Stressad


Jag känner mig stressad fast att jag har gott om tid, jobbigt.

Jag måste packa in alla barnen i bilen för att åka på ica å köpa alvedon till Jack, han ska nämligen ha en alvedon innan de sätter in katetern sen.
   Vi skall ju på barnkliniken klockan 14 för att sätta kateter på Jack, sen klockan 15 är det dags för röntgen där man skall föra in kontrastvätska i urinröret, man skall se om han har en sk. reflux, d.v.s. om det stöts upp urin från blåsan upp till njurarna, detta har jag väl redan skrivit tror jag, men om nån inte läst det =) Håll tummarna för att det inte är så.

Jag och Devin har ätit både frukost och lunch på samma gång, det blev smörgåsar med messmör och korvstroganoff m. potatis =) Brunch..
  Nu ska jag gå och borsta tänderna, leta kläder åt Devin, Jack & Nelia, pumpa (får ta o pumpa först annars exploderar tissarna mina) borde kanske kleta nån sorts smink i ansiktet också, ser halvdöd ut.. Tycker att ansiktet börjar anta en grådassig ton. Sen ska man väl börja packa skötväskan, flytta Devins bilstol till BMW:n, mata småttingarna, åka på ICA.. Sen ger jag mig sjutton på att klockan är så mycket att vi måste sätta fart mot stan..  

Natten gick iallafall superbra, Jack & Nelia åt klockan 22.30, sedan sov de ända till 04.15, det är rekord hittills, synd bara att inte jag la mig och sov direkt när som somnade vid halv elva, men men, fick iallafall lite mer sömn än man är van, och det var skönt.

Måste pumpa nu hörrni, adjöss!

Sliten


Har bråkat en massa med Devin nu ikväll så jag är helt slut. Ska sova närsomhelst, tänkte bara varva ner vid spotify en stund.

Idag har vi ju som sagt varit hos Cissi, barnen har härjat som tokar, så härligt å se dem leka, trots åldersskillnaden mellan Oscar och Devin leker dem otroligt bra ilag, men det har väl kanske sina förklarliga orsaker.. Ja underbara är dem iallafall. Man kan sitta och kika på dem hur länge som helst. Devin är mer skeptisk mot Amanda, kanske för att hon har lite kleptomaniska drag vad gäller nappar, och min son är VÄLDIGT rädd om sin napp, haha. Äh, dem ska nog bli kompisar dem å =)


Blir inga bilder från dagen, för jag glömde kameran, men förhoppningsvis blir det många fler såna här dagar i sommar.

Trött, sliten och nervös


Jag är trött och sliten efter en dag i Birsta, har handlat mat + en bröstpump. Ingen heldag direkt, men det tar på krafterna =) Var även in till min mormor och morfar så dem fick träffa småtrollen.

Nervös är jag inför vad som komma skall, imorgon är det dags, dagen jag fruktat i flera veckor: Martin kommer inte komma hem efter jobbet, utan nästa gång vi ser honom blir på Torsdagkväll, huuua. Kände nu när han gick och lade sig hur det vred om i magen på mig, imorgonkväll är jag ensam som sköter allting, ingen som kommer och avlöser mig på eftermiddagen då jag är på bristningsgränsen, BLÄ.. Vill inte =(
   Tvillingarna är ett heltidsjobb i sig med all pumpning å allt vad det innebär, osså Devin på det, han har blivit väldigt gnällig och mammig/pappig (mest pappig, men är inte pappa i närheten är han extremt mammig) sen bebisarna kom, vill bli buren hela tiden och sitta i knä m.m. Jaja.. Man lär få känna att man lever, det är ett som är säkert =)

Imorgon ska vi förhoppningsvis umgås med bästa kusin, tremänningarna ska få busa lite och jag ska få sällskap. Vad vi ska hitta på är i skrivande stund inte fastställt dock, men det diskuteras.

Nu ska jag testa min nya pump för andra gången, funkar helt okej, är inte samma prestanda som pumpen jag hyr, men det kan man väl inte räkna med heller (Den kostar 12-15.000 nypris tydligen!!!) Överlag är jag dock väldigt nöjd med den!
 
Blir ingen bild i detta inlägg.. Helt enkelt för att jag inte orkar. Godnatt

Morsning korsning

Devin och Jack häromkvällen


Åh vad jag hade hoppats på sovmorgon idag, blev ju rätt sent igår, även att Devin somnade jättesent och han har börjat sova till 9-tiden då han somnar sent. Men småungarna väsnades så infernaliskt där vid 7-tiden så det var omöjligt för NÅN här hemma att sova vidare..
  Men det finns dem som har det värre, Martin den stackarn klev upp efter 3 nån gång han =)

Nu har jag gått och skaffat mig planer för dagen iallafall, vi skall mathandla! Måste bara pränta ner en matlista först och sen lista ut vad sjutton som ska inhandlas, SEN SÅ =) Mamma hjälper oss idag.. Jämarns vad jobbigt det blev att handla nuförtiden, måste ju ordna med barnvakt å allt.

Just nu sitter Devin och jag och äter frukost framför tv:n, Små Einsteins som går just nu, men nyss har vi kikat på noshörningar på Animal Planet, Devin älskar Animal Planet =)

Hahah, jag slås varje dag av vad himla duktig Devin blivit på att prata.. Alldeles nyss fastnade han mellan bordet och soffan då ropade han: Mamma, jag kommer inte loss, jag svarade inte på en gång så då skrek han: KOMMER INTE LOSS MAMMA!! Förut hade han nog nöjt sig med att bara säga: Loss, Mamma.

Just nu:







Nä, nu ska jag tvätta av ungarna, byta blöjor, ta på småttingarna kläder, pumpa, packa skötväskan, skriva matlista, mata småttingarna, fixa mig själv.. 
Oj, blev visst lite andfådd bara av att skriva upp allt jag ska göra, har definitivt inte tid att sitta här =)


  


Pjuuh..



jag skulle gå och lägga mig.. Mm.. Blev visst inte så. Fastnade här vid datorn i ett misslyckat försök att snygga till bloggen lite.
  Jag skall fixa till den bättre när tid finnes, men nu är den åtminstone inte vid och trist längre..

Gör ett försök


Vet ni, inlägget jag la upp häromdagen gav mig lite blodad tand, känner mig liiite sugen på att börja blogga igen. Ibland vill man ju få ur sig saker helt enkelt, och det är ju ett bra sätt. MEN det lär inte bli superfrekvent bloggning, det är ett som är säkert.




Har varit på så dåligt humör idag, vet inte om det var vädret eller sömnbristen eller stressen.. Mest troligt är nog ändå en blandning av de alla. Jag fick åtminstone sovmorgon till 9.30, kändes inte så dock.. När man inte får mer än 2-3 timmar sammanhängande sömn åt gången så känner man sig aldrig riktigt utvilad, men men. Det var vårt val att skaffa barn tätt, (Att det skulle bli 3 barn på 2 år var väl dock inte planerat) och jag är övertygad om att när småbarnsåren är över kommer man vara glad att man har tätt mellan barnen, dem har ju så mycket utbyte av varandra. Vi får helt enkelt ta några slitiga år!

Just nu ligger små pjuklarverna våra och sover i spjälsängen vi har ståendes nere, Martin sitter i fåtöljen och sover medans jag och Devin kikar på Animal Planet. Men vi ska nog gå upp och sova nu allihopa, måste bara pumpa först samt göra iordning flaskorna med nattens första mål. Är skönt om flaskorna är iordninggjorda när man snubblar sig ner mitt i natten för å värma mjölken.
   Ska bli så mysigt att lägga sig och lyssna på ösregnet utanför.

Imorgon är det vardag igen, trist! Men jag och barnen ska försöka underhålla oss någotsånär hela veckan, allt för att undvika att bli galen här hemma. Martin sticker ju iväg på bortaliggning denna veckan, troligtvis Tisdag.
 Just imorgon har vi väl inga direkta planer, får se lite vad det är för väder och hur pigg jag känner mig. Kanske ska jag våldsgästa kusin min på Tisdag, skulle även vilja hälsa på Sanna, Micke och Oskar nånting, Oskar har ju fyllt år o allt.
Får se vad vi tar oss för, de enda direkta planerna jag har är för Onsdagen, då ska vi först på barnkliniken klockan 14, där skall man sätta kateter på lilla Jack, en timme senare skall han röntgas, då får vi äntligen svar på om han har en reflux som gör att urin stöts upp i njurarna eller ej. Jag hoppas innerligt på att så inte är fallet, för isf. kan det måsta bli nån form av ingrepp, och det vill vi ju inte såklart. Så förhoppningsvis kan vi sluta med antibiotika åt honom denna vecka också, härligt. På Onsdagkväll ska jag ta med mig barnen och åka till Lövudden för lite underhållning av Marie Söder, fika och trevligheter.

Nu har jag gått å fått sån fruktansvärd huvudvärk så nu måste jag sätta igång med allt som måste göras innan jag kan lägga mig.

Godnatt allesammans!


Lista

Här händer det verkligen inte mycket, har varken tid/lust/ork att blogga numer.. =) Men denna listan var lite rolig så jag lägger in den.




Vad heter dina barn? Jack Sven Ingvar Svanberg, Nelia Olivia Birgitta Svanberg

När var du beräknad att föda? 2:a Juli

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? Dem föddes den 14:e Juni

Hur stor var barnet vid födseln? Jack kom först och var 49cm/3060gr, Nelia kom 11 minuter senare och va 48cm/2582gr

Hur lång tid tog förlossningen? 2h från vattenavgång/första värken.

Tog du någon smärtlindring? Nopp, fanns ingen tid.

Är du tillsammans med barnets pappa? Jo gifta är vi nog minsann!

Var barnet planerat? Ja, ETT barn var planerat.. Att det blev tvillingar kom som en total chock!!

Tog ni reda på könet? Ja, fast planen var att INTE göra det. Men det är rutin att kolla könet vid tvillinggraviditeter (ett steg i ledet att fastställa om det är 1:äggs eller 2:äggs) så vi blev tillslut för nyfikna. =)

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön? -

Hur lång tid tog det för er att bli gravida? 2-4 månader, minns inte exakt.

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Nej sannerligen inte. Hade panik över namnen i 9 månader =)

Hade du en svår graviditet: Mycket!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja, hör å häpna. Haha! Men inte än på flera år.

Har du fått några bristningar? Precis hela magen, Ser ut som ett shackbräde, bristningar åt alla håll och riktningar.

Var du nervös inför förlossningen? Fram till vattenavgång -Inte ett dugg, efter vattenavgång - Ja i kanske 3 minuter, sen hade jag för ont för att orka bry mig.

Hade du några cravings? Bensinångor (!!!) Har inte släppt än

Hur reagerade du/ni när du plussade? Glada såklart.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid? 4v.

Hur mycket gick du upp i vikt? 11kg

Hur länge ammade du? "Ammar" än. (Pumpar ur och ger i flaska.)

Vem är barnet mest likt? Förmodligen Martin, men än tycker jag inte dem är lik nån just!

Vad är det bästa med att ha barn? Det är ju allt, svårt att förklara för nån som inte har barn, och dem som har barn förstår precis.

Vad är det sämsta med att ha barn?
Oron som man numer mer eller mindre alltid går med.

Är ditt barn döpt? Nej

Hur gammal är barnet nu? En dryg månad




Samma Lista men för Devin:



Vad heter ditt barn? Devin Eino Kristoffer Svanberg

När var du beräknad att föda? 25:e Maj

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? Nej, 13:e Maj

Hur stor var barnet vid födseln? 50cm 3605gr

Hur lång tid tog förlossningen? Från vattenavgång/första värken 16h

Tog du någon smärtlindring? Nej

Är du tillsammans med barnets pappa? Ja

Var barnet planerat? Japp

Tog ni reda på könet? Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön? Hoppades innerligt på pojke, men hade inga känningar

Hur lång tid tog det för er att bli gravida? 3mån ungefär

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Nej, men vi hade några förslag, däribland Devin

Hade du en svår graviditet: Nej det hade jag inte, men jag hade en väldig foglossning fram till vecka 30, sen blev den faktiskt bättre.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? -- Svarat på första listan redan

Har du fått några bristningar? Magen

Var du nervös inför förlossningen? Ja liite, men mest förväntansfull

Hade du några cravings? Citrusfrukter och frukt i största allmänhet.

Hur reagerade du/ni när du plussade? Glad

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid? 3v

Hur mycket gick du upp i vikt? 7-8kg

Hur länge ammade du? 5.5mån, sen tvärvägrade Devin

Vem är barnet mest likt? Mig som barn, Martin som vuxen, även farfar.. Eller kanske mest farfar =)

Vad är det bästa med att ha barn? Svarat redan

Vad är det sämsta med att ha barn?
 -II-

Är ditt barn döpt? Ja, 4/10 -08 I Stöde kyrka, då vi gifte oss..

Hur gammal är barnet nu? 2år


RSS 2.0