet att det har hängt på garderobsdörren förut, sen skulle jag flytta på det då jag dammsög och det måste jag verkligen ha gjort, för nu är det borta. Får ta ett lila "band" istället. Lär se skojjigt ut, men det struntar jag i.

Jag ska promenera dit bort ju, då jag inte har någon bil (blev förresten en dyr historia) så risken finns att jag kommer bli blöt, ser ut som om det skulle kunna börja regna när som helst, men då får det göra det, jag skall gå =)

Nu måste jag gå ner och väcka min lilla plutt som ligger och vilar, ska ge honom lite mat, ny blöja och rena kläder, sen ska vi gå (tänkte gå dit lite tidigare och passa på och väga honom)

Förresten, måste bara uppdatera ang. hans tand. Den har snart spruckit igenom, idag syntes den väldigt väldigt väl. Även att jag såg igår att det är två tänder som är på G, båda tänderna nere. Men den andra är liiite längre ner än den första. Får se hur tätt dem kommer.




Här hade lillfisen feber och låg och vilade i soffan. Var väl ca. en vecka sen!


Kort inlägg

(Även detta bildlöst då tid fattas)

Kort sammanfattning av dagen: Städat lite, hälsat på Kattis, handlat, städat lite till, lagat mat (ugnskokt kyckling, vitkål och wookade grönsaker) gått 5km, lämnat iväg BMW:n för service.
Ja det är väl dagen i kort!
Idag började vi ju vårt "nya liv" ;) Så det blev relativt nyttig mat (var väl bara dem wookade grönsakerna som inte var jättenyttiga.) och en härlig promenad på 5km. Normalt hatar jag ju att promenera, händer ju ingenting. Men när man går båda två så går det riktigt bra. Och tänk så skönt det är då man kommer hem ;)

Imorgon är jag billös (som vanligt) för då åker bilen in på service (vi lämnade den till B ikväll som skall ta in den imorgon till sitt jobb ) så det får bli en pomenad till BVC (mammagrupp)
Sen blir det en prommis till babysången på onsdag också (även om vi fått tillbaka bilen), det är ju inte särskillt långt, så jag kan lika gärna gå ju!

Efter DET ska jag få tummen ur arslet och hmta kläderna jag vunnit av Michaela, jag skäms över att jag inte gjort det tidigare. Men allt har verkligen gått emot mig då jag väl tänkt göra det (Biltrassel, tidsbrist m.m.) Men på onsdag eftermiddag/torsdag/fredag SKA de bli av. Då har jag inga ursäkter för att inte göra det. =)

Nu måste jag i vanlig ordning väcka Martin som sitter och sover i fåtöljen så att vi kan gå och lägga oss.

Måste bara berätta att jag inte har ätit något sen klockan 18 idag. Man ska ju inte göra det, och i har sagt att efter 18 blir det ingenting att äta. eller jo, en frukt kan man väl ta, men det är bäst att börja ordentligt =)

Nu måste jag gå och lägga mig s¨å jag får vakna och äta frukost nån gång, är så rackarns hungrig ;)

Natti

Denna är nu min..

Ja, eller snart iallafall!

Make Up Store - sminkväska för penslar/skuggor turkost kroko

32kr

Ny bana


(Går inte att ladda upp bilder, så det blir dessvärre ett bildlöst inlägg)

Imorgon börjar vårt nya och sundare liv ;)
Nu är det äntligen slut med bortaliggning på ett bra tag och därmed början på vår viktminskning.
Det blir ingen superdiet eller bantning, utan helt enkelt sunt förnuft och mycket motion. Jag klarar inte av att säga nej till en massa god mat (Okej, under veckorna kan man ta det lite lugnt med maten men på helgerna vill jag äta gott, vad ska man annars leva för? ;)  )
    Jag undrar just hur det kommer gå för mig, jag har så dålig karaktär ju. Och gå hemma hela dagarna med en massa mat som lockar i kyl, frys samt skafferi.. Ujujuj, kommer bli hårt! Men jag tänker verkligen försöka, aldrig någonsin har jag varit såhär taggad.

Tänker inte sätta något mål riktigt ännu, eller jo: ca. 20kg är ju mitt slutgiltiga mål. Men det är lite väl häftigt, man måste ha mindre mål också. Men innan jag vet hur det kommer att gå och så vill jag inte sätta något. Risken är alldeles för stor att jag sätter för höga krav och att jag inte kommer nå dem, då blir jag frustrerad och lägger av. Så vi får se hur det går helt enkelt. Men imorgon har vi invägning jag och Martin, sen kommer vi att väga oss veckovis!
Jag längtar !

Nu sitter vi och ser på film, eller, Martin sitter och snarkar i fåtöljen och jag sitter som vanligt vid datorn. Vi i ett nötskal.


Mina traderaauktioner går rätt bra. Hoppas på att få in en 400-600 här i dagarna. Dock lär det gå till mat alltihopa, har det inte särskillt "fett" på pengafronten nuförtiden.

Nej, nu vaknade Martin så nu ska jag gå och borsta tänderna så vi kan gå och läga oss!

Natti

Såå.. trött!


Jag är så trött så ögonen ramlar igen på mig.
Men jag ska skriva ett kort inlägg innan jag gör kväll!

Dagen:
Efter att Martin stuckit iväg till Umeå skrev jag ut dopinbjudningar, så på måndag/tisdag har ni dem i lådan. Vissa fick dem redan idag då jag lekte postbil =)
    Sedan stack vi till farmor där vi fikade, plockade lite potatis samt fick en massa frysta bär som hon plockat. Devin fick sig en fin tröja också, även Oscar kommer att få en likadan ;)

När vi kom hem somnade Devin, eller han somnade redan i bilen (vid halv fem-kvart i fem tiden) så jag hann röja undan i köket, laga mat, äta maten, städa undan efter matlagningen och läsa lite bloggar. DÅ vaknade han, han hade då sovit närmare 3 timmar vilket aldrig har hänt mitt på dagen förut. Skönt för honom iallafall!

Då vi smält maten (wook med fläskfilé, grönsaker och nudlar +vitlöksbröd) stack vi iväg med de inbjudningar jag skulle leverera själv, gick rätt fort! När vi kom hem dukade jag upp en buffé med chips, dip, dricka och andra godsaker på vardagsrumsbordet. Men vi var så mätta båda två (syrran är ju här som bekant) så vi orkade knappt någonting. Blev lite tv-tittning bara, men Linnea blev trött rätt fort och gick till kojs.
   Nu är det min tur att gå coh lägga mig, är så rackarns trött, vilket är bra, kanske blir ordning på min dygnsrytm tillslut också!

Tanduppdatering: Den har fortfarande inte spruckit igenom riktigt ännu, men känns väldigt, väldigt väl. Är nog inte länge kvar nu skulle jag tro. Han är väldigt bekymrad över situationen i munnen, tuggar på underläppen och gör kostiga miner och äter EXTREMT mycket på händerna. Han har ju ätit på sina händer ända sen han kom underfund med att dem fanns där, men nu har det sannerligen gått till överdrift. Dem är inte torra en enda minut under dagen. Russinfingrar hela tiden.

Näni, nu är det nog dags att krypa till kojs, det är ju en dag imorgon också, som man brukar säga ;)
Imorgon ska jag förresten buda på en auktion som jag är väldigt intresserad av:

Nytt från MAKE UP STORE! 2 st ögonskuggor!

Även detta vill jag ha:

make up store ögonskugga

Denna också
Make Up Store - sminkväska för penslar/skuggor turkost kroko

En TAND =)



Idag då jag kom hem från Birsta (Där jag och Cissi varit) var Devin superduper trött, men han kunde inte få ro till att somna, han bara grinade och grinade.
Somnade till i 15 minuter, men det var nog allt. Sen kom farmor & farfar och hälsade på och farfar la märke till att Devin tuggade väldigt mycket på sina läppar och tunga, jag började då rota runt i munnen och mycket riktigt, där är en tand =) höger nertill (från hans håll alltså. Vänster nere från vårt håll) Den har inte spruckit igenom helt och hållet ännu, men den både känns och syns (blev tvungen att lysa med ficklampa för att se ordentligt, haha) Får se när den spricker igenom.
  Han fick en alvedon i förebyggande syfte nu innan vi lade honom i hans säng!

Tänkte bara berätta det. Nu ska vi se på shrek 3

(Är barnvakt åt syrran i helgen)

Det löste sig förresten!



Ja, min tvist med phonehouse är nu förhoppningsvis över. Dem fick göra nån specialare så att kag kan få det jag skrivit under på. (Tydligen var kampanjen över och de kunde inte registrera mitt nuvarande avtal)

Jag skall alltså få den telefonen som det var tänkt att jag skulle få och telia till vänner 69kr/mån (bunden i 12 månader istället för 18månader som det egentligen var tänkt) Måste bara skriva under ett nytt avtal så borde telefonen komma sen. Hoppas verkligen att det inte dröjer för länge. För nu är jag sannerligen trött på att bråka med dem. Men det lönade sig att hålla på sin rätt iallafall!

Godkväll


Sitter för tillfället i soffan och funderar på att gå och lägga mig. Ids inte sitta uppe nå längre!
Kanske man ska börja vända tillbaka dygnet snart? ;)

Devin har varit lite grinig idag på eftermiddagen, men jag tror det var för att han var så rackarns trött, trots att han sov över 2 timmar på eftermiddagen. Men men, är man trött så är man!







Min lilla knubbis =)

Mat?


Vad ska vi äta till middag tro?
 Jag föreslog pannkaka, tänkte att Martin ju kunde köpa med sig mjöl hem då han ändå skulle iväg o köpa jultidningar. Men neej det gick inte, han skulle ju ta fyrhjulingen dit. Jaja.. Så pannkaka blir det inte, Martin vill ha nåt med pasta, men vatusan, jag har ju ätit pasta hela veckan. Är inte särskillt sugen på det idag igen.

Väntar just nu på att phonehouse ska ringa upp, hon lovade att ringa tillbaka under dagen, men dem går hem klockan 18, så nu är det bäst hon ringer. Men jag vet att det kommer sluta med att jag ringer dit. Ååh vad allt ska krångla, allt bara för att de klantat sig. Jag förstår inte varför jag ska behöva lida för deras jäkla misstag?

Nä, nu ska jag gå ner och klura på någonting att äta medans Devin sover

Tidigare



Martin kommer hem tidigare än jag trott att han skulle göra.
Han skulle bara vakna till sig och sen ta tankvagnen och åka hem, trevligt trevligt!!
Då gör det inte så mycket att han blir borta Lördag och söndag, för då kan vi ju umgås idag och imorgon istället.

Nu mina kära vänner, bekanta och totala främlingar ska jag göra mig iordning för mammagrupp. Men jag återkommer senare idag! Kanske går det även att ladda upp bilder då?!

Myskväll



Devin var så himla mysig ikväll, när jag skulle lägga honom blev han helt plötsligt "jättepigg" (Han var förmodligen övertrött) och bara låg och skrattade i sängen, så vi låg och myste ett tag innan hans ögonlock blev för tunga för att hållas uppe.

Nu sover han sen ett par timmar tillbaka, jag sitter i soffan med en skål popcorn och ska nu se nyaste avsnittet av Greek. Jag är redan inne på säsong 2 avsnitt 2, fuskis =) Sen ska jag nog lägga mig, imorgon är det ju mammagrupp så det är bäst man kliver upp i tid.
    Inatt (Natten som var alltså) somnade jag inte förrän klockan var efter 3 och  sen vaknade Devin klockan 6 tror jag (Han somnade visserligen om, men ändå) och klockan 7.30 var det bara att kliva upp för att hinna med babysången idag =)
 Så jag är lagomt mosig i huvet nu. Flera timmars bråk och stök med Phonehouse, som förövrigt slutade i tårar från min sida (Jag har en tendens att grina då jag blir arg och frustrerad, ytterst irriterande då man försöker få nånting sagt) hjälpte inte till mitt välmående direkt. Så det blir alltså sängen direkt efter Greek.

Min dust med Phonehouse är inte över ännu, ooh nej! Imorgon skulle en tjej vid namn Mia ringa upp mig, jag ska då kräva att få tala med hennes chef eller nån annan som är högre i rang än henne. Värdelös service på det stället, värdelösa människor. GAAAH, jag blir så arg bara jag tänker på det. Jaja, spara den energin till imorgon, den lär nog behövas då!

NU: Greek

(Vafaaasen, det går fortfarande inte att lägga upp bilder, nån annan som har samma problem?)

Vet ni? Nu har jag tröttnat!!!



Ja, tröttnat är milt sagt. Jag pratade just med Telia och Phonehouse har fortfarande inte fått iväg det förbannade jä**a avtalet. Hur länge ska jag måsta vänta? Jag skrev på i JULI och fortfarande har INGENTING hänt. Sitter just nu i telefonkö till phonehouse och nu ska jag kräva att de åtgärdar det idag, och de 150kr jag skulle få som ersättning för att det dröjt så länge (detta var för 2 veckor sedan) kan de dubbla.

Jag blir så förbaskat vansinnig på dem!

När ska den komma?



I flera veckor har jag väntat med spänning då postbilen kommer. Är min telefon med idag tro? Men neej, så var fallet även idag! Jag sitter just nu i telefonkö till Telia för att höra hur jädrans länge jag ska måsta vänta (På nya abbonemanget alltså, telefonen ska phonehouse skicka, så dem ska jag ringa och tjata på sedan).
-Beräknad väntetid är 36 minuter. Jippie

Men lite roliga saker var det iallafall i postlådan, bl.a. klädpaketet jag vann från tradera, med bamsetröjan o det, jättefina kläder. Fick även korten från stjärnstudio, åh vilka fina bilder. Vill behålla allihopa ju =) Ska se vad Martin tycker då han kommer hem

- Du har plats 75 i turordning

Jag är nyss hemkommen från babysång, det var jättetrevligt att komma hemifrån ett tag och hitta på nånting, speciellt med andra mammor. Imorgon blir det mammagrupp, nu äntligen börjar det hända lite grejjer =)

Nu måste jag äta lunch, måste passa på medans Devin sover, man vet ju aldrig när han tänker vakna. Vet dock inte  ritkigt vad jag ska äta. Funderar på att göra något med bacon, har så mycket i frysen nämligen.
Sen ikväll MÅSTE jag fixa mina naglar. Jag riktigt skäms över att visa upp dem. ofilade, ovårdade och nagellack som slitits av. Ser för bedrövligt ut. Men nu har jag äntligen hämtat igen mitt favoritnagellack så nu ska jag måla =)

NU: Luncha

Varför ?


Imorgonbitti ska jag upp "tidigt" Måste ställa klockan på 7.30 för att hinna med mig.
Kan ni då tala om för mig varför jag sitter här nu när klockan börjar närma sig 2-slaget?!
-Nej jag tänkte väl det. Jag har själv ingen bra förklaring. Men jag kan börja med att skylla på det faktum att jag satt ut en massa nya auktioner på tradera, lite mammakläder, filmer, en rabattkupong m.m.

Imorgon blir det babysång, spännande! Jag och Sanna ska dit och sjunga ;) Roligt att träffa lite andra mammor och lite nytt folk. Börjar bli lite tråkigt att ha "Birsta" som enda intresse. Det är framförallt ett ganska dyrt intresse, nog skulle det vara mycket billigare och trevligare att träffa lite folk och bara umgås ibland! Men Birsta kommer jag alltid att hålla kärt, nya kompisar eller ej ;)

Jag körde bilen till Martins kompis Björn förut. Han ordinerade: Ingen Bilkörning!!
Rackarns.. Men han skulle se om han kunde ta med sig bilen till stan på Torsdag för nya hjullager och eventuellt upprustning av bromsarna.
Jag kunde köra nån liten vända på byn (Typ ICA eller så) Men ABSOLUT ingen birstatripp. Han var noga med att poängtera sistnämnda, han vet hur ofta jag är där och ränner, haha!

Jaja, nu ska jag och katten gå och lägga oss. Blir som sagt en tidig morgon imorgon!

Försökte ladda upp en bild men det går inte =(

Meh.. Jag vann =)


Jag blev så förvirrad när jag gick in och läste mina kommentarer nyss. Det stod grattis till vinsten i några av dem, och jag blev så undrom vilken vinst de menade. Tradera kanske? Men nee, det är väl ingenting att gratta för. Men sen kom jag ju till inlägget som förklarade att jag vunnit en tävling. Kan ni tänka er, nu har jag vunnit två tävlingar, helt otroligt. Jag valde en blöjautomat denna gången:



Kan behöva en sådan i Devins blivande sovrum. Ska få hänga på skötbordet. Men tillsvidare får den hänga på spjälsängen hans i vårt sovrum precis som på bilden.



Jag är lite brydd över BVC här i Stöde, känner mig lite bortglömd faktiskt. Alla utom jag verkar ha fått veta att föräldragruppen börjar den 9:onde. Mig har de inte ens tagit upp ämnet med, eller frågat om jag är intresserad av att börja. Jag misstänker att jag bara har blivit bortglömd, för varje gång jag varit där de senaste gångerna har det varit jättestressigt. Men ändå, jag vill också va me juu =) Ska ringa dit imorgon och fråga hur det ligger till!

Idag har varit en händelserik dag.
Den började med familjemys, haha! Devin var på sånt strålande humör när han vaknade så vi låg och busade/myste med honom i en/en och en halv timme innan vi klev upp. Sen vid 11-tiden stack Martin till skogs och jag dammsög.
Efter det kom Cissi och Oscar hit, vi gick på en liten promenad ner till macken och pumpade däcken på Devins vagn, hemsk upplevelse. Jag tycker att det är läskigt att pumpa däck, SPECIELLT med en sån högtrycksmojäng. Jag är så rädd att de ska explodera.
    Då vi kommit hem från promenaden införskaffade vi oss lite mat som vi sedan smällde i oss hemma hos mig. Men dagen var inte slut ännu, neejdå, nu åkte vi ut på IKEA, där köpte jag servetter till dopet, en hushållsvåg till mina traderaauktioner m.m. gardinstänger för 9:- st ganska små och taniga, men de duger i ett par av våra småfönster. Köpte även lite mer småplock, men inget relevant. Sen stack vi till ICA MAXI, där köpte jag salt, hundmat, kattmat och frimärken.

Var rätt slut då jag kom hem vill jag lova, ja Devin också för den delen. Han somnade nästan på en gång den lilla stackaren.

Nu ikväll har jag skickat ut vinnarmail till några som vunnit auktioner av mig. paketerat varorna, samt tvättat en maskin. Nu är jag så trött så jag ser snart dubbelt. Bäst man går och lägger sig. Har faktiskt, tro´t eller ej, varit uppe den klockan 7 imorse. Devin låg och sparkade på mig så förbaskat (han fick ligga bredvid oss efter han ätit vid 5-tiden)
Jag känner på mig att han kommer vakna tidigt inatt, säkert vid halv 2- 2.. Vi får se hur det blir med den saken., Vore ju rackarns skönt om han kunde sova till imorgonbitti!

Nu ska jag hänga tvätten jag nyss tvättade sen blir det till att sova.
Återkommer imorgon!

Här är lite bilder från imorse:













Det var allt för ikväll. Vi hörs imorgon

RSS 2.0