41 frågor

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, SYO-konsulenter, journalister, religionslärare.

Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.


Gör testet här

Tänk på detta mina vänner:


Man skola icke fisa om man intagit laxerande medel.

-Ordspråk av Ellenor.




Vårt mobila bredband har kommit. Men jag har inte hämtat ut det ännu. Får se om de är villiga att lämna ut det till mig, det är ju adresserat till Martin, men det har gått förut, så kanske det går nu å!

Annars funderar jag på att åka till Birsta, skall köpa våtservetter (5 för 95:-, Natusan alltså) och en lampa till Devins rum. Jag och Martin fastnade nämligen för en supergullig lampa på K-Rauta, men den kostade 599kr. Vi ville även ha vägglampan i samma serie, men den kostade också 599kr. Det tyckte vi var lite väl mycket, men tänkte att vi kunde ju spara ihop i nån månad och sedan köpa den/dem. Men igår såg jag att lampan vi ville ha är på rea nu för 299kr. Så jag ska nog köpa den =)

Behöver också handla lite mat. Skall köpa en massa grönsaker och andra nyttiga saker. Nu jäklar är det färdigt med frosseriet under vardagarna. lör-sön klommer vi fortfarande att äta gott. Man kan inte ta bort allt lyx, det är min teori iaf. =)

Ursäkta avbrottet!



Har varit i stugan i helgen!

Nu har Devin spenderat sin första helg i stugan! Det gick jättebra, förutom att han vaknade mer eller mindre varannan timme under nätterna. Men jag skulle tro att det var lite ovant för honom att vara där och att det var därför som han sov oroligt. Nu har han sovit sen 21.30 och jag räknar med att han böe vakna vid 02-03.30. Nästa mål brukar vara vid 06. Men ibland slår han till och sover längre än så, en morgon vaknade jag och Martin av oss själva vid 7.40. Jisses vad förvånad man blev då, men det var inte det värsta. Det var att han ville inte ha någon mat förrän klockan blev 9. Han vaknade vid 8, men åt som sagt inte förrän 9. DET har aldrig hänt tidigare! Men jag hoppas på flera sådana mornar.

  Särskillt nu med tanke på att imorgonbitti åker Martin till skogs och kommer hem först natten till fredag. Så kommer det att hålla på nu i närmare 2 månader. Känns lagomt roligt, INTE!!! Har ju vant mig nu att ha honom hemma, under hela hans semester har han tagit alla nattliga blöjbyten. Allt jag har behövt gjort är att sätta mig upp i sängen och dra fram tissen. (Hade legat och ammat om Devin tyckte om det, men han är inte så förtjust i det) å man har blivit lite bortskämd. Men det är det slut med nu, fr.o.m. inatt är det min tur att kliva upp!

   Och just därför skall jag gå och lägga mig nu så man hinner få sig nån timmes sömn innan första matningen!

Jag lägger upp lite bilder imorgon tror jag. I lördags var jag och Devin hemma hos min gammelmormor och knäppte kort. Vi är nämligen 5 generationer nu. Så inom kort kommer ni att kunna se oss i tidningen förmodligen =)

Äntligen är lusten tillbaka.




Och då talar jag inte om sexlusten.. Nej nej! Städlusten är det jag menar. Innan Devin kom så städade jag och donade här hemma mest varje dag. Tyckte liksom om att hålla iordning. Men sen kom Devin och all ork bara försvann, ville ju självklart ha städat här hemma, men det fanns NOLL ork till nåt sånt. Inte ens då man började känna sig som människa igen efter förlossningen började städlusten komma tillbaka. Sen gick jag och blev sjuk i gallan och om jag hade haft ett uns av städlust så försvann det då isf.
    Men NU.. Nu har den kommit tillbaka, äntligen! Ett tag blev jag rädd och misstänkte att den aldrig skulle komma tillbaka, kändes som så förut. Men nu tycker jag att det är roligt att hålla iordning hemma igen. STORSTÄDA är inge roligt, men att liksom hålla efter, tvätta och dammsuga känns bara bra. Bara man inte låter det gå för långt, för då blir det jobbigt. Men nu ska jag försöka hålla efter hela tiden så det slipper bli ett bombnedslag som man måste ta reda på!

Igårkväll var jag iväg på loppis i Norrhassel. Där var inte mycket att se. Mest barngrejjer och julsaker. Inget som jag för tillfället är intresserad av! Så de bidde inget för min del. Men jag åt en korv iallafall. Sen började det vräka ner regn och åska, då blev det inte så trevligt längre. Plus att myggjävlarna bet mig nåt kopiöst på benen. Fick fler myggbett igårkväll än vad jag haft på hela sommaren hittills. 

Efter maten idag tog vi oss en promenad ner till "farmor och farfar". Där bjöds på kaffe och kaka och trevligt sällskap. Härligt med en promenad på maten sådär. Inte för att det är särskillt långt eller så, men det är skönt att få röra på sig lite. Blir ju mest att man är hemmavid nuförtiden. Eller så är jag och ränner i Birsta, men det är ju inte samma sak som att promenera här hemma. Även om man kutar omkring i affärer som en tokig.  

(onödig fakta:

nu somnade Martin i fåtöljen.  )

Imorgon skall vi åka till stugan, ska sova där i helgen. Det blir trevligt, svärmor har ju gjort iordning Devins rum där, städat ur all bråte som var där förut, tapetserat, satt upp gardiner och en blomma i fönstret. t.o.m. ställt iordning ett skötbord och ställt in. Hon är för bra min svärmor. Osså har vi ju vår resesäng som min käre kusin gett oss, blir nog ytterst trevligt.
     Men på förmiddagen tänker jag åka till Birsta. Måste få min dos av Birsta varje vecka, annars blir jag för rastlös. Jag vet att folk tycker att jag ränner där för mycket. Men det är som min hobby, jag har ju inga andra hobbys som tar upp tod eller pengar. Så jag kan gott åka till Birsta och glo en gång i veckan eller två. Även Martin tycker att det är helt okej. Han har ju sin hobby (Spela gitarr och åka fyrhjuling, dock inte samtidigt) Så varör skulle inte jag få ha min!? Man måste ha en hobby tycker jag, om det så bara är att åka till Birsta ibland. Man måste komma ifrån och göra något för sig själv. Vara lite ego. Annars mår man nog inte bra i längden skulle jag tro!


                                                        TADAAÀ


                                          
Dubbelhakan våran, hihi!
(Hahaha, nu ser jag min näsa i vänstra kanten. Snyggt =) Även att man ser ner i min u-ringning!)

Calippo Refresh

 


En sådan ligger i frysen och väntar på mig. Jag e så rackarns sugen på den NU, men jag vill vänta tills Martin kommer hem. Annars kommer han äta sin då han kommer hem och då sitter jag där utan glass och avundsjuk förståss, så då väntar jag hellre. Har ju faktiskt en godispåse framför mig som jag kan nalla ur tills han kommer. Dock är jag inte så sugen på godis. Jag åkte till ICA efter maten enkomt för att köpa godis, fick ett sånt otroligt sötsug. Men efter att jag kom hem försvann suget.

Åh.. Nu tycker jag att jag hör Martin.. *hoppas*

Devin sitter bredvid mig i sin babysitter och sover. Han somnade först i min famn, så jhag la ner honom i resesängen vi har uppställd här nere, men icke sa nicke, därville han inte alls sova. Så jag fick sätta honom i sittern, och där somnade han omedelbart. Lustig kille =)

Kollar på allsång på skansen. Kan bara säga att det var bättre förr. Men i brist på högkvalitativ tv-tittning för tillfället får det bli allsång.

Idag har jag städat lite här hemma, mest blivit småplock bara. Men det gjorde faktiskt ganska stor skillnad.
(haha, Devin skrattar just nu i sömnen.)
Tvättat en massa har jag gjort. Men tyvärr ligger allting (utom en maskin som hann torka ute) för tillfället i Devins badbalja och väntar på att hängas. Blev ju lite väl blött ute för att hänga tvätt. Men nu har det klarnat. Dock är det så sent, så jag vet inte om jag vill hänga ut det. Kan ju komma mer regn under natten. Vad vet man? Tror jag hänger det som får plats inne, sen så väntar jag med resten till imorgonbitti.

Det var nog inte Martin jag hörde =(

Nej, nu ska jag se en film på Showtime. Är verkligen bara skit på tv nu. Längtar till Torsdag då det är Reaper. Det är tv det =)

Natti natti!

Snoret rinner..


Denna jäkla pollenallergi! Jag nyser och nyser och nyser, näsan har förvandlats till en kran som ständigt står på. Sånt där vattnigt rinnsnor som man inte kan hålla inne utan det bara rinner hur mycket man än försöker dra in det tills man kommer till toan där snytpapper finnes. Men men.. Ögonen kliar iallafall inte, har Livostin ögondroppar. Apoteket på sjukhuset hade inga tabletter mot pollenallergi som man fick äta medans man ammar. Dumma apoteket, jag förbannar dem varenda gång jag får en nysattack följt av en galen klåda i halsen!!

Jag och Devin klev upp tidigt imorse, 5.20 eller nånstans däromkring. Jag tänkte verkligen inte kliva upp, brukar normalt somna om efter detta målet. Men han var på så himla bra humör, låg bara och skrattade jättemycket. Så jag bad Martin hämta videokameran och vi filmade honom ett tag. Sen passade jag på att kliva upp medans orken fanns, jag har nämligen startat ett projekt nere: STÄDA.
   Ser förjäkligt ut här.
 Har även tagit fram strykbrädan, nu skall gardinerna strykas. Jag strök dem inte innan jag hängde upp dem, för normalt brukar dem hänga till sig ganska snabbt. Men inte dessa.. Osså håller jag på att dammsuga, ojojoj vilka  hårtussar det blir i vartenda hörn och liten vrå på en gång då man har två stora hundar som släpper hår.
  Inte för att jag vill att Rocky ska gå bort på något vis, men ni ska veta att jag längtar tills vi bara har en hund som hårar ner.

I förrgår blev Devin 2 månader förresten. Storpojken va?!







 avslutar med en ego-bild =)

Förresten.. Igår var jag med katten till veterinären, han hade så attsikens många tovor stackaren. Har inte blivit så att vi (JAG) har haft tid och sköta hans päls som jag borde nu sen Devin kom. Och då han är ute mer än han är inne, springer i blött långgräs m.m. så blir pälsen inte särskillt fin. Men nu är tovorna bortrakade äntligen. DESSVÄRRE ser katten rent utsagt förjäklig ut, hahaha. Man kan knappt hålla sig för skratt då man ser stackaren. Man får tänka på att det ju faktiskt växer ut igen, och att han måste tycka att det är jätteskönt nu då tovorna är borta. Ska försöka få en bild då man ser hela kroppen på honom, men tillsvidare får ni se en halvdålig bild.



 lite hög på lugnande medel

Drit också!



Ja det har man ju kunnat gissa sig till att Martin inte ville åka till Birsta. Han flydde fältet till stugan istället, han ska försöka få igång vattnet, sen ska han spackla i Devins blivande rum där.

Så jag tänker passa på att åka till Birsta själv. Kan va skönt de å ibland.
Jag måste handla mat och andra förnödenheter till hemmet. Samt KLÄDNYPOR. Vi har på tok för få, tvätten flyger ju runt hela gården när det friskar i lite =)

Devin är lite gnällig nu, knepigt, han brukar aldrig gny. Men just nu gör han det och jag vet inte ritkigt vad som är fel, han är nyäten, nyrapad, torr i blöjan och har det allmänt gott. Men något är ändå fel. Jaja.. Han skriker iaf. inte rätt ut, blir nog bra bara vi kommer till bilen ska ni se. Han gillar ju att åka bil det lilla livet, fast vilka barn gör inte det?!

Jaja, nu ska jag gå och blaska av mig sen ska vi åka.

Adjöss

Äckelmätt

(Lite längre ner finns en bild på en nykläckt Devin. Han är liiite kletig, inte särskillt mycket. Men där är lite klet. Så om ni är superduperkänsliga så kan ni ju klicka vidare)

Fyy, varför ska man vräka i sig när det vankas nåt ätbart för?
Jag bakade en kladdkaka nu ikväll, både jag och Martin tog två bitar var, nu är jag så mätt så jag vill inte ens titta på den!

Idag har jag och pappa varit på sjukhuset och hälsat på min farbror. Det ser lite bättre ut idag än tidigare i veckan. Infektionen går neråt och han är piggare! *hoppas hoppas*
Jag träffade även en par kirurger där som jag träffade medans jag var inlagd. Trevligt!!

Sen då jag kom hem åt vi soppa, lika god idag. Mmm! Sen kom Mamma och Linnea hit en sväng. Då dem var här somnade Devin, och han sover fortfarande. Skulle tro att han kommer att hålla sina kära päron vakna inatt. Men det gör inget. Bara han mår gott så, tänk att en sån lten skrutt kan styra ett helt hushåll, haha!!

Imorgon hoppas jag att vi ska åka in till Birsta. Martin skall nämligen köpa en ny mobiltelefon. Vi pratade om det förut, men har inte bestämt något. Ska föra det på tal snart ;)

Fredag ska vi åka till stugan (Inte vår, utan min plastmormors) vid Höga Kusten. Vi åker på morgonen och åker hem på kvällen, bara en dagsvisit. Trevligt!

Lördag: Även Lördagen har planer, vi skall på middag hos Robban och Linda, kommer nog en massa folk. Ska bli riktigt trevligt. Har blivit rätt få sammankomster denna sommaren! Så nu längtar jag efter att träffa lite folk och komma ut lite =) Trevligt sällskap och god mat, finns inget bättre!

Om 4 dagar blir vår skrotunge 2månader. Vi hade besök av en liten pojk som är exakt 6månader äldre än Devin, och JISSES vad dem växer på bara ett halvår. Det gäller att verkligen ta vara på tiden som är nu!
Nu ska jag passa på att hänga tvätt medans det fortfarande är reklam på Celebrity Rehab.

  

 Väldigt nykläckt!

 Relativt nykläckt (Uppe på BB)

 Ingen aning riktigt när detta togs. Men han är nog runt en månad. Kanske lite mindre!

 I förrgår.

Hörs

GRATTIS lillasyster.


Hihi. Devin och Martin pussas!!

GRATTIS JOHANNA på födelsedagen!!

En sån härlig dag!
Imorse sken solen, härligt! Synd bara att det blir så äckligt varmt i sovrummet på mornarna.

Jag började dagen med ett besök på vårdcentralen. Peter fick lägga om mitt sår i naveln. Eller lägga om och lägga om.. Han fick tvätta och rengöra såret, sen pulade han in en kompress långt in i naveln som ska få sitta där och suga upp eventuell "såsning" =) Dumt att skära upp mig inne i naveln, jag har en sån rackarns djup navel, man kan nästan gå vilse där ju!

Martin började dagen (betydligt tidigare än mig) med att gräva hos en vän, sen grävde han lite här hemma på gräsmattan. Lite kosmetiska ändringar bara!

Sedan slog vi oss ihop och begav oss till Grössjön (vår stuga) Där klippte Martin gräset medans jag gick över till svärföräldrarna. Min svägerska Terese har blivit mamma... Till en liiten liten kissonge. Den är nog inte mer än 3-4 veckor. Idag hade dem köpt mjölkersättning och nappflaska, den åt väldigt duktigt ur flaskan! så liten och söt, jag blir alldeles sjuk i kattådran. Vill ha en jag också. Martin vill egentligen inte ha nån katt till, men han har lovat att då vi får tag på en renrasig Maine Coon till ett överkomligt pris så får jag skaffa. Längta

Då vi kom hem gjorde jag ett storkok
av soppa! Nu har vi två stoora kastruller med väldans god soppa. Inspirerades lite av Rachel Ray i förmiddags, hehe. Det är lite allt möjligt där i, morötter, selleri, lök, vita bönor i tomatsås, kidneybönor, kikärtor, en massa buljong, chorizo, bacon, bladspenat, pasta m.m. Det blev en väldigt matig soppa. Måste göra om den till vintern, kände att den skulle smaka väldigt bra en kall vinterdag! Det är skönt att ha en massa soppa hemma såhär på sommarn tycker jag. Så enkelt att värma och äta bara! Osså är det inte så stabbigt, på sommarn ska man äta "lätta" rätter!

Vi har även burit upp ALLA kläder som befann sig på nedervåningen, vilket var en hel otrolig massa. HELA kökssoffan var full av barnkläder som väntade på att sorteras (kläder som vi fått/lånat) plus att torkställningen som stog här dels var full i kläder som hängde på den. Sen hade nån lat jävel (förslagsvis jag) lastat den full med färdigvikta kläder också. Men nu är allt uppe och på sin rätta plats! Allt utom kläderna vi har lånat. Det kommer ta en hel förmiddag innan jag sorterat alla dem kläderna.
   Jag är för tillfället inne på den 3:e maskinen tvätt idag. Martin tvättar inte (efter tillsägelse av mig) så nu under tiden jag har varit dålig har smutstvätten växt till ett stort berg inne på toaletten. Tror baske mig den hade börjat föröka sig nu dem sista dagarna, tyckte mig se små minitröjor och strumpor där i högen.. Eller kanske det var Devins..?!
   Jaja, det viktigaste är att den krymper nu iallafall! Så fort den har centrifugerat färdigt skall jag hänga den sista, hoppas bara det inte blir regn inatt!


Älskade Onge =)


Eftermiddagsmys!
Haha, jag ser ut som en stor lila BLOBB.. Blek och jävlig. Men så blir man när man inte har mått bra på nästan 2 veckor ;)


Mammas och Pappas  lilla knubbis =)

Devin är nu 57cm och väger 5440gr
Till helgen blir han 2 månader.

Äntligen


Äntligen börjar jag se ljus.. Den senaste veckan, eller egentligen två veckorna har jag gått i ett jäkla mörker. Har haft ont och mått dåligt. Men nu är det fruktade operationen gjord. Smärtorna dagarna efter var riktigt fruktansvärda, trots att dem flesta jag pratat med säger att det inte ska göra så ont (doktorer och andra som gjort operationen) så led jag helvetes alla kval ett tag. Mådde även riktigt illa och hade feber i flera dagar. Men det berodde nog som en kirurg sa på att det kanske blödde lite i min mage.

Idag skulle jag ha varit över på vårdcentralen och bett dem lägga om såret i naveln, men jag har inte orkat. Har varit så kopiöst trött så ni anar inte. Får bli imorgon.

Jag har iallafall gått ne 3kg efter operationen, det e ju positivt. Så allt som allt (sedan INNAN jag blev gravid och då jag vägde som mest) har jag nu gått ner 11kg. Lägger man då till graviditetskilona så blir det 15kg. Rätt bra va? Nu kommer jag i byxor igen som jag inte fått över asset på en par år, sånt är alltid roligt!

Ville bara visa vår underbara lilla pojk som äntligen har börjat skratta. Eller det gjorde han den 30 Juni (han var 6 veckor och 3dagar) Men jag har inte lagt upp nå bilder ännu. Men det är bara det att alla bilder jag har på hans leenden är på min mobil. Nu har jag dock tagit ett med riktiga kameran:


Lite bättre idag!



Ja som rubriken lyder är det lite bättre idag.
Men det är långt ifrån bra, vilken jävla pärs alltså. Aldrig mer vill jag operera någonting, blev sannerligen avskräckt iomed denna operationen,

Igårkväll trodde jag att jag MINST var döende, jag fick feber, 38,3 (detta var med en MASSA alvedon och andra roliga piller i kroppen) mådde riktigt riktigt dåligt. Och inte hjälpte tabletterna något på magontet. Ringde sjukvårdsrådgivningen, för doktorn som skrev ut mig sa nämligen att om jag får feber eller frossa ska jag åka in akut. Men jag VILLE verkligen inte det, var så jävla rädd att dem skulle söva mig igen (efter ett långt samtal med Martin insåg jag dock att dem endast skulle ge mig antibiotika till en början iaf.) och hörde mig för vad jag skulle göra. Hon tyckte att jag skulle kolla tempen en gång i timmen, och om den steg skulle vi åka in. Eller om det uppstod en rodnad vid såren, då skulle vi också in. Som tur var steg aldrig febern, och såren på magen (5 st) ser under omständigheterna bra ut. Men jag är varm även idag, har legat på 37.8 hela dagen. Jag har den senaste veckan legat på höga 35 och låga 36, så 37.8 MED alvedon är fortfarande lite väl högt. Men så är det ju förbaskat varmt inne/ute också.

Men som sagt är det mycket bättre idag. Idag hjälper tabletterna och jag kan faktiskt sätta mig upp i soffan utan hjälp. Även att jag kan sitta upp, det kunde jag inte igår.

Jaja.. Nu ska jag lägga mig och vila lite innan Martin kommer hem (Han är på 2månaders läkarundersökningen på BVC med Devin)

ONT!!


Jag har så förbannat jävla ont!
Vill inte vara med längre =( Doktorn sa att det skulle göra ondast den andra dagen, men jag hoppades att det skulle vara igår, men icke.. Har minsann ondare idag. Nu ska jag inta ryggläge igen, den enda ställningen jag överhuvudtaget kan befinna mig i mer än 5 min.

Stackars Martin skulle jun spela på gatufesten idag, men p.g.a "lilla" mig som just nu ligger som en grönsak i soffan fick han ställa in det. Tråkigt, hade nog varit riktigt skojj!

Har precis vräkt i min lite "droger" så nu ska jag invänta effekten av dem, och kanske slumra en stund!

Less på sjukhus


I söndags var vi ju in på akut-UL, där konstaterades att jag hade grus (eller sludge som det så fint heter på sjukhusspråk) och småstenar i gallblåsan. Man såg även att ena gallgången var vidgad, troligtvis hade en stor sten gått igenom där, dessvärre såg man inte ända ner till slutet av den gången, så risken fanns att det satt fast någonting längre ner. Men dem skickade hem mig iaf.
   Vi planerade att jag skulle avvakta i 2-3 veckor, sedan skulle jag få en tid där det skulle DISKUTERAS operation. Så vi åkte hem från sjukhuset, väl hemma mådde jag fortfarande PISS, hade så ont så jag ville inte vara i min egen kropp.

Det resulterade i att vi for in på akuten på måndag förmiddag, jag behövde några starkare tabletter nämligen. Men dem ville inte släppa mig därifrån, så jag blev inlagd och en akut operation bokades till dagen efter (tisdag) Jag blev lovad att ha Devin med mig fram till operationen. Så Martin åkte hem och jag rullades upp på avdelningen, där sa dem att Devin inte alls fick sova där, utan skulle upp på barnavdelningen. ICKE sa jag.. Ville verkligen inte lämna honom där ensam. Så Martin fick åka tillbaka och hämta honom.

Det gick bra för dem (Martin&Devin alltså) Han gallskrek i 1.5 timme, men sen har han varit lugn. Han får ersättning nu medans jag inte kan amma. Jag pumpar ur mjölk och slänger, den är ju alldeles full i droger =)
Men sent ikväll eller imorgonbitti kan jag nog börja amma igen.

Hur som helst. Igår vid 15 på eftermiddagen opererades jag, dem tog bort gallblåsan och upptäckte även att det satt fast en stor sten i ena gallgången, så dem fick gå ner med en grej i halsen på mig och köra ner den i tarmarna, och ta ut den den vägen. Detta gjorde att operationen tog lite längre tid än nödvändigt, men men..

Tror att jag var färdigopererad vid 18.30-19.00, det var INTE roligt att vakna ur narkosen, jag vaknade av att en doktor sa nånting i stil med: är du vaken? Och i samma sekund kände jag att jag inte kunde andas, skitläskigt! Men så drog dem ur slangen jag hade ner i halsen, då gick det bra att andas igen. Men fy vad jag mådde knas i flera timmar efteråt. Fick ligga på IVA när jag skulle vakna till mig, det var nog fullt på uppvaket eller så. Inte förrän klockan 23.00 rullades jag upp på avdelning 15 (där förövrigt min farbror ligger)

Så idag är jag lite mör i kroppen. Jag har fruktansvärda gaser. När den opererar bort gallblåsan fyller dem buken med luft, även att dem fyllde min magsäck med luft för att få ut stenen i gallgången. Så jag fiser värre än jag vet inte vad. Men jag har fått komma hem iallafall och det är skönt. Martin håller på att laga mat just nu, den stackaren kommer att få passa upp på mig i några dagar nu, och sammtidigt ta hand om Devin.
   Men han gör ett riktigt bra jobb!

Nu orkar jag inte sitta upp längre,. Har så förbannat ont i magen

Adjöss

RSS 2.0